Gamebox: Kataja Basket – BC Nokia 102-75

Ottelusta

Pelijaksot:
26-29, 24-17, 33-12, 19-17

Ratkaisu:
BC Nokian hallitseman ensijakson jälkeen isännät ottavat itseään niskasta kiinni. Coach Gibsonin aiheellinen ja kuuluva ripitys tehoaa eikä kentällä ole tämän jälkeen kuin yksi joukkue. Kataja nostaa kapteeni Rannikon piiskaamana pelirytminsä tasolle, jolla vieraat eivät tunne oloaan mukavaksi. Lopullinen isku tulee heti kolmannen jakson alussa, kun useampikin kotijoukkueen pelaaja nousee vuorotellen ratkaisijan rooliin ja sarjapisteiden kohtalo on sinetöity.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 20 minuuttia, 18 pistettä (pelitilanneheitot 6/11, vapaaheitot 5/5)/2 levypalloa/10 syöttöä/2 riistoa/6 kertaa rikottu/teholuku 26/plus-miinus -luku +24.

Tilastot eivät valehtele. Rannikko laittaa aivan ottelun alkua -jolloin koko kotijoukkue tyytyy lähinnä katselemaan mitä vieraat tekevät- lukuun ottamatta pystyyn aika lailla hurjan shown. Syöttörallistaan nauttivat vuorotellen viisikon jokainen kanssapelaaja ja näyttävimmät kuviot syntyvät jo vanhasta tottumuksestakin Daniel Mullingsin kanssa. ”Uutta” Rannikkoa ihastellaan muutamassa vauhdikkaassa, loppuun saakka viedyssä korilleajossa. Maestroa ei päätösjaksolla käytännössä enää tarvita ja keskittyminen keskiviikkona vuorossa olevaan seuraavaan otteluun saattaa alkaa mukavasti etuajassa.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Eldar Skamo: 26 minuuttia, 9 pistettä (pelitilanneheitot 3/9)/8 levypalloa/6 syöttöä/teholuku 15/plus-miinus -luku -16.

Aina vaarallinen Skamo pelaa pitkään loisto-ottelua. Monipuolisuutensa on Nokialle illasta toiseen äärimmäisen arvokas asia. Tänään teränsä tylsyy tasatahtiin kotijoukkueen eduksi repeävän piste-eron myötä – kuten toisaalta koko muullakin vierasjoukkueella.

Tilastopoimintoja:
Vaikka Kataja voittaa ottelun 27 pisteellä, ei syöttötilastossa eroa ole kuin kolme merkintää (23-20). Tämä kertoo ennen kaikkea Nokian kärsivällisyydestä pelata peli kunnialla loppuun kuin myös siitä, että kyseessä on loppulukemista huolimatta varteenotettava joukkue.

Nokia menettää peräti 24 palloa ja Kataja käyttää näistä ison osan hyödykseen.

Muuta:
Teemu Rannikko rikkoo ottelussa 3000 Korisliiga-runkosarjapisteen rajapyykin.

> Ottelutilasto

Videoita:
> Lehdistötilaisuus

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Katajan toinen puoliaika liikaa BC Nokialle” (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu:
Mestarien Liigaa keskiviikkona Joensuussa. Vastustaja, Umana Reyer Venezia, tulee Italiasta.