Ajankohtaista

FIBA Europe Cup 2016 -lohkoarvonta suoritettu, Katajalla arpaonnea: vastustajat Valko-Venäjältä, Bulgariasta ja Slovakiasta

Kataja kohtaa alkulohkossa Tsmoki-Minskin (BLR), BC Rilski Sportistin (BUL) sekä MBK Rieker COM-therm Komárnon (SVK). Päävalmentaja Jukka Toijala ja toiminnanjohtaja Ville Tuominen iloitsevat arvontatuloksesta.

Kaikkiaan FIBA Europe Cupiin (entiseltä nimeltään FIBA EuroChallenge) osallistuu alkavalla kaudella 56 joukkuetta. Ne on jaettu kahteen konferenssiin, joiden sisällä edelleen seitsemään alkulohkoon (lohkoja siis yhteensä 14), kussakin neljä joukkuetta.

Joukkueet pelaavat alkulohkoissaan ajalla 28.10.-2.12. kolmesti kotona ja kolmesti vieraissa. Jokaisen lohkon kaksi parasta pääsee suoraan 32 parhaan jatkolohkoon, jonne yltävät myös neljä parasta lohkokolmosta.

Katajan alustava otteluohjelma lohkossa N on seuraava:

ke 28.10. Kataja Basket – BC Rilski Sportist (BUL)
ti 03.11. MBK Rieker COM-therm Komárno (SVK) – Kataja Basket
ke 11.11. Tsmoki-Minsk (BLR) – Kataja Basket
ti 17.11. BC Rilski Sportist – Kataja Basket
ke 25.11. Kataja Basket – MBK Rieker COM-therm Komárno
ke 02.12. Kataja Basket – Tsmoki-Minsk

Arvontaa paikan päällä Saksassa seurannut toiminnanjohtaja Tuominen uskoo Katajan jatkomahdollisuuksiin.

– Vältettiin pisimmät matkat ja isoimmat budjetit eli siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen. Lohko vaikuttaa todella tasaiselta ja meillä on ehdottomasti mahdollisuudet jatkoon. Myös otteluohjelma on hyvä: kotona pelit 1, 5 ja 6.

Päävalmentaja Toijala on samoilla linjoilla:

– Mielenkiintoisia vastustajia ja mahdollisuudet jatkoon, hyvä arpa!

Tsmoki-Minsk (BLR)

Etukäteen arvioituna lohkon hienoinen ennakkosuosikki.

Seura on perustettu vuonna 2006 ja se toimi vuoteen 2012 nimellä BC Minsk-2006. Seitsenkertainen Valko-Venäjän mestari, hallinnut maansa liigaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2009.

Europelikokemusta FIBA EuroChallengesta, jota pelannut viimeisen kuuden kauden ajan (2009-15), sekä VTB United -liigasta, jossa ollut mukana viidellä kaudella (2010-15).

EuroChallengessa parhammillaan (Katajan tapaan) puolivälierissä: putosi kaudella 2013-14 jatkosta Mikko Koiviston tuolloin edustamalle turkkilaiselle Royal Hali Gaziantepille äärimmäisen niukasti hävittyään molemmat ottelut yhdellä pisteellä. Kaatoi alkulohkossa KTP:n kahdesti näytöstyyliin.

Viime kaudella Tsmoki-Minsk voitti alkulohkossa kaksi ottelua kuudesta eikä selviytynyt jatkoon.

VTB:ssä joukkueen paras kausi oli 2010-11, jolloin mm. Pekka Salmisen valmentama Espoon Honka koki kovuutensa (kaksi tappiota). Viime kaudella Tsmoki-Minsk sijoittui 16 joukkueen liigassa sijalle 15 (Biisonit oli 13.) sen voitettua 30 ottelustaan seitsemän. Biisonit kaatoi valkovenäläiset Loimaalla 102-79, mutta hävisi Minskissä 82-93.

> BC-Tsmoki.by
> Tsmoki-Minsk -infosivu FIBAEurope.com-verkkopalvelussa

BC Rilski Sportist (BUL)

Seura on perusteetu vuonna 1959, mutta maan pääsarjassa miesten joukkue on pelannut vasta kaudesta 2003-04 lähtien. Sen paras saavutus on kansainvälisen Balkanin liigan* voitto vuonna 2009.

Bulgarian liigassa joukkue on parhaimmillaan ollut pronssilla (v. 2013). Balkanin liigasta palkintokaapissa on yhden kullan lisäksi kaksi hopeaa (2011, 2015) sekä pronssimitali (2013).

FIBA EuroChallengea bulgarialaiset ovat pelanneet kerran, kaudella 2013-14. Tuolloin pelit päättyivät alkulohkoon (1 voitto, 5 tappiota). Mainittakoon, että valkovenäläinen Tsmoki-Minsk oli myös tuolloin samassa lohkossa ja BC Rilski Sportist hävisi molemmat kohtaamiset.

* Balkanin liigassa pelaa joukkueita Bulgariasta, Makedoniasta, Montenegrosta, Romaniasta, Kosovosta, Albaniasta ja Israelista.

> RilskiBasket.com
> BC Rilski Sportist -infosivu FIBAEurope.com-verkkopalvelussa

MBK Rieker COM-therm Komárno (SVK)

Seura on perustettu vuonna 1991. Kuten Kataja, se juhli viime keväänä ensimmäistä kertaa maansa mestaruutta. Voittoa edelsivät kaksi tuorehkoa finaalitappiota, 2012 ja 2013.

Joukkue lähtee syksyllä ensimmäisiin europeleihinsä.

> MBKKom.sk
> MBK Rieker COM-therm Komárno -infosivu FIBAEurope.com-verkkopalvelussa

Kotkalaisen KTP-Basketin alkulohko näyttää huomattavasti Katajan vastaavaa vaikeammalta. Kolme vastustajaansa ovat turkkilainen Türk Telekom, puolalainen Rosa Radom sekä makedonialainen KK Kumanovo 2009.

Lisätietoa (FIBAEurope.com)
> FIBA Europe Cup 2016 -pääsivu
> Alkulohkot ohjelmineen (Kataja Basket lohkossa N)
”FIBA Europe Cup Draw Completed”

« Takaisin