Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 86-88


BC Nokia

Ottelusta

Ottelu: BC Nokia – Kataja Basket
Aika: 13.10.2018
Paikka: Nokian Palloiluhalli
Lopputulos: 86-88 (15-27, 20-19, 24-18, 27-24)

Asetelma:
Korisliiga-kauden avausottelu, johon Kataja joutuu vajaamiehisenä Rahlir Hollis-Jeffersonin matkustettua kotiinsa Yhdysvaltoihin tapaamaan perhettään ja ennen kaikkea vastasyntynyttä lastaan, Matias Ojalan toipuessa sitkeästä flunssasta ja myös Daniel Mullings on jäänyt kotiin elpymään alkukauden rasituksista.

Ratkaisu:
Joensuulaisten tekemisissä ja joukkuekemioissa on jo pelattujen kansainvälisten pelien myötä jokin loksahtanut melko lailla täydellisesti kohdalleen. Roolit ovat selvät ja kun virheitä ei tarvitse pelätä ja samalla jokaisella on lupa ratkoa myös hyökkäyspäässä, heijastuu hyvä fiilis kaikkialle. Tämä näkyy siinä tärkeimmässä, puolustuspelissä, jonka toimiessa on helppoa lähteä nopeasti hyökkäämään.

Kataja repii välittömästi eron yli kymmeneen Topias Palmin (24/9) näyttäessä korintekotaitojaan. Johto pitää loppuun saakka eikä jokaisen mukana olevan yhdeksän pelaajan peluuttaminen laske suoritustasoa juurikaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: (33 peliminuuttia) 28 pistettä (pelitilanneheitot 7/14, 3 pisteen heitot 4/9, vapaaheitot 10/11)/4 levypalloa/7 syöttöä/5 menetystä/1 riisto/8 kertaa rikottu (eniten ottelussa)/+- -luku +1/teholuku 27 (kentän paras, jaettu)

Muodostaa Palmin kanssa jäätävän kovan kaksikon takalinjoille. Viisi menetystäkin huomioiden varmaa ja riittävän rauhallista tekemistä. Lopun mennessä tiukaksi suorittaa sarjan oikea-aikaisia onnistumisia.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Sean O´Mara: (35 peliminuuttia) 20 pistettä (pelitilanneheitot 9/15, vapaaheitot 2/3)/13 levypalloa/1 syöttö/1 menetys/1 riisto/6 kertaa rikottu/+- -luku +3/teholuku 27 (kentän paras, jaettu)

Todella iso ja taitava sisäpelaaja, jonka kanssa Kataja on vaikeuksissa alusta loppuun.

Tilastopoimintoja:
Katajan hyvät pelitilanneheittoprosentit ovat yksi avain voittoon: kakkoset 57 (Nokia 55) ja kolmoset 44 (Nokia 31). Vapaaheittopeli sen sijaan on takunnut jo pitkään (tänään 11/17 = 64 %) ja sitä on jatkossa yksinkertaisesti pakko parantaa.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Ensi keskiviikkona, jolloin FIBA Europe Cupin lohkovaihe starttaa Katajan osalta Kreikan Thessalonikissa legendaarisen Arisin vieraana.