Gamebox: 5. finaali: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 84-72


VilpasPlayoffs

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2.

Ottelusta

Paikka ja aika:
Salohalli 10.05.2017

Pelijaksot:
17-17, 19-19, 25-18, 23-18

Ratkaisu:
Vilpas Vikings joutuu lähtemään otteluun ilman ykköspelintekijänsä Juwan Statenia. Toisen aloitusviisikkonsa miehen, Matias Ojalan, kausi päättyi maanantaina lääkärin tutkimuksiin (murtuma kädessä). Joukkue saa tästä silminnähden taistelutahtoa ja virtaa. Usein käy niin, että yritys menee ”yli”, mutta ei tänään. Käy juuri kuten hyvässä käsikirjoituksessa: uusia sankareita astuu esiin.

Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Kataja jää aivan telineisiin eikä pysty enää vastaamaan kotijoukkueen tahtotilaan ja kovaan yritykseen, suorastaan päälle tulemiseen. Vilpas tappelee ja pärjää myös levypalloissa sekä ennen kaikkia Katajan pelintekemisen -Teemu Rannikon- kanssa. Loppu hoituu silkalla hurmoksella ja ottelusarja siirtyy lauantaiksi Joensuuhun.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Mullings: 29 min: 19 pistettä (pelitilanneheitot 8/16, vapaaheitot 3/5)/8 levypalloa/1 syöttö/4 menetystä/2 riistoa/teholuku 16/plus-miinus -luku +-0

Käynnistyy hitaasti mutta liikkeelle päästyään on tulta ja tappuraa. Vilpas antaa kanukille luonnollisesti paljon heittotilaa, mutta siitä ei Mullings ei ole kiinnostunut vaan pyrkii tehokkaasti lähemmäs koria. Erinomainen taistelu, jossa yksittäinen soturi jää vaille kunnon tulitukea.

Avainpelaaja, Vilpas:
Okko Järvi: 31 min: 14 pistettä (pelitilanneheitot 4/8, vapaaheitot 4/4)/4 levypalloa/3 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/1 torjunta/teholuku 17/plus-miinus -luku kentän paras, +13

Nimitystä vaille valmis Korisliiga-kauden kehittynein pelaaja täyttää niitä saappaita, jotka jäävät Ojalan ja Statenin jäljiltä tyhjiksi. On ollut tähänkin mennessä finaalisarjassa hyvä, nyt korkki aukeaa kunnolla. Käynnistää 3. jakson hurmoksellaan Vilppaan menovaihteen: ajaa, heittää, syöttää. Huikea ottelu.

Tilastopoimintoja:
Rion Brown (9/4/-10) kivittää kakkosensa peräti 0/8. Yhtä miestä sota ei koskaan kaipaa, kuten sanonta kuuluu, silti heikko hyökkäyspelinsä sattuu ikävään paikkaan. Teemu Rannikkokaan (7/6/7 s./-15) ei ole ”normaali Teemu” kolmoskaaren takana: heitot 1/6. Näiden miesten kohdalla kannattaa kuitenkin olla luottavainen – vai milloin heiltä on koettu kaksi vähätehoista esitystä peräjälkeen?

Muuta:
Ottelusarjassa nähdään ensi kertaa selviä kuumenemisen merkkejä pelaajien välillä. Mittaa otetaan myös henkisellä tasolla, kuten finaaleihin kuuluukin.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Vilpas Vikings @ YouTube)
> Juho Nenosen kommentit (BasketFinland @ YouTube)

Muualla:
”Vilppaan uskomaton joukkue murskasi Katajan ilman Statenia ja Ojalaa” (SSS.fi)
”Statenin puuttuminen oli Vilppaan siunaus?” (Pieti Poikola/Susijengi.com)

Seuraava ottelu:
Kuudes kohtaaminen on vuorossa lauantaina Joensuussa.