Gamebox: 2. puolivälierä: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 94-98


PyrintöPlayoffs

Pyrintö johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2-0. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Ottelusta

Joensuussa koetaan liki toisinto viime sunnuntaisesta pudotupelisarja-avauksesta Tampereella. Varamiehinen Kataja kaipaa Rashard Odomesia sekä Jordan Sempleä, mutta pelaa jälleen rohkeasti, hyvin suunnitelmaansa toteuttaen. Laajemmalla materiaalilla operoivat tamperelaiset kairaavat arvokkaan voiton tekemällä muutaman vastustamattoman kovan korin, joita isännät eivät pysty kuittaamaan.

Tampereella Kataja menetti pallon 17 kertaa, tänään selvitään 10 menetyksellä. Pyrintö puolestaan petraa huomattavasti levypallopeliään (levyrilukemat heille 43-33) eikä korinsa alle ole LähiTapiola Areenan illassa juurikaan asiaa. Kataja laittaakin palloa ilmaan kauempaa koettaen kolmen pisteen heittoa peräti 45 kertaa. 19 osumalla (42 %) pysytään vauhdissa mukana, mutta aivan voittoon asti se ei riitä.

Pahin Pyrintö-pelote on sisäpelaaja Brady Skeens (13/14/4 syöttöä/5 torjuntaa/kentän paras teholuku: 33/+6), jonka käsittelyssä Phil Fayne (6/9/2 riistoa/2 torjuntaa/teholuku: 14/+6) ei saa hyökkäyskorilla paljoakaan aikaan. Todella ikävä yllätys on Lassi Kilpisen (18/2/2 riistoa/teholuku: 20/kentän paras plusmiinusluku: +14) oiva heittopäivä: pelitilanneheitot 7/9.

Katajasta Tomi Lommi (19/2/4 syöttöä/teholuku:18/+5) ja Dantez Walton (17/8/6 syöttöä/2 riistoa/teholuku: 27/-3) olivat sunnuntaina erinomaisia ja ovat sitä tänäänkin, molemmissa päissä kenttää. Lommi kirjauttaa toisen kerran peräjälkeen Korisliiga-uransa piste-ennätyksen ja pelaa muutenkin erityisen vahvaa loppukautta. Kapteeni Jamar Wilson (20/0/9 syöttöä/4 riistoa/teholuku: 22/-4) on loukkaantumisen jäljiltä pykälää paremmassa pelikunnossa kuin sunnuntaina ja myös Niko Mattila (18/4/5 syöttöä/teholuku: 18/-7) saa nostettua virettään merkittävästi.

Kotijoukkueelle kirjatut 30 koriin johtavaa syöttöä ovat osoitus siitä, että lääkkeet Pyrinnön paikkapuolustuksen murtamiseen on löydetty. Voitto-ottelu vaatii kuitenkin vielä extra-puristuksen ja sitä päästään yrittämään seuraavaksi perjantaina.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)