Gamebox: 1. finaali: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 74-75


VilpasPlayoffs

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 1-0.

Ottelusta

Paikka ja aika:
Salohalli 02.05.2017

Pelijaksot:
30-21, 12-18, 20-19, 12-17

Ratkaisu:
Koko illan erinomaisesti levypalloista taistelevat vieraat lähtevät viimeiseen hyökkäykseen, kun peliaikaa on jäljellä 10 sekuntia ja Vilpas-johto yksi piste (74-73). Rion Brown (16/8/2 syöttöä/2 riistoa/+1) pääsee irti puolustajastaan, jatkaa ajoa kohti koria, mutta apupuolustus on paikalla ja layupinsa menee ohi. Kervin Bristol nousee levypalloon, mutta hänet kirjaimellisesti revitään lattiaan. Joensuulaisten onneksi (pilli ei soi ja) tilannetta tarkasti seuraava Daniel Mullings (6/12/4 s./4 menetystä/1 riis./+6) jää vapaaksi ja nostaa voittokorin summerin soidessa.

Isossa kuvassa Vilpas on koko ottelun kuskin paikalla. Siltä löytyy enemmän ratkaisijoita ja Kataja tekee itsekin illastaan vaikean menettämällä jo ensimmäisellä puolikkaalla 14 palloa. Vieraat paikkaavat menetyksiä levypallopelillään ja kelvollisella puolustamisellaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Kervin Bristol: 31 min: 23 pistettä (pelitilanneheitot 11/14, vapaaheitot 1/5)/10 levypalloa/1 menetys/1 riisto/2 torjuntaa/teholuku kentän paras, 28/plus-miinus -luku +5

Sisäpelaaja on toipunut Seagulls-sarjassa saamastaan aivotärähdyksestä ja on todella pirteä. Ainoastaan Al´lonzo Colemanin haastot kauempana korista ovat hänelle vaikeita, muuten voidaan puhua ilmatilan herrasta. Parasta Bristolia ovat rullauksensa korille, jolloin hänet löytävät etenkin Teemu Rannikko (8/4/7 s./3 men./-3) ja Ilari Seppälä (2/2/5 s./2 men./+9). Ottelun ratkaisussakin Bristolilla on sormensa pelissä: ilman aktiivista menoaan levypallolle Mullingsin mahdollisuus päästä irtopalloon olisi jäänyt pienemmäksi.

Avainpelaaja, Vilpas:
Al´lonzo Coleman: 27 min: 12 pistettä (pelitilanneheitot 5/9, vapaaheitot 2/5)/11 levypalloa/4 syöttöä/1 menetys/3 riistoa/1 torjunta/teholuku 23/plus-miinus -luku -5

Monipuolinen iso laituri on monessa mukana. Hän hyökkää Bristolia vastaan äärimmäisen viisaasti käyttäen nopeuttaan aina kun se vain on mahdollista. On lopussa kovan onnen soturi auttamalla Okko Järveä (7/1) puolustuspäässä, jolloin on lähellä torjua Brownin viimeisen heiton. Bristol jää kuitenkin vapaaksi ja Matias Ojalan (11/4) ottaessa häntä Mullings jää vapaaksi ja kiittää.

Tilastopoimintoja:
Kataja johtaa ottelua kaikkiaan n. 20 sekuntia, tänään ei pidempään tarvitsekaan. Se voittaa levypallot 50-39 repien peräti 14 hyökkäyslevyriä. Menetyksiä tulee puoliajan jälkeen enää 4, kokonaismääräksi jää 18.

Ottelun ratkaisija, Mullings, on Vilppaan scouttauksen ja sen hyvän toteutuksen myötä hyökkäyspäässä pitkään totisesti epämukavuusalueillaan. Kanukki pitää päänsä kylmänä, pelaa hyvää levypallopeliä ja lopulta kärsivällisyys palkitaan makealla onnistumisella.

Ennen ottelua Vilpas kulki 11 kotiottelun voittoputkessa. Se oli myös voittanut kauden aikana kaikki ne 17 aikaisempaa otteluaan, joita oli johtanut puoliajalla (tänään 42-39) ja kaikki ne 16 ottelua, joita oli johtanut kolmen jakson jälkeen (tänään 62-58). Kataja pätkii nyt nämä putket.

Muuta:
Vesa Mäkäläinen on kuumeinen ja puuttuu kokoonpanosta. Ulkomaalaisvahvistuksista huilaa Darryl Bryant.

> Ottelutilasto

Videot:
> Ottelun ratkaisu (Korisliiga @ Facebook)
> Lehdistötilaisuus (Vilpas Vikings @ YouTube)
> Teemu Rannikon kommentit (BasketFinland @ YouTube)

Kuvasatoa:
> SSS.fi

Muualla:
”Kataja varasti kotiedun trillerissä” (Korisliiga.fi)
”Mullings nosti Katajan makeaan voittoon päätössekunnilla” (Karjalainen.fi)
”Vilppaalla on aidosti elementtejä Katajan haastamiseen” (Pieti Poikola/Susijengi.com)
”Avausfinaali jätti surullisen maun” (Henri Inki/Urheilulehti.fi)

Seuraava ottelu:
Toinen kohtaaminen pelataan torstaina Joensuussa.


Kuva: Copyright © Korisliiga.fi/Fanseat.com.