Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 94-69


Pyrintö

Pyrintö saa kerättyä ensijakson tunnustelun jälkeen riittävästi uskoa sarjakärjen haastamiseen. Minuutti minuutilta se alkaa näyttää juuri siltä Pyrinnöltä, jonka moni muistaa: aggressiivinen, monipuolinen ja ennen kaikkea kotikentällään äärimmäisen vaikea voitettava.

Ottelusta

Pelijaksot:
17-20, 24-16, 28-16, 25-17

Ratkaisu:
Pyrintö saa kerättyä ensijakson tunnustelun jälkeen riittävästi uskoa sarjakärjen haastamiseen. Minuutti minuutilta se alkaa näyttää juuri siltä Pyrinnöltä, jonka moni muistaa: aggressiivinen, monipuolinen ja ennen kaikkea kotikentällään äärimmäisen vaikea voitettava. Katajan hyökkäys pyörii kaukoheittopeliä lukuun ottamatta pitkään kerrassaan loistavasti, mutta silti isännät pysyvät kuskin paikalla myös puoliajan jälkeen. Itseluottamus näkyy kovissa, onnistuneissa ratkaisuissa ja kun Kataja häviää ratkaisevat levypallotaistelut, repeää ero lopullisesti.

Avainpelaajat:
Topias Palmi (21/2/teholuku 16/plus-miinus -luku +6) ja Joonas Cavén (18/9/2 riis./teholuku 17/plus-miinus -luku kentän paras, +28) ravistelevat ”apinoita” niskoistaan oikein huolella. Kumpikin kouluttaa Kataja-puolustusta väsymättä läheltä ja kaukaa. Cavenin iltaan mahtuu Palmia enemmän heikkoja hetkiä, mutta tänään laituri kääntää ne komeasti selkävoitoksi.

Ricky Minard (11/6/1 tor./teholuku 17/+17), Damon Williams (17/8/5 s./teholuku 27/+20) ja Antero Lehto (11/1/3 s./teholuku 12/+19) pelaavat hyvät peruspelit, joiden tuoma panos yhdistettynä ensin mainitun kaksikon tehoihin varmistaa kotivoiton.

Teemu Rannikko (4/3/14 s./2 riis./teholuku 15/-7) pyörittää Katajan peliä totutun timanttisesti ja Pyynikkikin pääsee nauttimaan kansainvälisen tason highlight-syötöistään. Trevis Simpson (26/1/teholuku 20/-21) kiittää kapteenia laittamalla saamiaan tarjoiluja sisään uuden piste-ennätyksensä edestä.

Kolmas näkyvä Kataja-kasvo on loisto-ottelun vääntävä Tommi Huolila (7/6/2 s./3 tor./teholuku 12/-16). Pitkine käsineen hän mm. liimaa tuoreen Pyrintö-vahvistuksen Andrais Thorntonin (4/4/2 s./1 tor./teholuku 3/+6) lähes näkymättömäksi.

Simpsonin lisäksi 10 pinnaan yltää joensuulaisista ainoastaan Thomas Scrubb (11/7/teholuku 8/-12), hänkin tosin vasta ns. garbage timen aikana. Lamayn Wilson (7/5/2 riis./teholuku 11/-11) ei osu heitoissaan (pelitilanneheitot 2/6), mutta jos aiemmat merkit pitävät paikkaansa, seuraavassa ottelussa korisukka suhisee sitten kunnolla. Jää nähtäväksi.

Atte Pertun (5/1/teholuku 2/-12) energinen peliin tulo ja kokonaispanos laitetaan positiivisena merkille.

Muuta:
Kataja voittaa syöttötilaston 18-17, mutta toinen tavaramerkki, kaukoheittopeli, ei toimi: kolmoset osuvat vain 23-prosenttisesti (6/26).

Carson Desrosiers ei ole kokoonpanossa. Kyseessä on varotoimenpide ja näillä näkymin hän on mukana seuraavassa ottelussa.

Teemu Rannikolle ottelu on Korisliiga-runkosarjauransa 200.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Pyrintö @ YouTube)

Seuraava ottelu:
FIBA Europe Cup jatkuu keskiviikkona Joensuussa ottelulla slovenialaista Krka Novo Mestoa vastaan.