Ajankohtaista

208-senttinen Brandon Walters Joensuuhun, Kataja Basket avainpelaajiensa osalta kasassa

Korisliiga- ja FIBA Europe Cup -avaukseen valmistautuva joensuulainen Kataja Basket on tehnyt sopimuksen neljännen ulkomaalaispelaajan kanssa. Piakkoin joukkueeseen liittyy 24-vuotias yhdysvaltalainen Brandon Walters. Hän on kotimaansa Middle Tennessee State -yliopistosta viime vuonna valmistunut 208-senttinen ja 116-kiloinen sisäpelaaja, joka esiintyi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Puolan pääsarjassa. Yksivuotisessa sopimuksessa on koeaika 10. lokakuuta saakka.

Walters edusti viime kaudella Puolassa AZS Koszalin -joukkuetta 17 ottelun ajan. Keskimäärin 10 minuutin peliajalla hän kirjautti tilastot 6,2 pistettä (2p 61 %, 1p 70 %) ja 4,1 levypalloa.

Yliopistourallaan Middle Tennessee Statessa hän oli mm. opinahjon historian toiseksi tarkin pelitilanneheittäjä (64 %). Päätöskautensa (2017-18) tilastot Blue Raiders -paidassa kirjattiin keskimäärin 23 minuutin peliajalla riviksi 10,8 pistettä (2p 66 %, 1p 70 %) ja 5,2 levypalloa.

CV:ssään on myös mm. konferenssimestaruus (C-USA) sekä NCAA-lopputurnauspaikka ja selviytyminen maan 32 parhaan yliopiston joukkoon.

Päiväunilta herännyt päävalmentaja Juha Sten kuulostaa hyväntuuliselta, kun pitkä työrupeamansa joukkueen kasaamiseksi helpottaa ainakin hetkeksi.

– Haussa oli oman korin alle fyysisyyttä tuova kaveri, joka taitaa levypallopelin ja luo hyökkäyspäässä uhkaa syvyyssuuntaan, Sten taustoittaa.

– Brandon on kypsä pelaaja, joka tietää omat vahvuutensa. Otteensa viimeisellä yliopistokaudellaan olivat todella hyviä. Puolassa roolinsa oli tuurata Euroliiga-kokemusta omaavaa serbisentteriä (Marko Tejic) ja tässä tehtävässä hän onnistui. Uskomme, että meillä Brandon pystyy pelaamaan isot minuutit ja ottamaan urallaan askeleen eteenpäin.

Katajan kotimainen osasto on treenannut yhdessä kuluvan kuukauden. Ulkomaalaisista Jarekious Bradley saapuu Joensuuhun tänään ja kolmikko Walters – Earvin MorrisJarred Ogungbemi-Jackson laskeutuu Suomen kamaralle elo-syyskuun vaihteessa.

Kataja Basketin alustava kokoonpano kaudelle 2019-20

Takamiehet: Jarred Ogungbemi-Jackson (CAN/JAM)*, Fiifi Aidoo, Joni Herrala, Valtteri Leppänen, Valtteri Mervola
Laiturit: Jarekious Bradley (USA)**, Earvin Morris (USA), Aapeli Alanen, Matias Ojala
Sisäpelaajat: Brandon Walters (USA)***, Samuli Vanttaja

Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen

* koeaika 7.9. saakka
** koeaika 22.9. saakka
*** koeaika 10.10. saakka

Harjoitusottelut

Alustavan suunnitelman mukaan joukkue tulee pelaamaan viisi harjoitusottelua:

29.08. Joensuu vs JBA Jyväskylä (Urheilutalo klo 18, ottelu suljetuin ovin)
07.09. Joensuu vs Lahti Basketball (Urheilutalo klo 16)
12.09. Tampere @ Pyrintö
20.09. Helsinki @ Seagulls
21.09. Kouvola @ Kouvot

Kausi käynnistyy virallisesti lauantaina 28.9. Urheilutalolla, jolloin Korisliiga-avauksessa kohdataan BC Nokia. Ottelu on samalla koripallojaoston 70-vuotisjuhlaottelu. FIBA Europe Cup puolestaan startataan kaksiosaisella karsinnalla virolaista Tarttoa vastaan vieraskentällä 2. lokakuuta. Kotiottelu on ohjelmassa 9. lokakuuta. Otteluparin voittajalle on luvassa paikka lohkovaiheeseen.

Brandon Walters pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 19.01.1995
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Chattanooga, Tennessee, USA
Pituus/cm: 208
Paino/kg: 116
Pelipaikka: 5
Yliopisto: Middle Tennessee State University (Murfreesboro, Tennessee), USA
Seurat, joita edustanut: AZS Koszalin (Energa Basket League/POL I), Rock City Scorchers (The Basketball Tournament, USA), Middle Tennessee State University Blue Raiders (NCAA I, USA), Walters State Community College Senators (NJCAA I, USA), Howard Tech High School Hustlin Tigers (TSSAA, USA)
Kausi 2019-20 ammattilaisena: 2.
Kausi 2019-20 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.

« Takaisin