Gamebox: 2. finaali: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 86-61


VilpasPlayoffs

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0.

Ottelusta

Paikka ja aika:
Mehtimäen jäähalli, Joensuu, 04.05.2017

Pelijaksot:
22-16, 26-20, 21-18, 17-7

Ratkaisu:
Levypallopelaaminen on toistamiseen ase, jolla Kataja pitää Vilpasta kurissa. Se voittaa irtopallot 54-38 ja hyökkäyspäästä näppeihin tarttuu peräti 18 palloa. Toinen iso asia on erot kaukoheittopelissä. Vilpas viskoo leipäheittonsa, kolmoset, Mehtimäen hallin seinille ja tarkkuudeksi jää heikko 19 % (5/27), kun Kataja puolestaan osoittaa erinomaista heittotarkkuutta kaaren takaa: 15/25 = 60 %. Kolmas muutostekijä on hyökkäyspelin sujuvuus. Kuviot toimivat kotikentällä silminnähden jouhevammin kuin tiistaina finaalisarjan avauksessa Salossa. Tähän on yksi iso syy: Vilpas ei saa Teemu Rannikkoon oikeastaan mitään otetta.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 25 min: 24 pistettä (pelitilanneheitot 8/13, 3 pisteen heitot 7/8, vapaaheitot 1/1)/2 levypalloa/9 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/teholuku kentän paras, 29/plus-miinus -luku +18

”Taikuri” saa häärätä hyökkäyspäässä melko rauhassa – jopa niin että se laittaa jopa hieman ihmetyttämään. Kolmosensa ovat toki kivikovia työnäytteitä, mutta se tapa, jolla Katajaa on viime vuosina järkytetty -Rannikon kovalla prässäämisellä mahdollisimman ylhäältä- loistaa poissaolollaan. On selvää, että mikäli Vilpas ei siihen pysty ja Rannikko säilyy terveenä, Kataja on todella lähellä mestaruutta.

Avainpelaaja, Vilpas:
Brandon Edwards: 24 min: 14 pistettä (pelitilanneheitot 6/8, vapaaheitot 2/2)/11 levypalloa/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/teholuku 24/plus-miinus -luku -14

Kamppailee tasapäisesti Kataja-pelaajien kanssa käytännössä jokaisen peliminuuttinsa aikana. Siihen nähden ainakin Vilpas-kannattajat oletettavasti katselisivat pelaamistaan pidempäänkin.

Tilastopoimintoja:
Kervin Bristol (8/13/2 men./2 riis./+20) pelaa toisen huippuottelun putkeen. Tekemisensä kummassakin päässä kenttää on vakuuttavaa. Pienempi kaksikko Daniel Mullings (8/9/4 s./4 men./2 riis./+13) ja Rion Brown (25/9/3 men./+19) ovat energisiä läpi ottelun. Molemmille tulee tällä kertaa onnistumisia ”ryppäinä” ja heikot hetket jäävät minimiin.

Vesa Mäkäläinen (3/4/2 s./2 men./1 tor./+6) palaa kokoonpanoon. Puolustuspelinsä hivelee silmää.

Vilppaan koviksi kaukoheittäjiksi tiedetyt Mikko Koivisto (3/3/2 s.), Juho Nenonen (5/3) ja Desmond Williams (4/7/3 riis.) kivittävät kolmosensa kollektiivisesti 2/14.

Muuta:
Ulkomaalaisvahvistuksista huilissa jatkaa Darryl Bryant.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video/Ari Tauslahti)
> Tommi Huolilan kommentit (BasketFinland @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Kataja vakuuttava toisessa finaaliottelussa” (Korisliiga.fi)
”Onko Vilppaalla ulospääsyä ahdingostaan?” (Pieti Poikola/Susijengi.com)

Seuraava ottelu:
Kolmas kohtaaminen pelataan lauantaina Salossa.


Taikuri on illan kuningas. Tässä lähtee jälleen yksi koriin johtanut syöttö.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.