Ajankohtaista

FIBA Europe Cupin neljännesvälierävastustaja on saksalainen Telekom Baskets Bonn kera mestarijoukkueemme luottomiehen Ken Hortonin

FIBA Europe Cupin neljännesvälieräparit arvottiin torstai-iltapäivänä Münchenissä. Mestarien Liigalle ainakin tämän kauden osalta hyvästit jättämään joutunut Kataja Basket kohtaa kaksiosaisessa pudotuspelissä saksalaisen Telekom Baskets Bonnin, joka isännöi avausottelua 8. helmikuuta. Ratkaiseva toinen kohtaaminen pelataan Joensuussa 22. helmikuuta.

Paikka kahdeksan parhaan joukkoon ratkaistaan Mestarien Liiga -karsinnan tapaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Arpa oli monella tapaa suosiollinen Katajalle: ottelusarja saadaan päättää kotikentällä ja vastustaja tulee sopivan läheltä maasta, jonka liiga on yksi Euroopan tunnetuimmista. Eikä sovi unohtaa sitäkään, että Saksa on joensuulaisten eurotaipaleella uusi, piristävä tuttavuus. Kun vielä tiedostetaan, että Telekom Baskets Bonnin riveissä pelaa yksi legendaarisen mestaruuskevään 2015 luottomiehistä, laituri Ken Horton, ovat kasassa ainekset viihdyttävään pudotuspelisarjaan.

Horton oli Europe Cupin kahdella alkukierroksella joukkueensa paras piste- ja levypallomies (15,3/6,3), heittojen torjuja (0,7) sekä tarkin pelitilanneheitoissa (58 %). Bonn voitti 10 ottelustaan kahdeksan ja oli ykkönen sekä alku- että jatkolohkossaan.

Saksan Bundesliigassa, jossa Hortonin joukkuetoverina (medi bayreuth) pelasi viime kaudella mm. Kataja-takamies Daniel Mullings, Bonn on 10 voitollaan 19 ottelusta jaetulla sijalla seitsemän (sarjaa pelaa 18 joukkuetta).

Hortonin lisäksi Bonnin riveissä nähdään mm. Rion Brownin yliopistoaikainen pelikaveri Julian Gamble sekä Latvian ja Saksan maajoukkuemiehet Ojars Silins ja Konstantin Klein.

Vuonna 1995 perustetun seuran miesten joukkueen paras saavutus kotimaassaan on viisi finaalipaikkaa (1997, 1999, 2001, 2008, 2009). Kansainvälisillä kentillä se on yltänyt kahdesti (2001, 2002) kahdeksan parhaan joukkoon Euroopan silloisessa kakkostason kilpailussa FIBA Saporta Cupissa.

Viime vuosien parhaita saavutuksia on paikka kahdeksan parhaan joukossa FIBA EuroChallengessa kaudella 2012-13 (Katajan sijoitus oli tuolloin sama). Kaudet 2014-16 joukkue pelasi ULEB EuroCupia, jossa se jäi molemmilla kerroilla alkulohkoon.

Katajan riveissä esiintyneistä pelaajista Telekom Basketsia ovat ennen Hortonia edustaneet Jason Conley sekä Terry Black.


FIBA Europe Cup -neljännesvälieräparit.

Mestarien Liigasta Europe Cupin neljännesvälieriin tulevat joukkueet ovat Katajan lisäksi Ironi Nahariya (ISR), Telenet Oostende (BEL), Proximus Spirou Charleroi (BEL), Muratbey Usak Sportif (TUR), CSM CSU Oradea (ROU), Cibona Zagreb (CRO) sekä Stelmet Zielona Gora (POL).

Vaikka sarjan arvostus ei ole Mestarien Liigan luokkaa, minkäänlaista pelitason laskua tullaan tuskin näkemään. Tästä pitävät huolen mm. ranskalaiset Elan Chalon, Pau-Lacq-Orthez sekä Nanterre 92, jotka ovat parhaillaan Ranskan pääsarjassa sijoilla 2-4. Stelmet Zielona Goran sijoitus Puolan kovassa pääsarjassa on toinen ja Telenet Oostende pelaa Belgian liigan kärkipaikalla. Lisäksi on mainittava legendaarinen Cibona Zagreb, joka on tällä hetkellä viides sekä Kroatian että Adrianmeren liigassa.

Lisätietoa:
> Telekom-Baskets-Bonn.de
”FIBA Europe Cup Round of 16 pairings set” (FIBA.com)

« Takaisin