Gamebox: Suomen Cup -finaali: Helsinki Seagulls – Kataja Basket 84-86 ja.


SeagullsseurahistoriaSuomen Cup

Kataja Basket voittaa seurahistoriansa neljännen cup-mestaruuden.

Otteluennakko

”FINAALI!”

Tie Suomen Cupin finaaliin saatiin raivattua melkoisella esityksellä BC Nokiaa vastaan. Ottelussa ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä siitä kumpiko joukkue ansaitsi paikan finaalissa.

Tämän päivän ottelussa vastaan tulee Seagulls. Meillä on heille kalavelkoja maksettavana ja toivottavasti saadaan heidän lentonsa lyhyeksi. Edelleen syytä kuitenkin olla tarkkana, sillä Gulls on laadukas joukkue. Jos lähtisi nimiä mainitsemaan, pitäisi kopioida heidän pelaajaluettelonsa.

Oma peli on meidän vahvuutemme. Puolustetaan omaa päätä herhiläisenä varsinkin kun se on ollut meidän tavaramerkkimme koko kauden. Hyökkäys tulee puolustuksen kautta. Saadaan vastustaja tekemään vaikeita ratkaisuja ja päästään juoksemaan kenttää. Se on meidän vahvuus.

Lamonte Turner on edelleen poissa meidän kokoonpanosta. Kaikki muut ovat kunnossa ja hyvillä mielin.

Peli alkaa klo 17.00 ja virallinen kisakatsomo Joensuussa on Jet Set Bar. Siellähän on saatavissa sitä Kataja oluttakin. Sinne siis sankoin joukoin.

Muistakaa kannustaa kovasti, me kuullaan kyllä!

-Tapsa


 

Ottelusta

Ottelu: Helsinki Seagulls – Kataja Basket / Suomen Cup -finaali (Final Four -lopputurnaus)
Aika ja paikka: 14.1.2023, Urhea-halli, Helsinki
Lopputulos: 84-86 ja. (14-27, 23-14, 20-16, 17-17, 10-12)

Ratkaisu: Jatkoerään venyvä kamppailu pokaalista, kultamitaleista ja 10000 euron rahapalkinnosta on intensiteetiltään tilaisuuden arvolle sopiva ja lopullinen ratkaisu odotuttaa itseään aivan viime sekunneille. Ennen niitä kumpikin joukkue saa illan aikana otettua toisiltaan pois useita omiin peli-ilmeisiin kuuluvia perusasioita ja laittaa toisensa toden teolla kehittämään uusia tapoja hyökätä kohti koria. Katajan kannalta olennaiset asiat ovat Seagullsin kahden ns. ison pään pelaajan joutuminen penkille ennen ottelun loppua: Rene Rougeau (9/8/+15) jättää matsin 5. virheen vuoksi 37. minuutin kohdalla ja Zena Edosomwan (7/10/-8) tekee samoin 42. minuutilla. Tämä antaa joensuulaisille parhaan mahdollisen tilanteen hyödyntää omaa sisäpelaajaansa Galin Smithiä (24/13/+1), joka onkin päätöshetkillä äärimmäisen hyvä.

Tehomiehet:
Kataja: Galin Smith, teholuku 28 (24/13/1 syöttö/4 menetystä/2 torjuntaa / pelitilanneheitot 9/12, vapaaheitot 6/11)
Seagulls: Jeffrey Carroll, teholuku 25 (21/7/4 syöttöä/2 menetystä/2 torjuntaa / pelitilanneheitot 5/10, vapaaheitot 8/8)

Muuta: Tuomas Hirvosen (7/4/16 s./+13) 16 koriin johtaneesta syötöstä jopa 13 syntyy ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. ”Tumppi” rytmittääkin Katajan pelin heti ottelun alusta lähtien niin upeasti uomiinsa, että sen merkityksen voidaan arvioida olevan voiton kannalta aivan avainasemassa.

Thomas Tumban (14/6/-4) hurja raataminen etenkin puolustuspäässä, Rahlir Hollis-Jeffersonin (18/10/5 s./3 r./+5) yleinen esimerkki ja johtajuus sekä Amanze Egekezen (16/10/-9) oikea-aikaiset osumat nousevat yksilötasolla esiin. Voitto on kuitenkin palkinto ennen kaikkea koko joukkueen sinnikkäästä puolustuspelistä.

Kataja pelaa lopputurnauksen molemmat ottelunsa ilman takamiestään Lamonte Turneria, joka jäi perjantaina Joensuuhun sairastelun vuoksi.

Cup-kulta on Petri Virtaselle Katajan riveissä kolmas (2 pelaajana, 1 valmentajana). Samaan on yltänyt Jukka Toijala (1 pelaajana, 2 valmentajana).

Cup-mestaruus on seurahistorian neljäs. Aiemmat ovat kausilta 2002-03, 2010-11 ja 2011-12. Kun cup-hopea kaudelta 2005-06 lasketaan mukaan, on tämä mitali Kataja Basketin miesten joukkueelle 2000-luvulla kaikkiaan jo seitsemästoista.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu: Korisliiga jatkuu keskiviikkona 18. tammikuuta, jolloin Kataja vierailee Kauhajoella Karhubasketin upealla IKH Areenalla.