Gamebox: BC Rilski Sportist (BUL) – Kataja Basket 87-83

FIBA Europe CupBC Rilski Sportist

Isännät dominoivat kahdella ensi jaksolla korinaluspeliä. Kun Kataja saa siihen otetta puoliajan jälkeen, alkaa Rilski osua myös kauempaa. Mies toisensa jälkeen nousee hetkellisesti parrasvaloihin eikä Kataja pääse koskaan niskan päälle.

Otteluennakko

”Tappioton Kataja jahtaa jatkopaikkaa” (Karjalainen.fi)
”Jatkaako Thomas Scrubb vahvoja otteitaan?” (Karjalainen.fi)

Ottelusta

Pelijaksot:
24-20, 29-26, 17-17, 17-20

Ratkaisu:
Rilskin seitsemän avainmiestä antavat jokainen joukkueelleen voiton kannalta elintärkeän panoksen. Isännät dominoivat kahdella ensi jaksolla korinaluspeliä. Kun Kataja saa siihen otetta puoliajan jälkeen, alkaa Rilski osua myös kauempaa. Mies toisensa jälkeen nousee hetkellisesti parrasvaloihin eikä Kataja pääse koskaan niskan päälle. Joensuulaisilta puuttuu tänään 1-2 sellaista pelaajaa, joiden erityisen hyvät suoritukset nostaisivat joukkueen vaadittavan askeleen verran Rilskiä edelle.

Avainpelaajat:
Bulgarialaisten riveissä on monta onnistujaa. Joensuussa kuuteen pinnaan jäänyt sisäpelaaja Corey Petros (19/14/2 s./plus-miinus -luku +4) on avauspuolikkaalla täysin pysäyttämätön. Hyvät liikkeensä korin alla tuottavat puoliaikaan mennessä 16 pistettä täydellisellä heittopelillä. Loppua kohden hän katoaa kuvista täysin, mutta kollega Tony Gugino (10/9/3 s./2 riis./1 tor./+5) nousee tällöin esiin.

Takamiehet Frank Turner (17/0/4 s./3 riis./+3) ja Yordan Bozov (20/3/3 s./+1) pelaavat myös vahvasti. Vikkelän Turnerin taidot nähtiin jo ensimmäisessä kohtaamisessa, jolloin Bozov oli aika lailla kuutamolla. Tänään Turner on koko ajan vaarallinen ja Bozovin vertyminen loppua kohden jopa ratkaisee ottelun. Hän laittaa sisään sekä ”helpot” että ”vaikeat” heitot ja niittaa matsin pakettiin minuutti ennen loppua (84-81).

Katajan tehokaksikko on tänään Teemu Rannikko (24/4/7 s./+2) – Thomas Scrubb (22/8/3 s./-3). Molemmat tekevät valtavan määrän työtä ja etenkin Rannikko on joka hetki kovassa puristuksessa. Lamayn Wilsonille (12/8/2 riis./-4) ja Trevis Simpsonille (14/4/2 s./+9) sattuu normaalia vaisumpi heittopäivä: Wilsonin pelitilanneheitot osuvat vain 3/13 (23 %), Simpsonin 4/11 (36 %).

Sentterikaksikko Carson Desrosiers (4/6/2 riis./+5) – Tommi Huolila (4/4/1 tor./-9) jää hyökkäyksessä todella pieneksi. Yrityksen puutteesta kumpaakaan ei voi syyttää ja epäonneakin esityksiinsä mahtuu. Puolustuspeli on molemmilla astetta parempaa.

Marius Van Andringa (0/2/1 tor./-14) tuo penkiltä energiaa puolustuspäähän – negatiivinen plus-miinus -lukunsakin huomioiden.

Muuta:
Kataja häviää syötöt tilastojen mukaan 13-15. Joukkueen lukemasta puuttuu (Rannikolle kuuluvat) kaksi syöttöä, mutta nekin huomioiden hyökkäyspeli ei kulje aiempien ottelujen tapaan, sillä syöttökeskiarvo ennen tätä ottelua oli peräti 23.

Neljän pisteen tappio tarkoittaa, että mikäli joukkueet päätyvät alkusarjan lopussa tasapisteisiin, sijoittuu Kataja Rilskiä paremmin sen voitettua kotiottelun 16 pisteellä.

Alkusarjassa on vielä jäljellä kotiottelut järjestyksessä MBK Komarnoa ja Tsmoki-Minskiä vastaan (25.11. ja 2.12.). Myös lohkovoitto on edelleen mahdollinen ja ns. omissa käsissä.

Seuraava ottelu:
Korisliigaa koko syksyn hallinnut ja Joensuustakin selvän voiton hakenut Kouvolan Kouvot isännöi Katajaa sunnuntaina. Ottelu näkyy osana TV2:n palloilusunnuntaita.