Gamebox: 4. puolivälierä: KTP-Basket Kotka – Kataja Basket 96-80


KTPPlayoffs

KTP etenee välieriin voitoin 3-1. Katajan Korisliiga-kausi päättyy tähän, lopullinen sijoitus on kuudes.

Ottelusta

Ottelu: KTP-Basket – Kataja Basket
Aika: 27.04.2019
Paikka: Steveco Areena, Kotka
Lopputulos: 96-80 (22-16, 26-27, 26-18, 22-19)

Asetelma:
Puolivälieräsarjan neljäs kohtaaminen. KTP jyräsi torstaina Joensuussa vakuuttavasti, otti kuskin paikan ja siirtyi sarjassa 2-1 -johtoon koettaen nyt painaa ensimmäisen ottelupallonsa syvälle Katajan päätyyn.

Ratkaisu:
Kataja häviää ottelun ja koko ottelusarjan rentouden puutteeseen. Se itseluottamus ja osaamistaso, jota joukkue esitti sarjan seitsemän ensimmäistä pelijaksoa katosi, kun liian monen pelaajan kehonkielestä oli toisen kohtaamisen päätösneljänneksellä (Kotkassa viime maanantaina) luettavissa, että homma hoituisi kuin itsestään. KTP esitti nousun kuilun partaalta voittoon, sai henkiset voimansa takaisin ja iski etenkin torstaina Joensuussa ja tänään kotikentällään uudelleen juuri niillä aseilla, jotka tiedettiin sen vahvimmiksi: fyysisyys ja pallollinen taito.

Se miten joensuulaiset tänään esiintyvät jättää kaudesta eittämättä pahan jälkimaun. Puolustus on likipitäen kauden heikointa, hyökkäyksestä puuttuu liike ja tehokkuus. Kataja on ottelun puolivälissä joka tapauksessa vain viisi pinnaa perässä (48-43), mutta mitään ihmettä ei nähdä, sillä KTP vie kolmosjakson kaksi ensi minuuttia 7-0 (55-43) ja kotkalaisten vaihtopenkillä hypistellään jo narua joensuulaisten kauden paketointia varten.

Avainpelaaja:
Antto Nikkarinen (KTP): (25 peliminuuttia) 10 pistettä (pelitilanneheitot 4/8 (3 pisteen heitot 2/4))/1 levypallo/6 syöttöä/1 menetys/+- -luku +9/teholuku 12

Pyörittää torstaiseen tapaan Katajan sekaisin. On parhaimmillaan juuri niillä hetkillä, kun vierailla on vielä mahdollisuudet tulla mukaan otteluun.

Tilastohaut:
KTP voittaa levypallot vain yhdellä (40-39) eikä tämä sarja ratkea etukäteen Katajan heikkoutena pidettyyn levyripeliin. 15 menetystä sen sijaan on tällaiseen otteluun liikaa ja KTP hyödyntääkin nämä tilanteet 22 pisteen edestä.

Muuta:
Ilari Seppälä (9/2/6 syöttöä/2 riistoa/-12) jää takalinjoilla todella yksinäiseksi – asia, joka pätee koko kauteen.

Katajan lopullinen sijoitus Korisliiga-kaudella 2018-19 on kuudes.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (Mikko Mäkelä @ YouTube)