Gamebox: 4. puolivälierä: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 102-95 ja.


PyrintöPlayoffs

Kataja kaventaa puolivälieräsarjan otteluvoittoihin 1-3. Välieriin selviää 4 voitolla.

Ottelusta

Roppakaupalla jännitystä, hermojen kiristymistä ja kuumiakin tunteita tarjoaa Joensuussa pelattava puolivälieräsarjan neljäs kohtaaminen.

Kataja Basket aloittaa jälleen hienosti, kuten se on tehnyt käytännössä kaikissa kolmessa edellisessäkin ottelussa. ”Se sysimusta kolmas jakso” iskee kuitenkin taas varjonsa joensuulaisten ylle ja tuntuu kuin ”Päivä murmelina” -elokuva alkaisi pyöriä. Ensin Tomi Lommi (6/0/-5) vääntää nilkkansa niin pahoin, että joutuu sivuun. Heti perään Pyrinnön Tomas Pihlajamäki (13/3/+4) pääsee hetkeksi Jamar Wilsonin (14/0/3 syöttöä/+12) ”ihon alle”, jolloin Jammun”kuppi heilahtaa sen verran, että tämä tönäisee Pihlajamäen kentän pintaan. Tuomio on EU-virhe ja koska alla on jo tekninen virhe, Jammun peli päättyy. Pyrintö aloittaa nousunsa ja tuolla hetkellä koripallo-Suomessa tuskin on kovinkaan montaa Katajaan uskovaa.

Esiin astuvat kuitenkin kokeneet Aapeli Alanen (13/16/6 syöttöä/+16) ja Niko Mattila (19/5/11 syöttöä/5 riistoa/+10) sekä nuori Valtteri Mervola (4/2/2 syöttöä/-4). He paitsi purkavat Pyrintö-prässin kerta toisensa perään jaksavat yhdessä jauhaa ja etsiä aukot tamperelaisten paikkapuolustuksesta. Upean, kiitettävän aggressiivisen ottelun pelaava Phil Fayne (32/14/2 syöttöä/+15/kentän paras teholuku, 40) kiittelee passeista korin läheisyyteen ja kylmähermoinen Dantez Walton (12/8/6 syöttöä/2 riistoa/+2) kolmoskaaren taakse.

Jatkoajalle etenevän ottelun pitäisi ennakkokäsikirjoituksen mukaan olla Pyrinnön juhlaa, mutta kun käy ilmi että myös tamperelaiset ovat todella uupuneita, näkee Kataja mahdollisuutensa. Pyrintö luopuu merkittävässä määrin pallon liikuttamisesta ja alkaa puskea yksi vastaan yksi -pelejä, joissa se on kieltämättä erinomainen. Jaksamisensa äärirajoilla taiteileva kotijoukkue ei kuitenkaan tällä kertaa taivu vaan pystyy edelleen sekä kamppailemaan mies miestä vastaan, pitämään huolta oman pään irtopalloista ja siirtymään nopeasti toiseen päähän aina tilaisuuden tullen. Kun heittokäsi käy vielä loppuhetkilläkin tarpeeksi tarkasti, saa päävalmentaja Petri Virtanen taatusti maistuvan uransa ensimmäisen playoff-voiton ja ottelusarja jatkoa ainakin ensi tiistaihin saakka.

Alasen 16 levypalloa on paitsi Korisliiga-ennätyksensä myös kovin suomalaissyntyisen pelaajan noteeraus Kataja -paidassa sitten Sami Lehtorannan 17:n vuonna 2005.

Niko Mattilan 11 koriin johtavaa syöttöä ja Faynen 32 pistettä ovat miesten uudet Korisliiga-ennätykset.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)