Gamebox: 2. puolivälierä: BC Nokia – Kataja Basket 79-75


BC NokiaPlayoffs

Ottelusta

Aika ja paikka:
Nokian Palloiluhalli 05.04.2017

Tilanne puolivälieräsarjassa:
Voitot ovat tasan 1-1.

Pelijaksot:
17-17, 17-26, 23-17, 22-15

Ratkaisu:
Viimeistään nyt on selvää, että BC Nokia on (edelleen) äärimmäisen inhottava vastustaja juuri Katajalle. Joukkueen kokemus näkyy henkisenä taitona käsitellä haastajan asema ja kaikenlaiset pikkukikat, jotka toisaalta kuuluvat juuri pudotuspeleihin, ovat hyvin hallussa. Tätä ottelua alusta saakka vievä Kataja ei missään vaiheessa pysty tuudittautumaan siihen, että ”nyt ne katkesivat” – ”Näädät” hiipivät kerta toisensa jälkeen takaisin iholle. Peli on vieraiden hallintaa aina päätösjaksolle, jolloin paketti hajoaa vajaa 5 minuuttia ennen loppua menetyksiin ja epäonniseen heittopeliin. Isännät puolestaan saavat hurmoksen päälle ja vyöryvät rinnalle sekä saman tien ohi. Juuri tuolloin Katajan muuten hyvä puolustus on vähemmän hyvää.

Avainpelaaja, Kataja:
Kervin Bristol: 27 min: 6 pistettä (pelitilanneheitot 3/4, vapaaheitot 0/1)/8 levypalloa (4 hyökkäyspäässä)/2 menetystä/2 torjuntaa/teholuku 12/plus-miinus -luku +5

Toistamiseen joukkueensa ykkösnimi. Tällä hetkellä Kataja-kannattajat voivat olla hyvin levollisia, kun ”KB” valvoo omaa päätyä. Sentteri on aivan selvästi innosta piukeana pudotuspelien käynnistyttyä ja tekemisensä on astetta energisempää kuin runkosarjassa. On parhaimmillaan astuessaan esiin apupuolustajan roolissa eivätkä nokialaiset saa tehtyä edestään käytännössä yhtään mitään. Huikeaa dominointia.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Javier Duren: 26 min: 11 pistettä (pelitilanneheitot 5/11, kolmen pisteen heitot 0/2, vapaaheitot 1/1)/8 levypalloa/3 syöttöä/ei menetyksiä/2 riistoa/teholuku 18/plus-miinus -luku -5

Löytää itsensä vaisun ensimmäisen puolikkaan jälkeen. Uskoo koko ajan osaamiseensa hyökkäyspäässä ja käyttää Kataja-pelaajien höntyilyt ratkaisuhetkillä hyödykseen heittäen ja syöttäen Nokian tavoittamattomiin.

Tilastopoimintoja:
Nokia vie levypallot selvästi 47-38 ja hakee hyökkäyspäästä 18 irtopalloa.

Kataja ei osu kahden pisteen heitoissaan, tarkkuus on ainoastaan 35 % (12/34). Varsinkin Darryl Bryant (14/2/-7) sutii paljon ohi (2 pisteen heitot 1/7). Nokian kakkosprosentti on hyvä 52 % (25/48).

Ensimmäisessä kohtaamisessa murheellisesti uponneet kolmoset laitetaan tällä kertaa pussiin erinomaisella tarkkuudella 43 % (13/30).

Muuta:
Nokian kanadalaisvahvistus Sefton Barrett on pukenut otteluun, mutta ei pysty pelaamaan. Kataja kaipaisi varmasti sivussa olevan Daniel Mullingsin nopeutta ja urheilullisuutta.

Teemu Rannikko (13/5/8 syöttöä/teholuku Katajan paras, 18/plus-miinus -luku Katajan paras, +8) saavuttaa kautta aikain ensimmäisenä pelaajana Korisliigan pudotuspeleissä annetuissa koriin johtaneissa syötöissä 400:n rajapyykin.

> Ottelutilasto

Videot:
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)

Muualla:
”BC Nokia venyi kotiyleisönsä tukemana” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Puolivälierien kolmas kohtaaminen pelataan perjantaina Joensuussa. Välieriin etenee kolmella voitolla.