Ajankohtaista

Kataja Basket aloittaa Petri Virtanen Areenan rakentamisen

Joensuulainen Kataja Basket aloittaa uuden monitoimiareenan rakentamisen Joensuun keskustaan. Tällä hetkellä Joensuussa rakennetaan torin alle toriparkkia, jonka valmistumisen jälkeen torin päälle rakennetaan uusi monitoimihalli.

Hallin tarkoitus on palvella tehokkaasti kaikkia joensuulaisia liikkujia, urheiluseuroja, oppilaitoksia, perusasteen kouluja, messuja ja muita tapahtumia. Jotta tämä tapahtuisi mahdollisimman kattavasti, hallin palveluratkaisut tullaan toteuttamaan aivan uniikeilla tavoilla. Muun muassa koripalloparketin sijaan halliin asennetaan koripallokentän paikalle painitatami. Näin koripallolle pyhitettyä aluetta voidaan hyödyntää painiharjoittelussa silloin, kun koripalloilijat eivät sitä tarvitse.

Kataja Basketin toiminnanjohtaja Riku Tapio taustoittaa:

– Kyse on siitä, että Joensuun Kataja perustaa uuden jaoksen. Painijaos tulee jatkossa olemaan keskeisessä roolissa Katajassa. Näin ollen on luontevaa, että halliratkaisussa haetaan kompromisseja.

– Parketti on haastava alusta, kun sitä täytyy hoitaa ja se on myös kallis hankkia. Olemme varmistaneet Koripalloliitolta, että painitatami soveltuu virallisten pelien pelialustaksi.

Areena tulee kantamaan Katajan koripallolegendan Petri Virtasen nimeä. Näin ollen siitä tulee Petri Virtanen Areena. Nimivalinnan taustalla on rahoitusratkaisu.

– Voitin taannoin Eurojackpotissa ja haluan sponsoroida hallin. Ainut vaatimukseni on, että halli kantaa nimeäni, Virtanen kertoo.

Kataja Basket tiedottaa hallihankkeesta enemmän ensi viikolla.

– Rakentaminen on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian. Kaivuri kaivaa torilla maata heti, kun toriparkki on valmis, Tapio vakuuttaa.

”Luonnollinen valinta”

Painijaosidean äitihahmo on Joensuun Katajan seurakoordinaattorina 1.1.2017 aloittanut Emmi Väistö.

Väistön tehtävänä on kehittää Joensuun Katajan toimintaa yli lajirajojen. Ennen painijaoksen toiminnan alkua seurassa on ollut kuusi jaosta: koripallo, yleisurheilu, hiihto, taitoluistelu, muodostelmaluistelu ja voimistelu. Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen on keskeinen osa Katajan toiminta-ajatusta.

– Paini tuo seuraan voimaa ja kasvua. Katajan, kuten kaikkien puiden, tulee kasvaa, hän näkee.

Välittömästi aloittavan painijaoksen tavoitteena on, että mahdollisimman moni urheilija ja liikkuja löytää tiensä lajin pariin. Ennakkoon suosituimmaksi painin harrastusmuodoksi arvioidaan maailmalla valtavassa suosiossa oleva senioripaini, joka on tarkoitettu yli 75-vuotiaille.

Tähän asti Kataja on huomioinut yli 75-vuotiaat lähinnä urheilutapahtumien yleisönä. Yli 75-vuotiaat pääsevät mm. Kataja Basketin koripallo-otteluihin ja perinteisesti myös yleisurheilujaoksen järjestämiin Eliittikisoihin veloituksetta.

– Seuratoiminta on usein arjen painimista, joten tämä on luonnollinen valinta uudeksi lajiksi seuraamme. Painimme jatkuvasti taloudellisten haasteiden ja toimintaympäristön tarjoamien lisähaasteiden kanssa. Jatkossa painiminen on virallinen osa seuramme toimintaa, Väistö päättää.

« Takaisin