Gamebox: Maccabi Rand Media (ISR) – Kataja Basket 96-85


FIBA Europe CupMaccabi Rand Media

Kun isännät saavat myös syöttölinjoja tukkoon, vaikeutuu Katajan pisteiden teko ratkaisevasti. Ahdistetut heitot eivät osu, palloja menetetään paineessa ja Maccabi juoksee ja heittää piste-eroa taululle.

Ottelusta

Pelijaksot:
31-29, 22-24, 26-19, 17-13

Ratkaisu:
Molemmat pelaavat puoliaikaan (53-53) saakka omien vahvuuksiensa kautta eikä kumpikaan saa toiselta pois oikein mitään. Kolmannella jaksolla Maccabi alkaa todella käyttää fyysisyyttään etenkin 20 minuutin pelin jälkeen jo 11 koriin johtanutta syöttöä jakaneeseen Teemu Rannikkoon. Kun isännät saavat myös syöttölinjoja tukkoon, vaikeutuu Katajan pisteiden teko ratkaisevasti. Ahdistetut heitot eivät osu, palloja menetetään paineessa ja Maccabi juoksee ja heittää piste-eroa taululle.

Avainpelaajat:
Maccabilta erottuu ennakkoon tuttu nelikko laituri Chris Wright (22/7/3 s./plus-miinus -luku +8) – sisäpelaaja Darryl Monroe (21/9/3 s./1 tor./+11) – takamies Mark Lyons (22/4/6 s./2 riis./1 tor./+10) – laituri Shawn Dawson (17/4/4 s./2 riis./+15).

Kahdella kaudella NBA:ssakin esiintynyt Wright paiskoo sellaisia alley-oopeja että jos joissakin tilanteissa on vain parempi levittää kätensä ja antaa tilanteen mennä niin näissä. Hattu päästä, hurja urheilija. Monroe käyttää vahvuuttaan näkyvästi molemmissa päissä kenttää, alati vaarallinen Lyons löytää Katajan puolustuksesta monta aukkoa ja maajoukkuepelaaja Dawson on hyvä lähes jokaisella osa-alueella, etenkin yksi vastaan yksi -pelaamisessa.

Katajan peli nojaa pitkään Rannikon (6/4/16 s./-11) ja Lamayn Wilsonin (27/7/-11) onnistumisiin. Kapteeni on ensimmäiset 20 minuuttia (peliaikansa 12 min) suorastaan maaginen eikä Maccabi saa puolustettua syöttöjään millään tavalla. Yhtä lailla Wilson on liekeissä osuen joka paikasta (22 pistettä puoliaikaan mennessä).

Kaksikon takana Trevis Simpson (15/6/2 s./1 tor./-9) pelaa myös hyvän ottelun, vaikka sortuu muutaman kerran huolimattomuuteen. Petri Virtanen (10/1/2 s./+-0) on erityisen pirteä paikaten toisella jaksolla kolhun leukaansa saanutta Rannikkoa loistavasti. Thomas Scrubb (7/5/2 s./-8) laittaa kaikki kolme pelitilanneheittoaan sisään, mutta kokee varmasti Maccabin puristuksen kropassaan. Levyritaistelunsa on hyvää, mutta tänään kanukki häviää poikkeuksellisen paljon mies mistä vastaan -taisteluja.

Iso kaksikko Carson Desrosiers (8/3/2 tor./-17) – Tommi Huolila (9/1/2 tor./+6) on sekin erittäin ahtaalla. Omassa päässä otetaan aika huolella ns. tukkaan vaikkei taistelun puutteesta voi herroja syyttää. Myös onnistumisia nähdään – tänään Tommi on kaksikosta tehokkaampi upottaen esim. kaikki neljä pelitilanneheittoaan.

Muuta:
Syöttötilasto 21-24 Katajalle kertoo jälleen kerran sen, että hyökkäys joensuulaisilla kyllä kokonaisuutena toimii. Levyrit hävitään 31-36, mutta kenties suurin merkitys lopputulokseen on menetystilasto: 18 Maccabin vain kymmentä vastaan.

Lohkon toisessa ottelussa ASVEL Basket voitti eilen kotonaan Krka Novo Meston. Se on nyt lohkon kärjessä tasapistein Maccabin kanssa, molemmilla 2 voittoa. Katajalla ja Krkalla on yksi voitto. Kataja kohtaa viikon päästä Joensuussa ASVEL Basketin.

> Ottelutilasto

Videot:
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Muualla:
”Kataja ei voinut paremmalleen mitään” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Perjantaina Salossa, jonne joukkue matkaa suoraan Helsingistä käymättä välillä kotona Joensuussa.