Gamebox: Kataja Basket – Tampereen Pyrintö 93-66


Pyrintö

Ottelusta

Pelijaksot:
27-16, 21-7, 24-19, 21-24

Ratkaisu:
Harvoin, jos koskaan, on Joensuu Areenalla nähty näin vaisua Tampereen Pyrintöä. Ison miehen puute voi selittää jotakin (Wally Judge jätti joukkueen jokin aika sitten), mutta ei kaikkea. Osa pelaajista liikkuu kentällä kuin olisi tullut vain ”pelaamaan ottelun pois” eikä ryhmästä näytä löytyvän ns. henkistä johtajaa.

Katajalta ei tästä huolimatta voi ottaa mitään pois. Rion Brownin ja Tommi Huolilan huilatessa muu miehistö on energinen, aktiivinen ja toteuttaa sovittuja asioita mallikkaasti. Harvoin voi todeta että ottelu on ohi jo ennen puoliaikaa. Tänään niin käy.

Avainpelaaja, Kataja:
Jarekious Bradley: 25 min: 16 pistettä (pelitilanneheitot 6/11, vapaaheitot 2/2)/10 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/3 torjuntaa/teholuku 27/plus-miinus -luku ylivoimaisesti kentän paras, +37

Jatkaa erinomaisia otteitaan, joita nähtiin myös viime keskiviikkona Romaniassa. Pelaa eleettömän tyylikkäästi ja tehokkaasti ja lyö pöytään tupla-tuplan jo ennen puoliaikaa, jolloin ottelussa pelataan vielä voitosta. Eilen harjoituksissa pyörähtänyt nilkka ei menoa haittaa.

Avainpelaaja, Pyrintö:
Topias Palmi: 28 min: 16 pistettä (pelitilanneheitot 6/7, vapaaheitot 1/1)/2 levypalloa/1 menetys/1 torjunta/teholuku 17/plus-miinus -luku -27

Ainoa Pyrintö-pelaaja, joka edes etäisesti muistuttaa sitä kuvaa, joka koripalloa seuraavan mieleen tulee nimensä käsiohjelmasta tavatessaan. Pystyy pelaamaan lähellä omaa tasoaan myös kahdella ensi jaksolla mikä ei muilta tamperelaisilta onnistu ollenkaan.

Tilastopoimintoja:
Kahden pisteen heittojen lopullisista(kin) tarkkuuksista saa kuvaa ottelusta: Kataja (27/45) 60 %, Pyrintö (19/53) 36 %.

Kataja torjuu peräti kahdeksan Pyrintö-heittoa. Pyrinnölle torjuntoja kirjataan yksi.

Muuta:
Kervin Bristol on valokeilassa Bradleyn rinnalla. Ensimmäistä kertaa kotiottelussa esiintyvä sentteri horjuttaa Pyrintöä tilastoilla 14 pistettä, 14 levypalloa, 2 syöttöä ja 2 torjuntaa.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Kataja antoi selkäsaunan Pyrinnölle” (Korisliiga.fi)
”Kataja liian kova kotonaan” (Pyrinto.fi)

Seuraava ottelu:
Tiistaina kotikentällä, jolloin ratkeaa pääseekö Kataja Mestarien Liigassa pudotuspeleihin. Vastassa on turkkilainen Pinar Karsiyaka ja ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 21:30.