Gamebox: Umana Reyer Venezia (ITA) – Kataja Basket 78-68


Mestarien liigareyer venezia

Ottelusta

Pelijaksot:
20-23, 8-9, 24-20, 26-15

Ratkaisu:
Kotijoukkueen kivikova puolustus hyydyttää Katajaa päätösjakson ratkaisevilla hetkillä. Tuolloin pallokin pomppii italialaisille, jotka tosin onnistuvat samaan aikaan myös sen verran tarkemmin heitoissaan, että voitto on ansaittu. Reyer repii Katajan korilta peräti 13 levypalloa ja menettää pelivälineen vain 10 kertaa. Nämä ovat niin hyviä lukemia, että niillä se estää joensuulaisten nopean pelin pelaamista, jossa esim. Daniel Mullings on aina parhaimmillaan.

Avainpelaaja, Kataja:
Ilari Seppälä: 15 minuuttia, 8 pistettä (pelitilanneheitot 3/6, vapaaheitot 1/2)/4 levypalloa/6 syöttöä/2 menetystä/teholuku 12/plus-miinus -luku -3.

Pitää Katajaa hetken lähes yksin pelissä mukana vaikealla kolmannella jaksolla, jolloin kotijoukkue on karata. Erinomaista hyökkäyspelin pyörittämistä, kylmää viimeistelyä.

Avainpelaaja, Reyer Venezia:
Melvin Ejim: 28 minuuttia, 23 pistettä (pelitilanneheitot 9/12, vapaaheitot 2/3)/10 levypalloa/4 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/teholuku huikea 31/plus-miinus -luku +15.

Tasaisen kotijoukkueen tasaisimmin suorittava pelimies. Alusta loppuun vaarallinen. Osuu alkupuolella kaukaa, häärii loppupuolella tuloksekkaasti myös korin alla.

Tilastopoimintoja:
Katajan 18 menetystä on tällaiseen otteluun liikaa. Italialaiset juoksevat menetyksistä 20 pistettä (Kataja vastaavasti Reyerin 10 menetyksestä 13).

Kervin Bristol (4/7/1 torjunta/+5) osoittaa toistamiseen arvonsa etenkin puolustuspäässä pelottelemalla kotijoukkueen lähentelyt todella pieniksi.

Muuta:
Kataja on saanut ilahduttavasti kokoonpanonsa täyteen eli sekä Vesa Mäkäläinen (1/4) että Jarekious Bradley (0/3) ovat selättäneet heitä kiusanneet vaivat.

BCL jatkuu viikon päästä Romaniassa. Alkulohkopelejä on jäljellä kaksi kierrosta ja jatkopaikka on edelleen omissa käsissä.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukot

Videoita:
> Highlights (Basketball Champions League @ YouTube)
> Kataja Basket Highlights (WSC-Sports.com)
> Lehdistötilaisuus (Basketball Champions League @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (Basketball Champions League @ YouTube)

Kuvasatoa:
> BasketballCL.com

Muualla:
”Menetykset kostautuivat Katajalle Italiassa” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliigaa perjantaina Joensuussa, jolloin vieraaksi saapuu hyvävireinen Kobra-Basket Lapualta.