Gamebox: 3. puolivälierä: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 112-104


PyrintöPlayoffs

Pyrintö johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3-0. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Ottelusta

Entistä vajaammalla kokoonpanolla (kaikki playoff-ottelut loukkaantumisten vuoksi sivussa olleiden Rashard Odomesin ja Jordan Semplen lisäksi tänään poissa on myös takamies Valtteri Mervola) taisteleva Kataja aloittaa jälleen erinomaisesti ja tekee Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan käytännössä vain oikeita asioita. On kuitenkin selvää, että rotaation kapeus alkaa jossakin vaiheessa näkyä. Kun näin lopulta kolmannella jaksolla käy, ei tamperelaisten vauhtia saada hillittyä oikein millään keinolla.

Pyrintö rymistelee 16 pisteen taukotakamatkalta kohtuunopeasti rinnalle ja viimeistään tässä vaiheessa on selkeästi nähtävissä, että bensa ei vain tule riittämään. Yksityiskohtia pengottaessa isäntien 58 pistettä maalatulta alueelta Katajan 28:aa vastaan on järkyttävän kova lukema. Voidaankin todeta, että ottelusarjaa pidentääkseen joensuulaisten on pakko keksiä keinot etenkin Brady Skeensin (22/9/teholuku kentän paras, 35/+22) korille rullauksiin. Liian usein pääsee tämä liikkuva, iso mies ampumaan lähes tyhjiin.

Kataja onnistuu joka tapauksessa monella tapaa myös positiivisesti: 35 koriin johtanutta syöttöä ja 21 onnistunutta 3 pisteen heittoa (39 yritystä: prosentti = 54) ovat uudet Korisliiga-ennätykset. Henkilökohtaisella tasolla sitä on myös Aapeli Alasen (31/7/6 syöttöä/teholuku: 34/-9) 31 pistettä. Myös Niko Mattila (23/5/9 syöttöä/3 riistoa/teholuku: 28/-7) pelaa tasapainoisen ja tehokkaan ottelun.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Joensuussa ja mikäli Pyrintö voittaa, se etenee välieriin.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)