Gamebox: Kataja Basket – MBK Rieker COM-therm Komárno (SVK) 87-83


FIBA Europe CupMBK Komarno

Koko joukkueen latinki matsiin on kahdella ensi jaksolla kiitettävä. Puolustus toimii ja heitot osuvat. Kun Komárnon intensiteetti ei riitä vastaamaan tähän juuri ollenkaan, repeää ero parhaimmillaan lähes 20 pisteeseen.

Otteluennakko

”FIBA Europe Cupia keskiviikkona Joensuussa, Kataja Basket vahvasti kiinni jatkopaikassa” (KatajaBasket.fi)
”We expect a difficult opponent” (Basketliga.sk)


 

Ottelusta

Pelijaksot:
31-17, 22-25, 21-17, 13-24

Ratkaisu:
Petri Virtanen hyppää aivan ottelun alla kuumeisena sivuun jäävän Teemu Rannikon suuriin saappaisiin ja onnistuu pelintekijän roolissaan mainiosti. Koko joukkueen latinki matsiin on kahdella ensi jaksolla kiitettävä. Puolustus toimii ja heitot osuvat. Kun Komárnon intensiteetti ei riitä vastaamaan tähän juuri ollenkaan, repeää ero parhaimmillaan lähes 20 pisteeseen. Ottelun loppupuoli on enemmän tai vähemmän pelailua, jolloin slovakit pääsevät lähelle, mutta todellista hätää Katajalla ei ole.

Avainpelaajat:
Virtasen (16/0/2 s./2 riis./pelitilanneheitot 5/5 / plus-miinus -luku +15) peli-ilme on erinomainen. Hän johtaa takalinjoja rutiinilla ja parhaiten merkityksensä joukkueelle näkyy silloin, kun on vuoronsa ottaa happea vaihtopenkin puolella. Toinen konkari Lamayn Wilson (27/8/2 s./+21) ottaa alkupuolen murhaavalla heittopelillään (ensimmäisellä kympillä 18 pistettä) slovakeilta pelihuumorin lähes tyystin pois. Nuoresta kaartista Trevis Simpson (18/8/4 s./+15) näyttää alusta loppuun parasta hyökkäyspään osaamistaan: tarkkoja kaukoheittoja sekä paikaltaan että kuljetuksesta, korille ajoja ja myös pelinjohtotehtäviä yhdessä Virtasen kanssa. Sentteri Carson Desrosiersilla (4/12/2 s./2 tor./+3) on heikko päivä hyökkäyskorilla, mutta puolustuspelinsä on kelvollista. Varsinkin apupuolustuksensa mukanaan tuomilla ”peitoilla” häiritään mukavasti Komárnon kiivaimpia lähentelyjä. Kollega Tommi Huolila (8/4/+1) jatkaa tasaisen hyviä otteitaan molemmissa päissä kenttää. Tänään kaikki kolme pelitilanneheittoaankin löytävät tiensä koriin.

Komárnon ykköseksi nousee kakkospaikalla pelaava Bernard Thompson (18/4/5 s./6 riis./-12), joka nostaa profiiliaan/aktiivisuuttaan menestyksekkäästi ottelun edetessä. Alussa hän on muun joukkueen tavoin aika lailla sekaisin. Myös sentteri PJ Alawoya (21/2/-12) kohoaa alun mitäänsanomattomuudesta varteenotettavaksi vääntäjäksi.

Muuta:
Rannikon puuttuessa Kataja menettää peräti 24 palloa ja häviää syötöt 15-17. Levypallotilasto kääntyy isännille 37-33 ja erityisen merkillepantavaa on kakkosprosentti 74 (heitot 20/27) mitä voidaan pitää todella kovana.

Katajan jatkopaikka -vähintään kakkostila lohkossa- oli selvä jo eilen illalla bulgarialaisen Rilski Sportistin hävittyä Valko-Venäjällä Tsmoki-Minskille. Kataja ja Minsk ratkaisevat lohkovoiton viikon päästä Joensuussa, jossa pelataan alkulohkon kuudes ja viimeinen ottelu.

Seuraava ottelu:
Korisliiga jatkuu sunnuntaina kotiottelulla hyvävireistä Salon Vilpas Vikingsiä vastaan.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Highlights (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus (Kataja Basket @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka