Ajankohtaista

20-vuotias Robin Danes Saksasta Kataja Basketiin

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket saa seuraavaksi kahdeksi kaudeksi riveihinsä 20-vuotiaan saksalaispelaajan Robin Danesin. 197-senttisen laiturin sopimuksessa on molemminpuolinen optio myös kolmannesta vuodesta. Danes on pelannut viime kaudet pääasiassa Saksan Pro B -sarjaa, mutta kokenut rinnakkaislisenssin turvin myös Bundesliiga-vauhtia.

Saksan pääsarjassa, Bundesliigassa, Danes on edustanut Mitteldeutscheria ja maan kolmosliigassa, Pro B:ssä, BSW Sixers Sandersdorfia, jolle kirjautti viime kaudella 21 ottelussa tilastokeskiarvot 8,1 pistettä ja 3,1 levypalloa sekä heittotarkkuudet 55 % (2P), 35 % (3P) ja 71 % (1P).

Danesin isä ja äiti ovat suomalaisia, joten myös Robinilla on Suomen kansalaisuus.

Päävalmentaja Petri Virtanen sai vihiä lahjakkaasta pelaajasta Koripalloliitossa yhteyspäällikkönä toimivalta, Danesin perheen tuntevalta Vesa ”Puke” Walldenilta, ja päätti antaa hänelle mahdollisuuden.

– Robin vieraili kauden jälkeen Joensuussa. Saimme järjestettyä muutamia harjoituksia ja pelitapahtumia, jossa pääsimme näkemään osaamistaan. Hänellä on mukavasti mittaa ja potentiaalia kehittyä. Kanssaan syntyi sen verran toimivalta vaikuttava kokonaispaketti, että päätimme toteuttaa sen, Virtanen selvittää.

Danesin tavoitteena on paitsi pelata myös opiskella yliopistossa ja opetella suomen kieli. Korisliiga-miehistön lisäksi häntä tultaneen käyttämään myös I Divisioona B:ssä pelaavassa Kataja Basket Talents -reservijoukkueessa.

Kataja Basketilla on ensi kaudelle ulottuvat pelaajasopimukset Sebastian Lindbergin, Tuomas Hirvosen, Tomi LomminJoona Tuomalan ja Robin Danesin kanssa. Joukkuetta valmentavat Petri Virtanen ja Teemu Turunen. Valmennusjohdon kiikareissa on edelleen sekä muutama kotimainen pelaaja että 4-5 ulkomaalaisvahvistusta.

Robin Danes pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 01.08.2001
Kansalaisuus: GER/FIN
Pituus/cm: 197
Paino/kg: 90
Pelipaikka: 3
Kasvattajaseura: Mettmann-Sport, GER
Seurat, joita edustanut: Mitteldeutscher BC (BBL/GER I), BSW Sixers Sandersdorf (Pro B/GER III), Dragons Rhöndorf (Pro B/GER III), Bonn-Rhöndorf (NBBL-U19, GER), Lake Minneola High School Hawks (FHSAA, USA), Metropol Baskets Ruhr (juniorisarjat, GER), Mettmann-Sport (juniorisarjat, GER)
Kausi 2022-23 Korisliigassa: 1.
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: –
Juniorimaaottelut: –
A-maaottelut: –

> Robin Danesin Kataja Basket -pelaajakortti

« Takaisin