Gamebox: FIBA Europe Cup (RS): Kataja Basket – Legia Warszawa (POL) 112-105 2 ja.


FIBA Europe CupLegia Warszawa

Kahden jatkoajan trilleri!

Otteluennakko

”Legia Varsova mittaamaan Kataja Basketin taistelutahtoa, FIBA Europe Cup jatkuu keskiviikkona LähiTapiola Areenalla”


 

Ottelusta

Ottelu: Kataja Basket – Legia Varsova (POL)
Aika: 13.11.2019
Paikka: LähiTapiola Areena, Joensuu
Lopputulos: 112-105 (31-14, 19-26, 21-22, 16-25, 10-10, 15-8)

Asetelma:
FIBA Europe Cupin alkulohkon neljäs ottelu. Ensimmäiset kolme ovat päättyneet vierastappioihin. Aapeli Alanen jatkaa alaraajavammasta kärsivänä sivussa, samoin tekee Jarekious Bradley, joka toipuu polkupyörällä kaatumisesta saamastaan ruhjeesta.

Vaikka Legialta ovat sivussa niin uunituore pelintekijä A.J. English kuin myös isot miehet Keanu Pinder ja Romaric Belemene, herättää joukkueen koko ja laaja materiaali edelleen kunnioitusta.

Ratkaisu:
Kauden ylivoimaisesti parhaaseen peliinsä äityvä kotijoukkue tarjoaa harmillisen harvalukuiselle yleisölle herkkua koko rahan edestä. Väsymystä pelkäämättömät Kataja-soturit iskevät puolalaisia aseilla, jotka olivat ensimmäisessä kohtaamisessa ainoastaan Legian arsenaalissa: pallollisen paineen maksimointi, aggressiivinen ja raju yritys sekä periksiantamattomuus. Vaikka lähes 20 pisteen johto sulaa ja joudutaan jatkoajoille, näyttää Kataja sellaista tahtoa, että on kumma ellei tästä kokemuksesta ole kollektiivista hyötyä koko loppukaudeksi.

Hurja yritys avaa viimein sen kuuluisan ketsuppipullonkin, sillä tänään heittopeli todella toimii. Legia on heittotarkkuuksissa askeleen jäljessä mikä on yksi avaintekijöistä.

MVP:
Omar Calhoun, Kataja:
(47 peliminuuttia)
39 pistettä (pelitilanneheitot 13/29 (3 pisteen heitot 6/14), vapaaheitot 7/7)
14 levypalloa
6 syöttöä
2 menetystä
2 riistoa
+- -luku +9
teholuku 43

Jarred Ogungbemi-Jackson
, Kataja:
(43 peliminuuttia)
28 pistettä (pelitilanneheitot 11/21 (3 pisteen heitot 3/7), vapaaheitot 3/4)
8 levypalloa
8 syöttöä
2 menetystä
2 riistoa
+- -luku +9
teholuku 31

Kaksikko pelaa kumpikin elämänsä ottelun ja on itseoikeutettu ”tuplaus” Arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Molemmilta nähdään asioita, joita heiltä ei vielä tällä kaudella ole Kataja-paidassa koettu ja kummankin peli on silkkaa tulta ja tappuraa. Heittopeli toimii, levypallot jäävät näppeihin, paikkoja syntyy sekä itselle että muille. Pikkuvaivoista kärsineen Ogungbemi-Jacksonin kaksi jatkoaikaakin ylläpitämä sähäkkyys on iso, positiivinen ihme.

Tilastopoimintoja:
Kataja on pelitilanneheitoissa Legiaa tarkempi prosentein 49-39 (kolmoset 38 % – 33 %).

Virhejakauma 25-19 ei tee oikeutta kenttätapahtumille, vaikka Kataja onkin saanut nostettua aggressiivisuutensa aivan uudelle tasolle.

Muuta:
Kataja-pelaajista kirjaimellisesti jokainen onnistuu. Yksi jatkoaikojen suurista sankareista on kapteeni Matias Ojala (9/5/+13), joka paketoi ottelua kolmosillaan, repii tärkeitä levypalloja ja raataa puolustuspäässä liki loputtomasti.

Fiifi Aidoon (13/4/6 s./2 riis./1 tor./+6) ja Brandon Waltersin (16/9/4 tor./+2) tanssahtelut pitävät suupielet leveinä. Myös Aidoo esittää kauden parastaan ja nyt nähdään sitä osaamista mikä on vienyt hänet aina Susijengiin saakka. Walters on Walters, nykymoodissaan aina hyvä.

Joni Herralan (0/0/6 s./-2) pallon liikuttelu, Samuli Vanttajan (4/5/+2) pelirohkeus ja Valtteri Leppäsen (3/2/-2) ennakkoluulottomuus ovat maininnan arvoisia.

112 tehtyä pistettä on Kataja-historian suurin määrä kansainvälisissä peleissä.

Voitto on Katajalle kansainvälisillä kentillä 37. ja joukkue on nyt yksin tämän kotimaisen tilaston kärjessä.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Lauantaina Salossa Vilpas Vikingsin vieraana.