Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 85-92


BC Nokia

Syksyn kovien koitosten aikana sujuvalle uralle asettunut kone ei hätkähdä edes päähuoltomiehensä Teemu Rannikon viidettä virhettä vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Ottelusta

Pelijaksot:
23-32, 20-10, 12-20, 30-30

Ratkaisu:
Syksyn kovien koitosten aikana sujuvalle uralle asettunut kone ei hätkähdä edes päähuoltomiehensä Teemu Rannikon viidettä virhettä vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua (tilanne BC Nokian vapaaheittojen jälkeen 62-65). Pikasäätöjen jälkeen peliä rytmitetään aavistuksen eri tavalla ja kun joukkueen muut syömähampaat ottavat roolia kukin vuorollaan, pysyy johto loppuun saakka. Voiton kulmakiveksi voidaan laskea tarkat vapaaheitot (Nokian joukkuevirheet ovat täynnä jo päätösjakson kolmannella minuutilla), oikeista kohdista tiiviinä pysyvä puolustuspeli sekä avainmiesten kylmähermoinen viimeistely.

Avainpelaajat:
Kolmikko Lamayn WilsonThomas ScrubbTrevis Simpson on kokonaisuutena erinomainen. Wilson (21/17/kentän paras teholuku, 29/plus-miinus -luku +9) takeltelee pelitilanneheitoissaan, mutta osuu ratkaisuhetkillä yhdessä äärimmäisen tärkeässä kakkosessa ja vapaaheitot hän upottaa lähes satavarmasti. 11 pinnaa päätöskympille on kova saldo – ja samalla tavoin voi kehua levypallosaalistaan 17 sekä puolustuspeliään ylipäänsä.

Scrubb (19/5/3 riis./teholuku 19/+-0) löytää hänkin tehonsa tärkeällä päätösjaksolla. Loistavaa pelinlukua niin levypallojen kuin Nokian träppien lukemisessa. Simpson (24/1/teholuku 16/+12) puolestaan pelaa kolmikosta tasapainoisinta hyökkäyspeliä ja on sen johdosta kenties näkyvin joensuulainen (palkitaan parhaana).

Rannikko (5/1/6 s./teholuku 7/-2) ehtii 24 peliminuuttinsa aikana jakelemaan tukun huippusyöttöjä. Kaukoheittopeli ei ehdi kypsyä kuntoon (kolmoset 1/4) ennen suihkukomennustaan. Paikkaaja Petri Virtanen (4/2/3 s./teholuku 2/+7) sortuu kahteen pahaan pallonmenetykseen, mutta muuten Rannikon poissaoloa ei juuri huomaa.

Sisäpelaajista Tommi Huolila (6/8/1 tor./teholuku 9/+1) raataa kaikkensa antaen. Hyökkäyspäässä edessä on iso vuori noustavana korinteon suhteen, mutta puolustuksessa hän on mies paikallaan. Carson Desrosiers (11/2/1 tor.teholuku 7/+6) ei oikein pääse peliin sisälle, sillä hänelle vihelletyt virheet kiusaavat jälleen kerran.

Kotijoukkueen seuratuin pelaaja on neljättä kertaa näätäpaidassa esiintyvä kovameriittinen serbisentteri Dragan Labovic (25/10/1 tor./teholuku 19/-6). Korin alla häntä on hankala häiritä (kahden pisteen heitot 7/14), mutta kaukoheittonsa eivät onneksi osu (kolmoset 2/9). Katajan kannalta tärkein hetkensä koetaan kymmenisen sekuntia ennen loppua (tilanne 85-88), kun hän ottaa kolmosen, joka menee reilusti ohi. Upea pelimies joka tapauksessa.

Kollegansa David Kravish (10/2/2 s./3 tor./teholuku 9/-7) pelottelee vieraita torjuntapelillään. Eldar Skamo (12/5/teholuku 15/-6) tekee totutusti vähän kaikkea ja vastikään paluun liigaparketeille tehnyt Timo ”Pasin veli” Riihelä (7/5/teholuku 11/plus-miinus -luku ylivoimaisesti Nokian paras, +18) yllättää ainakin joensuulaiskatsojat tuomalla ison annoksen energiaa kotijoukkueen peliin.

Muuta:
Kataja heittää matsissa peräti 43 vapaaheittoa, joista 30 osuu (70 %).

Voiton myötä Kataja siirtyy virallisestikin sarjakärkeen. Se on tasapisteissä (22) Bisonsin kanssa, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena (14-16) ja kaksi tappiota vähemmän kärsineenä (3-5).

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Ottelukooste (BC Nokia @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Muualla:
> BCNokia.com

Seuraava ottelu:
Joulutauon jälkeen maanantaina 28.12. kotikentällä Helsinki Seagullsia vastaan.

Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille Kataja Basket -kannattajille!