Gamebox: Kataja Basket – Nizhny Novgorod (RUS) 80-89

”FIBA Europe Cup -jatkolohko yli puolivälin, viimeisessä kotiottelussa vastassa venäläinen Nizhny Novgorod”

24.1.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Nizhny Novgorod: –
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Emil Djeen, Tommi Huolila

Asetelma:
FIBA Europe Cup -jatkolohkon neljäs kierros, sen viimeinen kotiottelu. Vain voitto pitää jatkohaaveeet elossa.

Pelijaksot:
22-21, 21-24, 25-19, 12-25

Ratkaisu:
Kataja johtaa ottelua vielä 4,5 minuuttia ennen loppua kahdella pisteellä (76-74) ja pelaa täysillä voitosta. Seuraavat 3 minuuttia venäläisjoukkue on todella tyly vieras: puolustus koventuu kuin sormia napsauttamalla ja hyökkäyspäässä vauhtimylly alkaa jauhaa. 0-13 -jakson myötä jatkopaikka lipuu Katajan käsistä.

Tuloksen takana huomioidaan Nizhny Novgorodin materiaalin laajuus. On aivan sama millä viisikolla vieraat pelaavat, kovuutta, kokoa ja vauhtia riittää. Jossitteltavaa jää vajaasta kokoonpanostamme, johon kaivattaisiin ilman muuta Tommi Huolilaa sekä toista ”isoa”, pitkäaikaispotilas Vesa Mäkäläistä.

Avainpelaaja, Kataja:
Wesley Saunders: (34 minuuttia) 11 pistettä (pelitilanneheitot 3/5, vapaaheitot 5/6)/10 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/1 torjunta/+- -luku -7/teholuku 20

Monipuolista, aktiivista ja tuloksekasta tekemistä molempiin suuntiin. Erinomainen työnäyte myös kevättä ajatellen.

Avainpelaaja, Nizhny Novgorod:
Petr Gubanov: (32 minuuttia) 21 pistettä (pelitilanneheitot 7/13 (3 pisteen heitot 2/4), vapaaheitot 5/6)/6 levypalloa/5 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/+- -luku +15/teholuku 23

Joukkueen kapteeni ja tällä viikolla kutsun kotimaansa VTB-liigan tähdistöotteluun saanut 207-senttinen jätti syttyy otteluun aavistuksen hitaasti, mutta on lopussa silkkaa rautaa. Hän häärii joka puolella iskien pisteitä, jakaen palloa.

Tilastopoimintoja:
Harvoin on Kataja kokenut kotisalissaan tällaista syöttörallia: koriin johtavat syötöt vieraille peräti 12-26 mikä kertoo kovaa kieltä eroista pallon tehokkaassa liikuttelussa.

Kolmoset ovat myös vieraiden juhlaa: 10/23 (44 %) Katajan jäädessä vain 4 onnistumiseen 14 yrityksessä (29 %).

Levyritaistelu on kiitettävää, irtopallot hävitään vain yhdellä (32-33).

Muuta:
Daniel Bejarano (13/2/3 s./1 tor./+5) on pirteällä pelipäällä. Fyysistä vääntöä hyvällä taisteluilmeellä. Myös Alex Murphyn (15/3/-15) erityisen yritteliäs esiintyminen laitetaan merkille.

Vieraiden tähän mennessä tehokkain nimi, serbilaituri Stevan Jelovac (5/2/-11) pelaa vain kuusi minuuttia mikä kertoo omaa kieltään joukkueen laajasta materiaalista.