Ajankohtaista

202-senttinen Mikael Laihonen Kataja Basketin uusi kasvo

Kolme edellistä Korisliiga-kautta Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Mikael Laihonen siirtyy joensuulaiseen Kataja Basketiin. Sopimus on yksivuotinen.

27-vuotias sisäpelaaja on Raision Palloseuran kasvatti, joka on pelannut aikuisten sarjoissa paitsi kasvattajaseuransa myös Kristika Turun (Turun NMKY) sekä Karhu Basket Kauhajoen väreissä, joissa juhli SM-kultaa keväällä 2019.

Raamikkaan pelurin rekrytointi on Katajalle erityisen tärkeä, sillä joukkueen vahvuuteen viimeiset kolme kautta kuulunut 210-senttinen Samuli Vanttaja ilmoitti viime viikolla lopettavansa pelit pääsarjatasolla.

– Samulin poistumisen myötä olimme hetken tilanteessa, jossa meillä ei ollut isossa päässä yhtään kotimaista pelaajaa, päävalmentaja Petri Virtanen kertoo.

– Keskustelin Mikaelin kanssa ensimmäisen kerran vuodenvaihteen tienoilla ja olemme pitäneet yhteyttä siitä lähtien. Olikin kerrassaan upea juttu, että löysimme yhteisen sävelen ja sopimus syntyi, hän iloitsee.

– Kyseessä on ennen kaikkea erinomainen joukkuepelaaja, joka painaa aina kovalla energialla ja taisteluilmeellä. Hän puolustaa hyvin eikä välttele fyysisiä kontakteja. Kolmen pisteen heittonsa on kehittynyt käyttökelpoiseksi aseeksi mikä antaa mahdollisuuden peluuttaa häntä hyökkäyspäässä myös nelospaikalla.

Laihosen läpimurtokausi Korisliiga-tasolla oli 2019-20, jolloin hän kirjautti keskimäärin 14 minuutin peliajalla 6,1 pistettä ja 2,7 levypalloa (36 ottelua). Heittotarkkuudet olivat 53 % (2 p.), 38 % (3 p.) ja 77 % (1 p.).

Viime syksynä hän ehti pelata vain kolme virallista ottelua ennen kuin polvivamma päätti kautensa.

– Mikaelin pelissä on ollut näkyvissä selkeä kehityskaari, johon tuli viime kauden alussa valitettava stoppi, Virtanen sanoo ja tarkentaa, että tällä hetkellä Laihonen on kunnossa ja pystyy harjoittelemaan.

Laihonen hakee seurasiirrolla ennen kaikkea uusia haasteita uralleen.

– Viime kausi meni käytännössä polvea kuntouttaessa. Nälkää jäi kovasti varsinkin, kun oli pakko vain seurata sivusta kuinka muita pelaajia tippui kauden edetessä pois kokoonpanosta eikä voinut auttaa joukkuetta, hän kertoo tuntemuksistaan Kauhajoella.

– Juuri nyt fiilis on odottavainen. Kataja on organisaationa huippuluokkaa ja yksi niistä, johon olen aina kokenut haluavani jossakin vaiheessa kuulua. ”Pete” teki keskusteluissamme selväksi, että ominaisuuksilleni on käyttöä ja myös sillä on iso merkitys.

– Uskon, että monipuolisuuteni tulee auttaamaan joukkuetta, nyky-Kataja-miehistä tätä ennen Tomi Lommin (Kristika Turku) ja Valtteri Pihlajamäen (Karhu Basket) kanssa yhdessä pelannut Laihonen päättää.

Kataja Basketin sopimustilanne 26.5.2021

Takamiehet: Niko Mattila*, Jamar Wilson, Valtteri Pihlajamäki, Valtteri Mervola
Laiturit: Tomi Lommi
Sisäpelaajat: Mikael Laihonen

Valmentajat: Petri Virtanen, Petri Velling, Henri Lomu

* Optio mahdollistaa siirron ulkomaille kesän 2021 aikana

Mikael Laihonen pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 06.04.1994
Pituus/cm: 202
Paino/kg: 109
Pelipaikka: 4-5
Kasvattajaseura: Raision Palloseura
Seurat, joita edustanut: Raision Palloseura (juniorisarjat, M2D), Kristika Turku/TuNMKY (juniorisarjat, M1DA, M1DB), Karhu Basket Kauhajoki (Korisliiga, FIBA Champions League)
Kausi 2021-22 Katajassa: 1.
Kausi 2021-22 Korisliigassa: 4.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 17 (Karhu Basket Kauhajoki vs Tampereen Pyrintö 28.12.2019)
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 2
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 5 (Karhu Basket Kauhajoki vs Twarde Pierniki Torun (POL) 26.09.2019 – FIBA Champions League)
Juniorimaaottelut: –
Haastajamaajoukkue-ottelut: –
A-maaottelut: –

« Takaisin