Ajankohtaista

213-senttinen Carson Desrosiers ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus kaudelle 2015-16

Joensuulainen Kataja Basket on kiinnittänyt tulevan kauden Korisliiga-joukkueeseensa ensimmäisen täysin uuden pelaajan. Sentterin tontilla tullaan näkemään 23-vuotias amerikkalainen Carson Desrosiers, joka valmistui viime keväänä Providencen yliopistosta. Ammattilaisuransa käynnistyy siis syksyllä Suomessa.

Kataja Basketin toiminnanjohtaja Ville Tuominen kertoo, että odotusarvot päävalmentaja Jukka Toijalan ja kapteeni Teemu Rannikon valitseman sentterin suhteen ovat hyvät.

– Tutkaparin Toijala-Rannikko mukaan Carsonin pitäisi olla joka mittarilla -koko, tilastot, koulu ja konferenssi- hieman viime kauden sentteriämme Tom Knightia parempi.

Desrosiers aloitti yliopistouransa Wake Forestin opinahjossa Atlantic Coast -konferensissa syksyllä 2010, josta hän siirtyi kahden vuoden jälkeen astetta kovempaan Big East -konferenssissa pelaavaan Providenceen.

Providence saavutti Desrosiersin kahden pelikauden (2013-15) aikana Big East -mestaruuden ja ylsi kahdesti NCAA:n lopputurnaukseen. Keväällä 2014 voitettu konferenssimestaruus oli yliopistolle kautta aikain vasta toinen (ensimmäinen saavutettiin v. 1994).

Tilastojen valossa sentterin viisivuotisen yliopistouran paras kausi oli viimeisin, 2014-15. Se käsitti 32 ottelua, joissa peliaikaa kertyi keskimäärin 25 minuuttia. Tilastokeskiarvonsa olivat 6,7 pistettä, 4,4 levypalloa ja peräti 2,5 torjuntaa. Pelitilanneheittojen tarkkuus oli 45 prosenttia ja vapaaheittojen 73.

Päävalmentaja Toijala painottaa Desrosiersin Providencessa saamaa vastuuta ja koulun sekä konferenssin tasokkuutta.

– Halusimme ensisijaisesti pick and roll -pelaajan Teemulle (Rannikko). Kun Desrosiers tuli tarjolle, jouduimme hieman pohtimaan sitä miksi tämän kokoinen kaveri olisi tulossa Suomeen. Onko esimerkiksi ”liian iso”, miten liikkuvuus?

– Lopulta päätimme että pieni riski kannattaa ottaa. Desrosiers tulee riittävän tasokkaasta koulusta ja konferenssista. Hän on pelaajana älykäs ja kamppaillut viimeisinä vuosina kovia vastustajia vastaan. Uskon että meillä on tässä tilanteessa hyvät mahdollisuudet onnistua, vastaavana esimerkkinä vaikka Tom Knight. Myös Desrosiers on hyvin liikkuva ja hän tuo mukanaan valtavan torjuntauhan.

Toiminnanjohtaja Tuomisen mukaan asiat saatiin sovittua nopeasti.

– Carsonilla on sama slovenialaisagentti kuin Tomilla (Knight) ja sopimukseen oli helppo päästä. He ymmärsivät että nuorelle, isolle miehelle Teemun kanssa pelaaminen on varmasti hieno, kehittävä ja uraa edistävä kokemus.

Desrosiers on jo ottanut selvää tietää minkälaisessa liigassa ja joukkueessa ammattilaisuransa alkaa.

– Olen kuullut agentiltani pelkkää hyvää Kataja Basketin organisaatiosta. Tulen Joensuuhun tekemään töitä sen eteen että voittaisimme toisenkin mestaruuden, hän lupaa.

Seuraava ulkomaalaispelaajakiinnitys pyritään tekemään mahdollisimman pian.

– Haemme parhaillaan korvaajaa Reggie Arnoldille, Toijala kertoo.

– Lisäksi vähintään yksi kotimainen profiilipelaaja olisi hyvä lisä. Kun nämä asiat selviävät, teemme loput ratkaisut ulkomaalaispelaajien suhteen. Siinä asiassa, puhutaanko tämän jälkeen sitten vielä yhdestä tai kahdesta nimestä, emme välttämättä tule pitämään kiirettä.

Kataja Basketin sopimustilanne kaudelle 2015-16

Takamiehet: Petri Virtanen, Teemu Rannikko ja Marius Van Andringa
Pienet laiturit: Jesse Niemi
Isot laiturit: Nicolai Hvidberg Andersen (DEN) ja Tommi Huolila
Sentteri: Carson Desrosiers (USA)
Valmentajat: Jukka Toijala ja Tuomas Oja

Carson Desrosiers pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 25.10.1991
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Windham, New Hampshire, USA
Pituus/cm: 213
Paino/kg: 113
Pelipaikka: 5
Yliopisto: Providence College (Providence, Rhode Island), USA
Seurat, joita edustanut: Central Catholic (High School) Raiders (MIAA, USA), Mass Rivals (AAU, USA), Wake Forest (University) Demon Deacons (NCAA I, USA), Providence (College) Friars (NCAA I, USA)
Kausi 2015-16 ammattilaisena: 1.

> Carson Desrosiersin Kataja Basket -pelaajakortti (Urakehitys, tilastot, linkit)
> Carson Desrosiers @ Twitter

« Takaisin