Gamebox: BC Nokia – Kataja Basket 70-79


BC Nokia

Ottelusta

Pelijaksot:
14-22, 19-21, 16-11, 21-25

Ratkaisu:
Katajan asenne on kunnossa, pelirasitus ei juuri näy ja uusi sisäpelaaja Kervin Bristol toimii erinomaisena ”maalivahtina” tuoden tarvittavaa kokoa Vesa Mäkäläisen puuttuessa edelleen kokoonpanosta. Vieraat kestävät ”näätien” kovan loppurynnistyksen puolen kentän paikkaprässeineen ja iskevät vastustamattomasti tarvittavat pisteet, joilla johto säilyy tavoittamattomana.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 27 min: 21 pistettä (pelitilanneheitot 5/10, vapaaheitot 7/7)/3 levypalloa/6 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/teholuku kentän paras, 23/plus-miinus -luku kentän paras, +16

Tilastot eivät valehtele. Rannikko on kovassa puristuksessa mutta pelaa siitä huolimatta hienon ottelun ja käytännössä ratkaisee sen päätösjakson rykäisyllään 15 pistettä, syöttö ja riisto.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Daniel Dolenc: 19 min: 12 pistettä (pelitilanneheitot 5/9, vapaaheitot 2/2)/6 levypalloa/1 syöttö/1 torjunta/teholuku 16/plus-miinus -luku +5

23-vuotias iso laituri pelaa ylivoimaisesti parasta kauttaan. Kesällä tehty työ näkyy monipuolisina hyökkäyspään ratkaisuina ja onnistumiset ovat tuoneet aina tarvittavaa itseluottamusta sekä röyhkeyttä.

Tilastopoimintoja:
Nokia hakee Katajan korilta peräti 21 hyökkäyslevypalloa. Se voittaa levyrit kokonaisuutena 51-43. Katajan puolustuspäässä on kuitenkin pitkin iltaa kovin ahdasta, kiitos erinomaisen asenteen ja sijoittumisen, ja esim. torjunnat kirjataan vieraille 7-1.

Vaikka Nokia tekee Katajan hyökkäämisestä silminnähden vaikeaa, kirjataan joensuulaisille silti peräti 22 koriin johtavaa syöttöä (isännille vain 10).

Nokia heittää kolmen pisteen heitot heikosti: 4/23 (17 %). Tässä yksi ottelun avainasioista.

Muuta:
Kervin Bristolin ensiesiintyminen Kataja-paidassa tuottaa 21 minuutissa tilastorivin 6/6/2 syöttöä/3 torjuntaa.

Kataja on nyt voittanut kaikki kuusi Korisliigan runkosarjakohtaamista BC Nokiaa vastaan.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)
> BC Nokia Highlights (BC Nokia @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Joukkue matkustaa alkuviikosta Venetsiaan, jossa Umana Reyer isännöi tiistai-iltana Mestarien Liigan alkulohkon kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelua.