Ajankohtaista

Mestarien Liiga -arvonnat suoritettu: Kataja Basket kohtaa karsinnassa joko espanjalaisen Joventut Badalonan tai georgialaisen Tbilisin

Joensuulaisten europeliseikkailuihin tullaan kirjoittamaan syyskuussa uusi luku kun Kataja kohtaa joukkueen maasta, jossa se ei vielä tähän mennessä ole vieraillut. Kausi käynnistyy vieraskentällä 24. syyskuuta ja jatkopaikka ratkeaa Joensuussa 26. syyskuuta.

Sveitsissä suoritettu arvonta saattoi karsinnan ensimmäiselle kierrokselle (pelit 19. ja 21. syyskuuta) yhteen georgialaisen Dinamo Tbilisin ja espanjalaisen Divina Seguros Joventutin, joista parempi kohtaa toisella kierroksella Katajan.

Joensuulaisilla on toisella kierroksella kotietu mikä tarkoittaa, että joukkueemme aloittaa 24. syyskuuta vieraskentällä. Toinen osa pelataan tiistaina 26. päivä kotona. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Kolmannen kierroksen (pelit 29. syyskuuta ja 2. lokakuuta) vastustaja on joensuulaisille viime kaudelta FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä tuttu saksalainen Telekom Baskets Bonn. Tämän otteluparin voittaja selviää Mestarien Liigan 32 joukkueen alkusarjaan, kahdeksan joukkueen alkulohkoon (lohkoon D).

Sponsorinimeä Divina Seguros Joventut käyttävä Joventut Badalona sijoittui viime kaudella Espanjan pääsarjassa (17 joukkuetta) sijalle 14. Pudotuspeleissä se oli viimeksi keväällä 2015 ja mitaleilla viimeksi keväällä 2008 (kolmas). Tuorein mestaruus on vuodelta 1992. Legendaarisen cupin, Copa del Reyn, joukkue voitti edellisen kerran vuonna 2008.

Kaikkiaan vuonna 1930 perustettu Joventut on voittanut neljä Espanjan mestaruutta (1967, 1978, 1991, 1992), kahdeksan cupia ja kaksi Supercupia. Se on Real Madridin ja Estudiantesin kanssa ainoa seura, joka on pelannut Espanjan ykkösliigassa yhtäjaksoisesti sarjan perustamisesta, vuodesta 1957 saakka.

Joventut tekee syksyllä paluun kansainvälisille kentille kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tuleva europelikausi tulee olemaan seuralle jo 37. Kova meriittilistansa eurokentillä pitää sisällään viisi mestaruutta: nykyistä Euroliigaa vastaava FIBA European League 1994, kakkostason Eurocup 2008, kolmostason FIBA EuroCup 2006, kolmostason FIBA Korac Cup 1981 ja 1990. Edellisten lisäksi seura on saavuttanut mm. kaksi finaalipaikkaa.

Syksyllä 1991 Joventut oli Euroopan edustajana mukana McDonald´s Open -turnauksessa, jossa taipui finaalissa NBA-joukkue Los Angeles Lakersille kahdella pisteellä (114-116).

Tunnettuja Joventut-kasvatteja ovat mm. Jordi Villacampa, Rafael Jofresa, Raul Lopez, Rudy Fernandez ja Ricky Rubio.

Lisätietoa:
> Penya.com – virallinen kotisivu
> Twitter.com/penya1930 – virallinen Twitter-tili
> Facebook.com/Penya1930 – virallinen Facebook-sivusto
> Joukkueen profiili Eurobasket.com-verkkopalvelussa

Vuonna 1934 perustettu BC Dinamo Tbilisi on Georgian hallitseva mestari ja palaa sekin kansainvälisille kentille, joilla joukkue nähtiin viimeksi kaudella 2002-03.

Yhdeksän edellistä esiintymiskertaa ovat tuottaneet kunnioitettavan tuloksen, vaikka uroteoista on jo aikaa: FIBA Euroopan Mestarien Cupin (nyk. Euroliiga) voitto 1962, finaalipaikka 1960 sekä kakkostason FIBA Saporta Cupin finaalipaikka 1969.

Keväällä voitettu Georgian mestaruus oli seuralle viides. Erityisen kova meriitti on neljä entisen Neuvostoliiton mestaruutta, joista viimeisin irtosi vuonna 1968.

Lisätietoa:
> Facebook.com/BCDinamo – virallinen Facebook-sivusto
> Joukkueen profiili Eurobasket.com-verkkopalvelussa

> Mestarien Liiga -aikataulut kaudella 2017-18 (BasketballCL.com)
”Basketball Champions League Qualification Rounds and Regular Season draw completed” (BasketballCL.com)


Karsintakaavio.


Mestarien Liigan alkulohkot kaudella 2017-18. Mikäli Kataja selvittää karsinnat, on sen paikka lohkossa D.

« Takaisin