Ajankohtaista

Päättynyt kansainvälinen pelikausi tilastojen valossa: Nike Sibande häikäisi korintekijänä, Elijah Lufile laittoi irtopalloennätykset uusiksi

Kataja Basketin 10. kansainvälinen pelikausi tuli keskiviikkona päätökseensä. Joukkue pelasi kahdeksan FIBA Europe Cup -ottelua, joista se voitti kaksi. Minimitavoite, paikka karsinnasta lohkovaiheeseen, täyttyi ja alkulohko päättyi duurisäveliin slovakialaisen Patrioti Levicen kaaduttua eilen Motonet Areenalla.

Joukkueena Kataja ylsi ensimmäisenä suomalaisryhmänä 40. kansainväliseen voittoon. Niin ikään ensimmäisenä se oli jo aiemmin saavuttanut sadan virallisen kansainvälisen ottelun rajapyykin ja tällä hetkellä sen pelaamien ottelujen määrä on 107.

Omia ennätyksiään Kataja kirjautti neljä. Kaksi joukkue-ennätystä ja kaksi henkilökohtaista ennätystä.

Joukkueena Kataja jäi historiansa heikoimpaan vierasvoittoprosenttiin yhden kauden aikana, lisäksi sen yhdessä ottelussa heittämät koripisteet olivat historiallisen pienet.

Ensin mainittu (ei vierasvoittoja, vierasvoittoprosentti = 0,0) tasaa tilastopohjat kausien 2013-14 ja 2014-15 kanssa. 55 pistettä Patrioti Levicen vieraana 31.10.2023 on sekin lukema, johon on jääty aiemmin: lokakuussa 2019 Kataja hyytyi FIBA Europe Cup -alkulohko-ottelussa Varsovassa Legiaa vastaan juuri tuohon pinnamäärään.

Henkilökohtaisella puolella saavutettiin iloisempia tilastouutisia. Nike Sibande pelasi sarjaa läpi 20,1 pisteen keskiarvolla ja ylsi kahdesti 30 pinnan otteluun. Hänen lisäkseen vain Robert Arnold on tehtailllut Katajan riveissä kansainvälisillä kentillä kaksi kertaa vähintään 30 pinnaa. Arnoldin ennätyskeskiarvo 24,8 kaudelta 2014-15 sai vielä olla rauhassa, samoin hurja yhden ottelun pinnaennätyksensä 42 (@ Nanterre (FRA) 2.12.2014), mutta lähelle sitä Sibande 36 pinnallaan (vs CSM CSU Oradea (ROU) 25.10.2023) ylsi.

Elijah Lufile ehti mukaan neljään otteluun kahdeksasta minkä johdosta hänet luokitellaan tässä yhteydessä ”tilastokelpoiseksi”. Järkäle kaapi irtopalloja keskimäärin 9,8 per ottelu ja se ylittää entisen Jarekious Bradleyn nimissä olleen kausiennätyksen (8,4 levyriä per ottelu FIBA Europe Cup -kaudella 2019-20) selvästi. Myös yhden ottelun levypalloennätys meni nimiinsä, kun hän kirjautti 16 irtopalloa kotiottelussa (8.11.2023) Legia Varsovaa vastaan.

Lisätietoa:
Kataja Basket -tilastot FIBA Europe Cup 2024:ssa (FIBA.Basketball/europecup)
Kataja Basketin henkilökohtaiset ennätykset kansainvälisillä kentillä
Kataja Basketin joukkue-ennätykset kansainvälisillä kentillä

« Takaisin