Ajankohtaista

Darryl Bryant vahvistamaan Kataja Basketin takalinjoja, Joey King ei jatka joukkueessa

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket tekee muutaman peliliikkeen hetki ennen siirtoikkunan umpeutumista. Takamiesosastoa täydentämään saapuu uusi tuttavuus, 185-senttinen amerikkalainen Darryl ”Truck” Bryant. Samassa yhteydessä puretaan seuraa koko kauden edustaneen amerikkalaislaiturin Joey Kingin sopimus.

Kataja jatkaa näin ollen kautta ulkomaalaisviisikolla Darryl Bryant (takamies), Daniel Mullings (takamies), Rion Brown (yleispelaaja), Jarekious Bradley (yleispelaaja) ja Kervin Bristol (sisäpelaaja).

Kiinnittämällä Bryantin valmennusjohto minimoi riskejä erityisen tärkeän pelipaikan suhteen.

– Tietenkin muistamme kuinka kävi viime kaudella, päävalmentaja Greg Gibson selvittää palauttaen mieliin Teemu Rannikon loukkaantumisen puolivälieräsarjassa BC Nokiaa vastaan.

– Meillä on edessä raskas maaliskuu ja runkosarjan loppu. Teemu ei ole enää mikään nuori poika ja nyt kun Ilarillakin (takamies Seppälä) on ollut pieniä ongelmia terveytensä kanssa, katsomme, että tämä on oikea ratkaisu.

Joey Kingin panokseen valmennusjohto on ollut tyytyväinen ja sopimuksensa päättymisen taustalla ovatkin joukkueen rakenteelliset asiat.

– Joeyn otteissa ei ole ollut moittimista. Hän on täyttänyt annetun roolin hyvin, apuvalmentaja Tuomas Oja kertoo.

– Tarvitsimme häntä ensisijaisesti Mestarien Liigaan, jossa saman pelipaikan Vesku (Vesa Mäkäläinen) ei yksin voinut urakoida 30 minuuttia. Korisliigassa saamme hyvin apuja muiltakin kotimaisilta pelaajiltamme, Veskun lisäksi mm. Atelta (Perttu).

– Koska emme ole jatkamassa kautta kuudella ulkomaalaispelaajalla, punnitsimme tilannetta lähinnä JB:n (Jarekious Bradley) ja Joeyn välillä. Katsomme, että tässä kohtaa JB:n tuoma panos on joukkueelle tärkeämpi. Moni liigajoukkue on mennyt pienempään suuntaan ja JB pystyy pelaamaan jatkossa tarvittaessa myös nelospaikkaa, Oja taustoittaa.

Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaava 23-vuotias King esiintyi Korisliigassa 19 ottelussa tilastokeskiarvoilla 12,3 pistettä ja 3,1 levypalloa. Tarkkuutensa kahden pisteen heitoissa oli 64 %, kolmosissa 43 % ja vapaaheitoissa 68 %.

Kuudessatoista FIBA Mestarien Liigan ottelussa lukemansa kirjattiin muotoon 10,6 pistettä ja 2,9 levypalloa. Kakkostarkkuus oli 50 %, kolmostarkkuus 31 % ja tarkkuus vapaaheitoissa 75 %. Katajan europelikauden päättäneissä kahdessa FIBA Europe Cupin ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 17,5 pistettä ja 3,0 levypalloa sekä tarkkuudeksi kakkosissa 50 %, kolmosissa 55 %.

Darryl Bryant -kuva oikealla: © BasketballCL.com

”Ei puhdasta ykköspointtia”

26-vuotias Darryl Bryant aloitti kuluvan kauden Kreikan pääsarjassa PAOK Thessalonikissa, joka pelasi myös Mestarien Liigaa.

Kreikan A1-liigassa hän esiintyi 11 ottelussa tilastoilla 10,5 pistettä, 2,3 levypalloa, 1,3 syöttöä, 0,6 riistoa ja 2,0 menetystä. Tarkkuus kahden pisteen heitoissa oli 40 %, kolmosissa 24 % ja vapaaheitoissa 72 %.

Mestarien Liigan 10 ottelussa lukemansa olivat 10,7 pistettä, 1,9 levypalloa, 1,9 syöttöä, 0,9 riistoa ja 2,3 menetystä. Kakkoset osuivat 37-, kolmoset 24- ja vapaaheitot 91-prosenttisesti.

Bryant jätti PAOKin ennen Mestarien Liigan runkosarjan päätöstä ja siirtyi tammikuussa Unkarin pääsarjaan, Szolnoki Olaj -joukkueeseen. Epäonnekseen hänet kiinnittänyt valmentaja sai lähtöpassit kaksi päivää saapumisensa jälkeen ja tilalle palkattu uusi päävalmentaja toi mukanaan ”oman” pelintekijänsä.

Bryantia tarvittiin lopulta vain neljässä ottelussa keskimäärin 10 minuutin ajan. Tilastoikseen kirjattiin 3,8 pistettä, 1,3 syöttöä, 0,8 riistoa ja 1,5 menetystä.

Valmennusjohto on tyytyväinen hankintaan.

– Tiedämme mitä saamme. Kyseessä on kaveri, josta voisi käyttää vaikka englannin kielen sanaa ”solid”, Oja kuvailee.

– Tarkoitus on peluuttaa häntä sekä ykkösenä että Teemun ja Ilarin rinnalla. Tämä tuotti omat haasteensa hankintaprosessissa, sillä teimme selväksi, että emme olleet hakemassa puhdasta ykköspointtia. Nimilista pieneni, mutta Bryant oli onneksi lopulta tämäkin huomioiden sen paras pelaaja.

Amerikkalaisella on meneillään ammattilaisuransa viides kausi. Aiemmin stoppejaan ovat olleet mm. NBA D-liigan Texas Legends, itävaltalainen BSC Raiffeisen Panthers (valinta tähdistöotteluun), tsekkiläinen BC Kolin (liigan pistekuningas) sekä italialainen Mens Sana Basket.

Yliopistourallaan Yhdysvaltojen NCAA-sarjassa hän edusti West Virginiaa, joka eteni v. 2010 aina maan neljän parhaan joukkueen Final Four -lopputurnaukseen saakka.

Darryl Bryant saapuu Joensuuhun huomenna tiistaina. Hän on välittömästi edustuskelpoinen. Kataja Basketin Korisliiga-ohjelma jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kouvolan Kouvoja vastaan.

Darryl ”Truck” Bryant pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 25.04.1990
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Brooklyn, New York, USA
Pituus/cm: 185
Paino/kg: 93
Pelipaikka: 1-2
Yliopisto: West Virginia University (Morgantown, West Virginia), USA
Seurat, joita edustanut: Szolnoki Olaj (NB I/A /HUN I), PAOK Thessaloniki (A1/GRE I, FIBA Champions League), Mens Sana Basket Siena 1871 (Serie A2/ITA II), BC Kolin (NBL/CZE I), BSC Raiffeisen Panthers Fürstenfeld (Bundesliga/AUT I), Texas Legends (NBA D-League, USA), West Virginia Mountaineers (NCAA I, USA), New York Gauchos (AAU, USA), St. Raymond High School Ravens (NYCHSAA, USA)
Kausi 2016-17 ammattilaisena: 5.
Kausi 2016-17 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
A-maaottelut: –
Muuta:

« Takaisin