Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 96-91


BC Nokia

Ottelusta

Aika ja paikka:
12.11.2017 klo 17, Nokian Palloiluhalli

Lähtötilanne:
Katajalta ovat sivussa Alexit Murphy ja Marzette sekä Vesa Mäkäläinen. BC Nokialta puuttuvat Niko Mattila sekä tällä kaudella paljon peliaikaa saanut ex-Kataja Nicolai Andersen.

Katajalla on alla mollivoittoinen reilun viikon jakso, johon mahtuivat kotitappiot Espoolle sekä FIBA Europe Cupissa Kapfenberg Bullsille. Tekemisen laatu on vaihdellut aivan liikaa. Myös Nokia on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, vieraissa Salolle ja kotona Kauhajoelle.

Pelijaksot:
24-21, 17-21, 20-16, 35-33

Ratkaisu:
Joensuulaisten peli on tällä hetkellä kovin hajutonta ja mautonta. Sytyttäviä suorituksia on vähän, iloisuus puuttuu. Kun puolustuspelikään ei toimi (vajaaksi jäävää yritystä: merkkausvirheitä, heikkoa palloscreen -peliä, 1 vs 1 -tilanteiden selkeitä häviämisiä), ei ole ihme, että lunta tulee tupaan ovista ja ikkunoista.

Potentiaalia ryhmässä on, poissaolotkin huomioiden, ja se on nyt vain kaivettava jostakin framille, jossa sitä alkukaudella ihasteltiin.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Bejarano: 34 minuuttia: 17 pistettä (pelitilanneheitot 7/12, 3 pisteen heitot 2/6, vapaaheitot 1/1)/8 levypalloa(/2 syöttöä, joita ei valitettavasti tätä kirjoitettaessa tilastosta löydy)/1 menetys/1 riisto/+- -luku -2/teholuku 20

Suoritustasonsa heilahtelee todella vähän – asia, jota ei voi todeta suurimmasta osasta muuta joukkuetta. Pelaa omilla vahvuuksillaan ja onnistuu vähintäänkin hyvin. Iskee pisteitä läheltä ja kaukaa, on yritteliäs puolustuspäässä.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Leyton Hammonds: 28 minuuttia: 24 pistettä (pelitilanneheitot 9/14, 3 pisteen heitot 5/9, vapaaheitot 1/2)/7 levypalloa/1 syöttö/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku +18/teholuku 26

Hiljentää kolmosellaan Katajan pyristelyn kerta toisensa jälkeen. Kättä ei heittoihinsa tule riittävästi eikä tarvitse olla suuri meedio todetakseen, että tästä asiasta riittää joukkueen sisäistä jälkipuhetta.

Tilastopoimintoja:
Nokia upottaa 30 kolmosestaan 13 (43 %), Kataja 24:sta 8 (33 %). Kotijoukkueen tarkkuus tällä osa-alueella on yksi ottelun ratkaisuista.

Muuta:
Nokialla paljon parjattu Thomas Laerke (16/4/2 s./+7) pelaa alusta loppuun erinomaisesti ja on Hammondsin ohella erityisen tarkkana kaaren takana (kolmoset 4/6).

Bejaranon ohella Katajan parhaimmistoa ovat Wesley Saunders (15/7/+5), Jesse Niemi (13/0/2 s./+5) ja Ilari Seppälä (16/0/4 s./-10), myös Tommi Huolilalla (6/8/5 s./+-0) on hetkensä.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Muualla:
”Kataja taisteli, mutta taas tuli turpiin” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Portugalissa FC Portoa vastaan, panoksena paikka jatkolohkossa.