Gamebox: 2. puolivälierä: KTP-Basket Kotka – Kataja Basket 77-70


KTPPlayoffs

KTP tasoittaa puolivälieräsarjan otteluvoitot 1-1:een.

Otteluennakko

”NÄLKÄISENÄ KOTKAAN”

Jos joku miettii, että eikö ne syö matkalla kun pitää nälkäisenä mennä Kotkaan, niin voin rauhoittaa mieltä. Kataja Basket on henkisesti nälkäinen. Ruokapuoli hoidetaan kuntoon meille jo kovin tutuksi tulleessa Ravintola Pivangassa Kesälahdella. Heidän tekemänsä lounaat ovat kyllä aina joukkueelle maistuneet.

Harva pelitahti on mahdollistanut niin levon kuin laadukkaan harjoittelunkin. Molemmat ovat tärkeitä. Huono puoli pelitahdissa on selkeästi se, että kunnon pudotuspelitunnelmaan pääseminen on haastavaa. Eiköhän se tunnelma kuitenkin taas kohoa viimeistään siinä vaiheessa kun päästään Karhuvuoreen ja kello alkaa lähenemään 18:aa. Uskon Steveco Areenan olevan täynnä väkeä ja rumpujen pärisevän.

Pelillisesti mitään kovin mullistavaa ei varmaankaan ole tapahtunut edellisen pelin jälkeen. Molemmat joukkueet ovat tarkkaan katsoneet videolta pelin ja tehneet jotain viilauksia. Selvää on, että kotkalaiset haluavat pitää vauhtia ja siihen on meillä vastalääkkeet. Herrat Tabb ja Sly tekevät varmasti kovia koreja, mutta meillä on kyllä lääkkeet heitä varten eli pakotetaan ottamaan mahdollisimman vaikeita ratkaisuja. Toki vastustajan riveistä kaikki huomioidaan, eikä vain edellä mainittuja kahta herraa. Lehtorannan heitot kuljetuksesta tiedetään samoin kuin Kuukkasen kolkit.

Pelaajat ottivat aamuheittoja Motonet Areenalla ja kaikki on hyvin. Odotettu pelipäivä on käsillä. Joukkueella on tiedossa, että tueksi Kotkaan on tulossa fanimatkalaisia laulavan bussiemäntä Henna-Riikan johdolla. Bussiin hyppää 20 henkeä. Uskon, että jokunen tukija tulee paikalle myös omalla kyydillä. Hieno homma ja joukkue arvostaa tukea.

Teille, jotka ette Kotkaan tule, ainoa oikea osoite ottelun aikana on virallinen kisakatsomo Bar Play. Kataja Communityn sinistä päälle ja kannustamaan muiden samanhenkisten kanssa. Nyt pitää kannustaa erityisen kovalla äänellä, koska paikalla olevat pitävät varmasti melkoista meteliä. Me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: KTP-Basket – Kataja Basket / Korisliigan 2. puolivälieräottelu
Aika ja paikka: 2.4.2023, Steveco Areena, Kotka
Lopputulos: 77-70 (21-20, 19-17, 20-21, 17-12)

Ratkaisu: Kataja sortuu viimeisen jakson mustiin hetkiin. Se johtaa ottelua 3,5 minuuttia ennen loppua 70-69, mutta laittaa sen jälkeen neljä peräkkäistä heittoa ohi ja menettää kahdesti. Lievä henkinen hallinta kääntyy täysin, kun KTP saa omat tilaisuutensa ja käyttää ne tylyllä tavalla.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 20 (16/8/2 syöttöä/2 menetystä/2 torjuntaa/ pelitilanneheitot 7/12, vapaaheitot 2/3)
KTP: Jordan Giles, teholuku 22 (21/4/1 menetys/1 torjunta/ pelitilanneheitot 7/10, vapaaheitot 3/3)

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Kolmas puolivälierä pelataan Motonet Areenalla lauantaina 8.4. klo 18.