Gamebox: 3. finaali: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 76-74


Vilpas

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 2-1.

Ottelusta

Paikka ja aika:
Salohalli 06.05.2017

Pelijaksot:
20-16, 15-18, 19-19, 22-21

Ratkaisu:
Vilpas onnistuu parantamaan palloscreen-puolustustaan ratkaisevasti. Paras flow-tila jää joensuulaisten pelistä puuttumaan ja lähestulkoon jokainen korisihminen tietää, että tuolloin Katajaa vastaan on mahdollisuus pärjätä.

Lopullinen ratkaisu nähdään Salossa toistamiseen päätössekunneilla. Rion Brown (19/3/2 syöttöä/-7) tuo ensin Katajan kovalla kolmosella tasoihin (74-74), kun kellossa on aikaa 11 sekuntia. Aikalisän jälkeen Vilpas pelaa pallon Juwan Statenin (19/6/5 s./2 riis./+3) käsiin eikä Kataja tietoisesti lähde rikkomaan häntä. Joukkue on päättänyt luottaa puolustukseensa sen sijaan että laitettaisiin amerikkalainen vapaaheittoviivalle koettamaan hermojensa kestämistä. Tällä kertaa Staten vie pidemmän korren Daniel Mullingsia (7/6/3 s./3 riistoa/+1) vastaan: harhautus ja ”pitkä” kakkonen ilmaan. Pallo putoaa sukkaan loppusummerin soidessa.

Avainpelaaja, Kataja:
Jarekious Bradley: 34 min: 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/19, vapaaheitot 2/3)/7 levypalloa/2 syöttöä/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/teholuku 15/plus-miinus -luku +5

Kohonnut nopeasti joukkueen tasaisimmaksi suorittajaksi, jolta saa matsista toiseen tehoja pelin jokaiselle osa-alueelle. Peliaikansakin kertoo, että myös valmennusjohto luottaa laituriin sataprosenttisesti.

Avainpelaaja, Vilpas:
Al´lonzo Coleman: 28 min: 16 pistettä (pelitilanneheitot 8/12, vapaaheitot 0/2)/8 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/2 torjuntaa/teholuku 23/plus-miinus -luku +2

Vaikka takamies Staten paketoi ottelun, ovat sekä Matias Ojalan (7/5/2 s./2 riis./1 tor./+6) että Colemanin lopullista ratkaisua edeltävät otteet avainasemassa. Ojalaa parhaimmillaan ovat Vilppaan 60-65 -tilanteeseen tuova kolmosensa sekä loistava peli puolustuspäässä, mm. Kervin Bristolin (6/8/-8) heiton torjunta. Coleman puolestaan tekee hyökkäyspäässä alusta loppuun juuri niitä asioita, joilla ulottuvampaa Bristolia vastaan on mahdollista pärjätä: haastaa häntä pallollisena hieman kauempana korista. Yllättävää kyllä, Coleman onnistuu vääntämään muutaman todella kovan kakkosen myös maalatulta alueelta voittaen Bristolin myös noissa tilanteissa. Erinomainen ottelu.

Tilastopoimintoja:
Kataja osuu kolmen pisteen heitoissaan vain 25 prosentin tarkkuudella (8/32). Vilpas on aavistuksen parempi: 6/20 = 30 %. Katajalta Vesa Mäkäläinen osuu 1/5, Ilari Seppälä 1/4, Teemu Rannikko 2/7, Jarekious Bradley 2/9 ja Rion Brown 2/5. Vilppaan lukemissa on huomionarvoista, että tänään se pyrkii hanakammin lähelle koria.

Michael Poundsin (8/1/1 tor.) plus-miinus -luku on häkellyttävää luettavaa: +19.

Muuta:
Ulkomaalaisvahvistuksista huilivuorossa jatkaa Darryl Bryant.

> Ottelutilasto

Videot:
> Ottelun ratkaisu (Korisliiga @ Facebook)
> Lehdistötilaisuus (Vilpas Vikings @ YouTube)
> Matias Ojalan kommentit (BasketFinland @ YouTube)

Kuvasatoa:
> SSS.fi

Muualla:
”Vilpas finaalisarjan avausvoittoon summerin soidessa” (Korisliiga.fi)
”Staten ratkaisi umpitasaisen pelin – Vilppaalle seurahistorian ensimmäinen voitto Korisliigan finaaleissa” (SSS.fi)
”Katajalla playoffs-šakin seuraava siirto” (Pieti Poikola/Susijengi.com)

Seuraava ottelu:
Neljäs kohtaaminen on vuorossa jo sunnuntaina Joensuussa.