Ajankohtaista

Debyyttikauttaan Korisliigassa pelaava Thomas Tumba ja Kataja Basket jatkosopimukseen

21-vuotias kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Kataja Basket ovat sopineet tulevasta kaudesta 2023-24.

Tumba pelaa ensimmäistä ammattilaisvuottaan ja on jo noussut Tuomas Hirvosen vanavedessä Kataja Basketin toiseksi tehokkaimmaksi kotimaiseksi nimeksi. Hänen tilastonsa lauantaina päättyneessä Korisliigan runkosarjassa olivat 7,0 pistettä, 3,5 levypalloa, 1,0 koriin johtanutta syöttöä, 0,5 riistoa, 0,8 torjuntaa ja ottelukohtainen teholuku vastaavasti 7,5.

Etenkin puolustuspelistään usein kiitosta saava laituri oli elementissään myös voittoisassa Suomen Cup -finaalissa Seagullsia vastaan Helsingissä 14. tammikuuta kuuluen kentän ehdottomaan parhaimmistoon.

– Kauden käynnistyttyä kävi nopeasti selväksi, että ”Masi” on erinomainen lisä joukkueeseen. Pelaajana hän ottaa jatkuvasti isoja harppauksia, oppii uutta peli peliltä, ja on varsinkin puolustuspäässä monipuolinen: pystyy puolustamaan sekä takamiehiä että laitureita ja sitä kautta mahdollistaa meille myös vaihtavan tavan puolustaa, päävalmentajana kaudella 2023-24 jatkava Petri Virtanen kuvailee.

– ”Masi” on nuori pelaaja, jolla on urallaan korkea katto mitä kohti tavoitella ja on hienoa, että matkamme jatkuu yhdessä.

Tumban lisäksi Kataja Basketilla on kauden 2023-24 kattavat pelaajasopimukset Tuomas Hirvosen, Robin Danesin, Sebastian Lindbergin ja Teemu Knihtisen kanssa.

Korisliigan ylempi jatkosarja käynnistyy ensi lauantaina, jolloin joensuulaisilla on ohjelmassa vierasottelu.

Lisätietoa:
> Thomas Tumban Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin