Gamebox: Kobra-Basket, Lapua – Kataja Basket 98-101 ja.


KobratIlari Seppälä

Ottelusta

Pelijaksot:
16-16, 20-22, 26-29, 26-21, 10-13

Ratkaisu:
Liekö kansainvälisiltä kentiltä tarttunutta oppia vaiko yksittäisten pelaajien kylmähermoisuutta – kenties molempia? Kataja nimittäin hallitsee hermonsa läpi ottelun erinomaisesti pystyen kerta toisensa jälkeen paitsi pelaamaan hyvän ratkaisupaikan myös onnistumaan heitoissaan. Tämä on erityisen silmiinpistävää viimeisellä viisiminuuttisella.

Kobrat on jatkoajalle venyneessä koitoksessa kuskin paikalla lähes koko ylimääräisen jakson, mutta joensuulaiset eivät katkea. Illalle ominaisesti Kataja onnistuu kovassa heitossaan neljä sekuntia ennen loppua siirtyen 98-101 -johtoon. Vieraat puristavat isäntien vihonviimeisen paikan pieneksi – samoin kuin tekevät niitä edeltäneet kaksi Kobra-ratkaisua. Voitosta huolimatta nämä tilanteet lienevät coach Greg Gibsonin ainoat kiitoksen aiheet joukkueelleen, sillä yleisesti ottaen ilta on täynnä jos jonkinlaista hölmöilyä ja nukahtelua minkä mahdollisesti jatkuessa ei huomenna Kauhajoelta ole paljoa luvassa.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 42 minuuttia, 32 pistettä (kahden pisteen heitot 7/9, kolmen pisteen heitot 5/7, vapaaheitot 3/4)/6 levypalloa/7 syöttöä/2 riistoa/2 menetystä/7 kertaa rikottu/teholuku hurja 40/plus-miinus -luku +5.

Seppälä on Teemu Rannikon poissa ollessa luonnollisesti isossa roolissa ykköspelintekijänä. Keskiviikkoinen pettymys on selvästi saatu nollattua onnistuneesti, sillä Kobra-kasvatti vääntää entisessä kotisalissaan kenties uransa parhaan ottelun. Kaikki 42 peliminuuttia erittäin tasapainoista tekemistä, jossa heikot hetket ovat minimissään. Uusi Korisliigan piste-ennätys kruunaa iltansa.

Avainpelaaja, Kobra-Basket:
Jamal Jones: 34 minuuttia, 29 pistettä (pelitilanneheitot 11/21, vapaaheitot 3/3)/4 levypalloa/2 syöttöä/teholuku 25/plus-miinus -luku +1.

Ainoa Kobra-pelaaja, johon Kataja ei tunnu saavan otetta kuin aivan hetkittäin. Koko ajan vaarallinen – kaikilta etäisyyksiltä.

Tilastopoimintoja:
Seppälän teholuku (40) on tämän kauden toiseksi paras Korisliigassa. Sen harvinaisuudesta saa käsityksen, kun verrataan lukua Katajan kaikkien aikojen liigaennätykseen: Jeremiah Wood, 44 (kaudella 2008-09).

Daniel Mullingsin (13/15/7 s./4 riis.teholuku 21/+4) 15 levypalloa on sekin todella kovaa valuuttaa.

Ikinuori Damon Williams (15/13/10 syöttöä/teholuku 29/+2), kuukauden päästä 44 vuotta, nostaa Kobrat viimeisellä jaksolla lähes yksin voittotaisteluun ja tehtailee siinä sivussa kuin puolihuolimattomasti Korisliiga-uransa kahdeksannen tripla-tuplan. Se on enemmän kuin kenelläkään muulla mikä on toisaalta kaikkien aikojen Korisliiga-pelaajan arvolle vähintäänkin sopivaa.

Muuta:
Rion Brownin (17/3/3 s./teholuku 14/+5) ensimmäinen Korisliiga-ottelu alkaa varovaisesti, mutta loppua kohden takamies nousee Seppälän rinnalle toiseksi kuumaksi Kataja-nimeksi. Voittoheitto kruunaa iltansa ja sitäkin edeltää muutama todella kylmäpäinen veto kaukaa. Nähtäväksi jää, löytyykö arsenaalistaan myös -erityisesti Byron Wesleyn poistumisen myötä- kaivattuja korilleajoja, mutta erinomainen ottelu häneltä joka tapauksessa.

> Ottelutilasto

Videoita:
> Highlights (Kobrat @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Kobrat @ YouTube)

Muualla:

”Kataja haki jatkoaikavoiton” (Karjalainen.fi)

Seuraava ottelu:
Jo huomenna lauantaina, kun Pohjanmaan-kiertue siirtyy Kauhajoelle.