Ajankohtaista

Erinomaisen Korisliiga-tulokaskauden pelannut Sebastian Lindberg kaksivuotisella sopimuksella Kataja Basketiin

Joensuulainen Kataja Basket ja 19-vuotias Sebastian Lindberg ovat tehneet sopimuksen kahdesta seuraavasta pelikaudesta.

193-senttinen espoolaisen Tapiolan Hongan kasvatti edusti tällä kaudella Korisliigassa Uudenkaupungin Korihaita, jonka riveissä kirjautti tilastolukemat 7,1 pistettä ja 2,5 levypalloa. Liigakausi oli Lindbergille ensimmäinen pääsarjatasolla ja erinomaisesta henkilökohtaisesta menestyksestään kertoo mm. se, että hän oli Bojan Sarcevicin jälkeen joukkueen tehokkain kotimainen pelaaja. Yhden ottelun piste-ennätykseksi kirjattiin 18.

Korihaiden säilytettyä Korisliiga-paikkansa Lindberg ehti vielä mukaan 1. Divisioonan pudotuspeleihin, joissa hän pelaa kasvattajaseuransa väreissä. Honka ja Torpan Pojat ratkaisevat Divarin mestaruuden ja liigapaikan kohtalon viidennessä loppuottelussa, joka on ohjelmassa huomenna keskiviikkona.

Kataja Basket -päävalmentajana kaksi seuraavaa kautta jatkava Petri Virtanen tietää pelaajan jo alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueleirivahvuudesta, johon hän itse kuului valmentajan ominaisuudessa.

– ”Sebu” jäi ryhmästä mieleeni heittotaitoisena kilpailijana, ”Pete” kertoo.

Lindbergin kehitys näkyy ennen kaikkea kasvaneena urheilullisuutena.

– Debyyttikausi liigassa oli hyvä. Erityisen huomattavaa on se, kuinka hienosti hän pärjäsi puolustuspäässä vastustajien ulkomaalaistakamiehille, Virtanen kehuu.

Lindberg on edustanut Suomea 23 nuorten maaottelussa. Hänen lisäkseen Kataja Basketilla on ensi kaudelle ulottuvat pelaajasopimukset Tomi Lommin ja Joona Tuomalan kanssa.

Sebastian ”Sebu” Lindberg pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 11.08.2002
Pituus/cm: 193
Paino/kg: 88
Pelipaikka: 2
Kasvattajaseura: Tapiolan Honka Espoo
Seurat, joita edustanut: Korihait (Korisliiga), HBA Helsinki (I Divisioona A), Tapiolan Honka Espoo (juniorisarjat, I Divisioona B, I Divisioona A)
Kausi 2022-23 Korisliigassa: 2.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 18 (Korihait vs Kobrat Lapua 20.10.2021, Korihait @ BC Nokia 16.03.2022 ja Korihait @ Kobrat Lapua 23.03.2022)
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: –
Juniorimaaottelut: 23
Haastajamaajoukkue-ottelut: –
A-maaottelut: –

> Sebastian Lindbergin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin