Gamebox: Kataja Basket – Kobra-Basket, Lapua 103-68

Ottelusta

Pelijaksot:
20-12, 26-21, 32-12, 25-23

Ratkaisu:
Kataja on kerrassaan murskaava levypallopelissä. Tämä takaa joukkueelle hyvät asemat lähteä hyökkäyksiin, joissa lievästi raihnaiselta Kobra-laumalta juostaan pikku hiljaa jalkoja alta. Kopista tullaan kolmannelle jaksolle lukemissa 46-33 ja kun seuraavat kolme minuuttia spurtataan 15-4, menettävät vieraat valmennusjohtoa myöten pelihuumorinsa ja matsi on ohi.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 15 min: 16 pistettä (pelitilanneheitot 4/8, vapaaheitot 5/5)/7 levypalloa/4 syöttöä/1 menetys/teholuku 22/plus-miinus -luku +11

Ottaa kolmannen jakson alussa joukkueen reppuselkäänsä ja sanoo Kobrille ”näkemiin”: takoo 3,5 minuuttiin 11 pistettä ja Kataja karkaa 61-39 -johdon myötä lopullisesti. Kapteeni siirtyy penkille ja antaa tilaa muille. Seitsemän levypalloa on harvinaista Rannikkoa, se tasaa hänen ennätyksensä Korisliigassa.

Avainpelaaja, Kobrat:
Damon Williams: 30 min: 18 pistettä (pelitilanneheitot 6/14, vapaaheitot 3/4)/5 levypalloa/4 syöttöä/1 menetys/1 torjunta/teholuku 18/plus-miinus -luku -19

Vaisun vierasjoukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Ei esitä tänään mitään ihmeellistä, mutta 43-vuotiaan kunto ja fysiikka jaksaa ihmetyttää illasta toiseen.

Tilastopoimintoja:
Katajan 54 levypalloa on hurja määrä. Seagullsia vastaan Helsingissä 16. joulukuuta joukkueelle kirjattiin vieläkin enemmän, 55, mutta sekään ei ole seurahistorian kaikkien aikojen paras noteeraus. Sellainen löytyy kaudelta 2001-02 ottelusta FoKoPoa vastaan: 58 levypalloa.

Sen sijaan 42 puolustuslevypalloa nousee ennätysten kirjoihin. Se tasaa Namika Lahtea vastaan 14.04.2006 kirjatun nykyisen parhaan noteerauksen.

Pelin kulusta antaa hyvän kuvan myös syöttötilasto: 26-9 Katajalle.

Johannes Lasaroffin (5/4/1 syöttö) terrierimäisesti repimät 4 levypalloa on hänen Korisliiga-uransa ennätys.

Muuta:

Ilari Seppälä (17/3/8 syöttöä/teholuku 21/+26) on loistavalla pelipäällä hassuttaen kasvattajaseuraansa oikein kunnolla. Myös Jarekious Bradley (17/14/3 s./teholuku 29/+14) ansaitsee erityismaininnan pelaamalla jokaisen minuuttinsa (26) kovalla asenteella.

> Ottelutilasto
> Sarjataulukko

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Romanian Oradeassa. Tuolloin ollaan yhdenlaisten ratkaisujen äärellä, kun Mestarien Liigan alkulohkon toiseksi viimeisellä kierroksella jaetaan jo pudotuspelipaikkoja.