Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 69-87


Pyrintö

Ottelusta

Pelijaksot:
18-24, 17-23, 18-18, 16-22

Ratkaisu:
Kataja jatkaa periaatteessa siitä miten maanantaina kotikentällä Kouvoja vastaan kauden aloitti, mutta ilman sen ottelun loppupuolen selkeää laskusuhdannetta. Koko paketti pysyy hienosti kasassa ja ratkaisijoita riittää. Kun puolustuspelikin toimii, ei Pyrintöä päästetä suurimmillaan 22 pisteeseen (37-59) venyvästä johtoasemasta 10 pinnaa (53-63 kolmannen jakson viimeisellä minuutilla) lähemmäs.

Avainpelaajat:
Teemu Rannikko (8/4/10 s./kentän paras plus-miinus -luku, +30) saa alkupuolella katsella kun Trevis Simpson (17/2/plus-miinus -luku Rannikon tapaan +30) ja Lamayn Wilson (16/6/1 tor./+17) viskovat palloa vuorotellen Pyynikin sukkaan. Kun matsin tempo tasaantuu, pääsee Taikuri kovasta painostuksesta huolimatta omille mukavuusalueilleen. Syötöt löytävät vapaat pelaajat ja omatkin pinnat kiinnostavat. Loistava esitys. Simpson nostaa profiiliaan huomattavasti maanantaisesta ja on koko ajan vaarallinen. Wilsonin hankinnan voi jo nyt sanoa olevat napakymppi. Miestä ei voi jättää vapaaksi, muuten sukka soi. Tänään hän lataa viidestä kolmosestaan neljä säkkiin. Puolustuksessa konkari pärjää kokemuksellaan. Ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavat Carson Desrosiers (18/7/3 tor./kentän paras teholuku, 22/+27) ja Thomas Scrubb (12/8/2 s./1 tor./+27) antavat hekin ilonaiheita roppakaupalla. Scrubb oli hyvä jo maanantaina, tänään hänen urheilullisuuttaan todistaa Pyynikin 1158 silmäparia. Desrosiers karistaa ainakin pienen apinan harteiltaan onnistuen kenties kaikkein yllätyksellisimmin. Loistavaa liikettä molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä myös korinaluspyörähdykset toimivat, puolustuksessa sentteri peittää monta Pyrintö-heittoa. Vielä on syytä mainita Jesse Niemen (5/1/-10) loistava henkilökohtainen puolustuspeli kasvattajaseuraansa vastaan.

Pyrinnöstä pirtein on maajoukkuemies Joonas Caven (15/8/2 riis./2 tor./-1). Hän pääsee hyökkäämään paljolti vahvuuksiensa kautta ja onnistuu. Joukkueen ikonit Antero Lehto (11/2/2 s./-21) ja Damon Williams (14/7/5 s./2 tor./-29) jäävät hyvistä tilastolukemista huolimatta yllättäen hieman vaisuiksi. Myöskään ennakkoon isolla tussilla merkitty Akeem Wright (6/5/-18) ei nouse kunnolla esille vaan Kataja saa työnnettyä hänet aika lailla pois parhaasta pelistään.

Muuta:
Kataja häviää toistamiseen levypallot (nyt 34-44), mutta menettää vain 11 palloa (Pyrintö 16) mikä on hyvä määrä.
Pyrinnön Damon Williams nousee Korisliigan kaikkien aikojen runkosarjapistetilastossa sijalle 10 ohi Garcia Hopkinsin.

Seuraava ottelu:
Sunnuntaina Joensuussa, vastaan asettuu kahden kierroksen jälkeen vielä vailla avausvoittoa oleva KTP-Basket.

> Ottelutilasto

> Carson Desrosiers Highlights (Kataja Basket @ YouTube)

> Kuvasatoa (LauRami Photography)