Gamebox: 3. puolivälierä: BC Nokia – Kataja Basket 92-80


BC NokiaPlayoffs

BC Nokia välieriin voitoin 3-0.

Ottelusta

Aika ja paikka:
12.4.2018 klo 18:30, Nokian Palloiluhalli, Nokia

Poissaoloja:
BC Nokia: Henri Hirvikoski
Kataja: Emil Djeen

Asetelma:
Voitto tai kesäloma.

Pelijaksot:
18-18, 23-22, 29-21, 22-19

Ratkaisu:
Kataja onnistuu muuttamaan ilmeensä sataprosenttisesti verrattuna kahteen ensimmäiseen otteluun. Se ei kuitenkaan riitä, sillä Nokia on ratkaisevasti parempi pienissä asioissa: useampi oikea-aikainen kaukoheitto sisään, muutaman Kataja-puolustusvirheen onnistunut hyödyntäminen. Oman lusikkansa soppaan uittavat valitettavasti myös ottelun erotuomarit vislailemalla sillä tavoin epävireessä, että kukaan ottelun nähnyt tuskin on erimieltä siitä kumpi tulkinnoista enemmän hyötyy. Ottelua ja ottelusarjaa tämä ei toki ratkaise, mutta pahan maun se joensuulaisleiriin jättää – ja tukun jossiteltavaa ainakin meille kannattajille.

Avainpelaaja, Kataja:
Wesley Saunders: (37 minuuttia) 20 pistettä (pelitilanneheitot 9/14 (3 pisteen heitot 2/5)/10 levypalloa/3 syöttöä/ei menetyksiä/+- -luku -8/teholuku joukkueen paras, 28

Erinomainen läpi ottelun. Haastaa taitavasti, taistelee irtopalloista. Valitettavasti tässä kohtaa voidaan todeta, että Saunders jäi Damier Pittsin poistuttua joukkueesta käytännössä ainoaksi Kataja-pelaajaksi, jolla on riittävästi taitoa voittaa pelaajansa missä tahansa tilanteessa ja jatkaa liikettä korille saakka. Tämä (pallollinen taito) onkin yksi hävityn puolivälieräsarjan avainasioista.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Devoe Joseph: (33 minuuttia) 28 pistettä (pelitilanneheitot 9/14 (3 pisteen heitot 6/8), vapaaheitot 4/4)/7 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/2 riistoa/+- -luku +13/teholuku kentän paras, 35

Aivan kuten 1. ottelussa: Joseph on aivan pitelemätön kaaren takana. Pitää joukkuettaan yksin mukana ottelun alkupuolella, jolloin Kataja uhkaa vauhtinsa myötä repivänsä eroa.

Muuta:
Ottelusarjaennakossa Nokian ”Mustiksi hevosiksi” povatut Aapeli Alanen (13/6/+18) ja Niko Mattila (8/2/+4) ovat joukkueelleen kullanarvoisia. Alasen liike tuottaa tulosta ja Mattila paitsi repii ja roikkuu iskee myös tärkeitä pinnoja.

Ilari Seppälällä (2/1/6 s./-17) jäävät panokset tässä ottelusarjassa aika lailla piippuun, sillä kaikkiaan 18 kolmosesta vain kaksi osuu (tänään 0/4).

Ottelusarjatappio lukemin 0-3 on Kataja-historian toinen. Ensimmäinen vastaava tyrmäys koettiin finaalisarjassa v. 2009.

> Ottelutilasto
> Lehdistötilaisuus (BC Nokia @ YouTube)