Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 97-95


BC Nokia

Ottelusta

Ottelu: BC Nokia – Kataja Basket
Aika: 28.12.2018
Paikka: Nokian urheiluhalli
Lopputulos: 97-95 (26-24, 31-26, 17-23, 23-22)

Asetelma:
Vajaan viikon mittainen joulutauko on ohi ja edessä paluu arkeen. Katajalle lähiviikot tarkoittavat kovaa urakointia ja joukkue pelaakin esimerkiksi seuraavan seitsemän päivän sisään neljä ottelua.

Guy Landry Edin tuurauspesti päättyi viikko sitten eikä häntä nähdä enää kokoonpanossa. Valitettavasti myös sisäpalaajaosasto on kapea, sillä Ryan Wrightin sopimus purettiin otteluaamuna kentän ulkopuolella sattuneen välikohtauksen jälkeen. Rahlir Hollis-Jeffersonin paluuhetki lähestyy koko ajan eli Kataja pelaa hetken kahdella ulkomaalaisvahvistuksella.

BC Nokia kaipaa riveihinsä Daniel Dolencia sekä Niko Mattilaa ja sen pelaava rotaatio on ainoastaan seitsemän miehen levyinen.

Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista kääntyivät molemmat Katajalle.

Ratkaisu:
Kataja kaivaa ihan itse itselleen kuopan, josta se ei pääse ylös. Nokia päästetään heti alusta operoimaan mukavuusalueilleen ja pitkä takaa-ajo syö voimia. Vaikka 3. jaksolla jo hetken näyttää, että vieraat kääntävät väkisin vaa´an puolelleen, ei sitkeä ja lisäkolhujakin kärsivä kotijoukkue anna periksi. Se käyttää Katajan nukahdukset sekä heikot puolustuspään suoritukset sumeilematta hyödykseen ja voittaa lopulta täysin ansaitusti.

Avainpelaaja, Kataja:
Topias Palmi: (33 peliminuuttia) 30 pistettä (pelitilanneheitot 11/21 (3 pisteen heitot 5/12), vapaaheitot 3/4)/6 levypalloa/1 syöttö/4 menetystä/1 riisto/2 torjuntaa/+- -luku +-0/teholuku 25

Noussut kauden aikana lopullisesti liigapelaajien eliittiin ja on tätä nykyä joukkueensa todellinen Go-to-Guy eli pelaaja, jolle pallon voi työntää, kun koria kipeimmin tarvitaan. Tänään ”Pala” saa viime sekunneilla ”voittokolmosen” ilmaan, mutta häirittynä se kolisee rautoihin.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Juan Davis Jr: (37 peliminuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 6/9 (3 pisteen heitot 3/4), vapaaheitot 6/8)/9 levypalloa/3 syöttöä/1 menetys/2 torjuntaa/+- -luku +9/teholuku 29

Eleettömän tyylikäs urheilullinen laituri, joka sai näytön paikkansa, kun hänet nostettiin Nokian loukkaantumistilanteen vuoksi ”ylös” Raholan Pyrkivän I Divisioona B:ssä pelaavasta joukkueesta. Monipuolista ja varmaotteista menoa.

Tilastopoimintoja:
Vaikka Nokian korinaluskaksikko Dragan Labovic (21/8/-4) – Sean O´Mara (20/6/+6) on ennakkoasetelmissa melkoinen ”peikko”, pärjää Kataja levypalloissa hyvin (irtopallot 43-41 Nokialle). Katajan levyriykkönen kahdeksalla on kapteeni Matias Ojala (8/8/3 syöttöä/2 riistoa/+-0).

Joni Herrala (5/2/4 syöttöä/+12) tuo jälleen penkiltä ryhtiä takalinjoille onnistuen monella osa-alueella. Plusmiinuslukemansa +12 on Katajan paras.

Muuta:
Ilari Seppälä (11/5/7 syöttöä/-7) heitti alkukaudesta kolmoset erinomaisella 50 prosentin tarkkuudella (25/50). Joulukuussa sihti on ollut hakusessa, sillä 25 heitosta vain 4 on osunut (16 %).

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Sunnuntaina Joensuussa, jossa nähdään ensi kertaa tällä kaudella Helsinki Seagulls.