Gamebox: KTP-Basket, Kotka – Kataja Basket 89-63

2.3.2018 klo 18:30, Steveco Areena, Kotka

Poissaoloja:
KTP: –
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Alex Murphy, Emil Djeen (+ Daniel Bejarano 5. ulkomaalaispelaajana)

Asetelma:
Kauden neljäs ja samalla viimeinen runkosarjakohtaaminen, voitot Katajalle 3-0. KTP (sarjasijoitus 8.) taistelee Espoo Unitedin kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta, Kataja (sarjasijoitus 6.) puolestaan on aloittanut nousupyrkimyksensä kohti sarjan terävintä kärkeä.

Erityisen mielenkiinnon otteluun tuo joukkueiden välillä viikko sitten tehty sisäpelaajavaihto, jossa Tim Williams muutti Joensuusta Kotkaan ja Kenneth Simms Kotkasta Joensuuhun.

Pelijaksot:
25-11, 20-11, 28-22, 16-19

Ratkaisu:
KTP:n onneksi keskiviikkona Kauhajoella pelin kesken jättämään joutunut Williams on kunnossa ja kotijoukkue on muutenkin -syystä tai toisesta- äärimmäisen kovassa iskussa. Kaikki on mennyt mitä ilmeisemmin aivan nappiin ja isännät pääsevät tekemään sitä mitä Williamsin tulon myötä halusivatkin: pelamaan nopeaa peliä. Kataja on aivan ihmeissään KTP:n aggressiivisen puolustuksen ja sähäkän hyökkäyksen kanssa ja ero kasvaa jo ensimmäisen 20 minuutin aikana toivottomaksi (45-22).

Avainpelaaja, Kataja:
Eric Garcia: (33 minuuttia) 16 pistettä (pelitilanneheitot 7/12 (3 pisteen heitot 2/5))/4 levypalloa/3 syöttöä/1 menetys/2 riistoa/1 torjunta/+- -luku -20/teholuku 20

Toistamiseen joukkueensa suurin onnistuja. Tekee sataprosenttisesti sitä -ja vain sitä- minkä vuoksi hänet on Katajaan hankittu. Varmaa pelinjohtoa, napakkaa puolustamista ja teräviä ratkaisuja.

Avainpelaaja, KTP:
Tim Williams: (30 minuuttia) 16 pistettä (pelitilanneheitot 8/11, vapaaheitot 0/1)/7 levypalloa/ei menetyksiä/2 torjuntaa/+- -luku +24/teholuku 22

Vastaa valmentaja Ray Ailuksen huutoon tuomalla jalkoja sekä puolustus- että hyökkäyspeliin. Vie ”sentterien kaksintaistelun” Kenneth Simmsiä (2/8/2 s./5 men./-15) vastaan suvereenisti nimiinsä, kiitos myös KTP:n onnistuneen taktiikan tuplata Kataja-peluri aina tämän saadessa pallon KTP-korin alle.

Tilastopoimintoja:
Kataja ei pääse kertaakaan vapaaheittoviivalle (KTP heittää ottelussa 12 vapaaheittoa). Joensuulaiset ihmettelevät KTP-träppejä peräti 18 menetyksen edestä, isännät selviävät upeasti vain 3 menetyksellä.