Gamebox: Alempi jatkosarja: BC Nokia – Kataja Basket 57-65


BC Nokia

Kataja nousee sijalle seitsemän ja kohtaa pudotuspelien 1. kierroksella Kouvot. Rhamel Brown on perussarjojen torjuntakuningas ja Jammu Wilsonin vapaaheittotarkkuus on uusi seuraennätys liigatasolla.

Otteluennakko

Huoltaja Tapsa Riutan terveiset:

”Tämäniltaisessa pelissä riittää panosta. Kataja taistelee sijasta 7, Nokia taas kauden jatkumisesta. Luvassa on aivan varmasti rumpujen pärinää ja äänekäs kotiyleisö. Mikäs sen mukavampaa kuin lopettaa runkosarja pudotuspelitunnelmissa.

Puolustuspeli lienee jälleen avainasemassa. 5 vs 5 -puolustamisessa ollaan pärjätty hyvin ja nyt täytyy pitää huoli ettei Nokia pääse juoksemaan järjestäytymätöntä puolustusta vastaan. Nokian Toro olisi myös tärkeää sulkea pois levypalloista.

Mattilan Niko on taas mukana kokoonpanossa. Saapa nähdä tarvitaanko Nikolta tänään buzzerbeateria pelin viime sekunneilla edellisen Nokialla pelatun kohtaamisen tapaan. Sekin kyllä meille käy.”

– Tapsa


 

Ottelusta

Korisliigan alemman jatkosarjan kierros 10/10, Nokia 30.3.2022: BC Nokia – Kataja Basket

Lopputulos: 57-65 (13-7, 11-17, 11-25, 22-16)

Lähtökohdat: Katajan paikka pudotuspeleissä on varma, mutta voitolla varmistuisi sarjan seitsemäs sija, jolloin pudotuspeleissä vastaan tulisi Kouvot. Mikäli Kataja häviää, se sijoittuu kahdeksanneksi ja kohtaa Kauhajoen. Nokia varmistaisi voitolla oman playoff-paikkansa, mutta mikäli se häviää, ratkeaa sen kohtalo Lahti-Kobrat -ottelussa. Niko Mattila palaa pelaavaan kokoonpanoon parin kuukauden poissaolon jälkeen.

Ratkaisu: Petri Virtanen peluuttaa joukkuettaan leveästi ja se kannattaa. Kataja antaa etenkin puolustuspäässä kaikkensa ja yritys palkitaan hienoina onnistumisina. Alussa jäässä oleva heittopelikin aukeaa, kun Nokia juoksee kerta toisensa jälkeen vieraiden muuriin menettäen itseluottamustaan. Valtteri Mervolan (5/2/5 syöttöä/+15) puolustuspeli on silkkaa dynamiittia ja nuori mies esiintyykin tavalla jota ei ole aiemmin liigatasolla vielä nähty. Rhamel Brownin (5/7/2 syöttöä/3 torjuntaa/+21) merkitys joukkueelle on sekin äärimmäisen suuri: Nokia-hyökkäykset tussahtelevat torsoiksi aina kun hän vähänkin ehättää korille syöksyvän pelaajan yritystä häiritsemään.

Tehokkaimmat pelaajat:
Kataja: Tomi Lommi, teholuku 18
(17/4/3 syöttöä/2 menetystä/2PH 1/1, 3PH 5/9 /+19)

Nokia: Arnaldo Toro, teholuku 22
(11/21/1 riisto/4 menetystä/1 torjunta/6 krt rikottu/2PH 3/9, 1PH 5/7 /-9)

Muuta:
Pudotuspeliparit:
Kauhajoki – Lahti
Kouvot – Kataja
Vilpas – Pyrintö
Seagulls – KTP

Nokian lopullinen sijoitus on yhdeksäs, kun Lahti voittaa Kobrat ja nousee pudotuspeleihin.
Bisons Loimaa putoaa 1. divisioonaan.

Liigan runko- ja jatkosarjojen lopullisissa tilastoissa Jamar Wilson on vapaaheittotarkkuudessa toiseksi paras ja prosenttilukunsa 92,96 on uusi seuraennätys. Entinen ennätys oli Teemu Rannikolla, joka osui runkosarjakaudella 2016-17 vapaaheitoissaan 90,41-prosenttisesti.

Rhamel Brown on torjuntatilaston ykkönen lukemallaan 1,57 per ottelu ja tilastokuninkuus juuri torjunnoissa on urallaan peräti seitsemäs.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)
> Korisliigan lopullinen sarjataulukko (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu: pudotuspelien 1. kierroksen 1. kohtaaminen maanantaina 4.4.2022: Kouvot – Kataja