Gamebox: 1. puolivälierä: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 93-86


PyrintöPlayoffs

Pyrintö johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

Ottelusta

Kapteeni Jamar Wilson palaa Kataja Basket -kokoonpanoon, mutta viime hetkien loukkaantumisten vuoksi kaksi runkopelaajaa, Rashard Odomes sekä Jordan Semple, ovat sivussa pudotuspelikevään avauksesta.

Heti ottelun alusta käy ilmi, että haastavasta tilanteesta huolimatta joensuulaiset kykenevät tasapainoiseen esitykseen eikä minkäänlaista ”ylikävelyä” nähdä. Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan hyökätään harjoitellusti ja rennosti. Puolustuksessa pystytään haalimaan levypallot omalle joukkueelle. Pyrinnön kolmannen jakson alussa tekemä vastustamaton 13-0 -rykäisykin saadaan käsiteltyä ja kurottua kiinni. Kaiken kaikkiaan Kataja Basket näyttää olevat hyvin valmistautunut ja keskittynyt.

Pienten marginaalien ottelu ratkeaa pieniin asioihin. Aapeli Alanen (3/8/2 syöttöä/-6) saa päätösneljänneksen alussa kyseenalaisen neljännen virheen ja keskittyminen herpaantuu: hän puhuu perään teknisen, jolloin pelinsä päättyy ja pelaava rotaatio pienenee entisestään. Toinen jossiteltava asia ovat epäonnistumiset hyvistä heittopaikoista. Kokonaisuutena Katajan kolmoset osuvat kohtuuhyvin (16/43=37 %), mutta hetkillä, jolloin pallo pitäisi painaa hyvin pelatusta paikasta vaikka väkisin renkaan läpi, Pyrintö on selvästi parempi.

Dantez Walton (23/9/8 syöttöä/1 riisto/teholuku 32/+-0) ja Tomi Lommi (15/3/3 syöttöä/teholuku 12/+4) pelaavat erinomaiset ottelut, lopputulemina molemmille uudet piste-ennätykset Korisliigassa. Kerrassaan mainio sisääntulo pudotuspeleihin tältä ei-niin-kokeneelta kaksikolta!

Wilson (11/4/6 syöttöä/1 riisto/teholuku 12/-2) – Valtteri Mervola (5/2/5 syöttöä/teholuku 8/-1) eivät petä takalinjoilla. ”Jammun” otteissa näkyy pitkähkö tauko, mutta aika tulee olemaan puolellaan. Mervolan päätä taasen ei kylmää missään, se on varmuudella jo kaikkien tiedossa.

Sisäpelaaja Phil Fayne (16/6/2 syöttöä/1 torjunta/teholuku 18/-6) sortuu pari kertaa päämäärättömään yritykseen. Muuten peliään ei juuri voi moittia – paitsi vapaaheittojen (2/6) osalta.

Joukkueena Kataja repii 41 levypalloa (Pyrintö 33) ja jakelee 29 koriin johtavaa syöttöä (Pyrintö vain 12). Levypallojen hallinnasta huolimatta vieraille ei kuitenkaan kirjata yhtään pistettä nopeista hyökkäyksistä (Pyrintö juoksee nopeista 15 pinnaa) eli tässä lienee yksi osa-alue, jota on käytävä läpi ennen seuraavaa kohtaamista.

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)