Ajankohtaista

Ennätysmies Topias Palmi Tampereen Pyrinnöstä Kataja Basketiin – ”Europelit vetävät puoleensa”

Topias PalmiKuva © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

Joensuulainen Kataja Basket saa vahvistusta takalinjoilleen Topias Palmin sovittua seuran kanssa kahdesta seuraavasta vuodesta. 23-vuotias takamies-laituri aloittaa syksyllä seitsemännen pääsarjakautensa – ensimmäisen joissakin muissa väreissä kuin kasvattajaseuransa Pyrinnön punavalkoisissa. Kovaksi korintekijäksi tiedetyn pelaajan sopimuksessa on ulkomaanoptio.

Palmilla on oikeus purkaa sopimus tänä ja ensi kesänä heinäkuun 25. päivään mennessä mikäli hän siirtyy pelaamaan ulkomaille.

Kataja-päävalmentaja Juha Sten on iloinen Palmin valittua uudeksi suunnakseen Joensuun.

– Hienoa saada nuori ja eteenpäin pyrkivä pelaaja joukkueeseen. Moni muukin seura olisi hänet ottanut, olihan Topias mm. toissa kaudella liigan paras kotimainen korintekijä (ka 13,1) – tulivoimaa kyllä löytyy. Jatkossa haluamme parhaamme mukaan auttaa häntä nousemaan urallaan seuraavalle tasolle.

Palmin päätöstä edesauttoivat tradenomiopintojensa saatto päätökseen sekä edessä siintävät kansainväliset ottelut.

– Lähtökohtaisesti Tampereella on ollut hyvä olla. Pyrinnössä asiat on hoidettu mallikkaasti ja olen saanut yhdistettyä koripallon sekä koulunkäynnin. Nyt kun koulut ovat valmiina, on ensimmäisen kerran paikka lähteä menemään koris edellä.

– Mielessä on pitkään ollut se, että pelaamista pitäisi päästä kokeilemaan muuallakin. Joensuussa tarjolla on europelejä, jotka ovat yksi vetovoimainen asia. Organisaatiostakin olen kuullut pelkkää hyvää, joten lopulta oli kohtuullisen helppoa päättää lähteä juuri sinne katsomaan millaista koripallo on Tampereen ulkopuolella.

Palmi juhli Korisliigan mestaruutta v. 2014, jolloin finaaleissa kaatui juurikin Kataja. Hopeaa tarjoiltiin keväällä 2016 Kouvojen oltua parempi kauden huipennuksessa.

Ensimmäisen A-maaottelunsa Palmi pelasi kotiyleisön edessä Tampereella viime vuoden heinäkuussa, mutta Suomi-paidassa hän oli kohahduttanut jo vuonna 2013. Tuolloin mm. 12 onnistunutta kolmen pisteen heittoa siivittivät tietään uudeksi yhden maaottelun pisteykköseksi ohi Hanno Möttölän ja Antti Kanervon, joiden jakama entinen ennätys (43) parani peräti 17:lla Palmin jysäytettyä 20-vuotiaiden EM-kisoissa Luxemburgia vastaan lähes epätodelliselta kuulostavat 60 pinnaa.

Päättyneellä Korisliiga-kaudella Palmi pelasi puolivälieriin edeneen Pyrinnön riveissä 38 ottelua, joissa keskimäärin 23 minuuttia. Pistekeskiarvonsa oli 8,9 ja levypalloja tilastoihinsa kirjautui 2,5 per ottelu. Kahden pisteen heittotarkkuus oli 54 %, kolmosten 34 % ja vapaaheittojen 74 %.

– Kausi meni sekä joukkueella että itselläni ohi tavoitteiden. Oma alkukauteni oli vaikea ja vaikka pelaamisen taso sittemmin löytyi, jäi se edelliskaudesta. Mielestäni pallollinen vastuuni oli pienempi kuin aiemmin, toisaalta en ehkä ollut riittävän vaativa roolissani. Ensi kaudella tavoitteeni on olla paljon aggressiivisempi, Palmi linjaa.

Sopimustilanne 5.6.2018

Takamiehet: Ilari Seppälä, Topias Palmi
Laiturit: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila
Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

Palmi, Matias Ojala, Ilari Seppälä ja Tommi Huolila osallistuvat kuluvan kesän aikana miesten maajoukkuetoimintaan.

Topias Palmi pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 26.08.1994
Pituus/cm: 194
Paino/kg: 91
Pelipaikka: 2-3
Kasvattajaseura: Tampereen Pyrintö
Seurat, joita edustanut: Tampereen Pyrintö (juniorisarjat, I Divisioona A, Korisliiga, FIBA EuroChallenge, Baltian Liiga)
Kausi 2018-19 Katajassa: 1.
Kausi 2018-19 Korisliigassa: 7.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 30 (Tampereen Pyrintö vs Helsinki Seagulls 27.01.2017)
Kausi 2018-19 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 4.
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 16 (Tampereen Pyrintö vs Kalev Tallinna (EST) 13.10.2013 – Baltian Liiga ja Tampereen Pyrintö vs Rapla (EST) 15.12.2013 – Baltian Liiga)
Juniorimaaottelut: 21
Haastajamaajoukkueottelut: 20
A-maaottelut: 1
Muuta: Heitti 20-vuotiaiden miesten maaottelussa Luxemburgia vastaan v. 2013 peräti 60 pistettä mikä on molemmat sukupuolet huomioiden Suomen maaotteluhistorian kovin noteeraus kautta aikojen

> Topias Palmin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin