Ajankohtaista

Tim Williams korvaa Matthew Hezekiahin

Hallitseva Korisliiga-mestari joensuulainen Kataja Basket on kiinnittänyt riveihinsä uuden sisäpelaajan. Koeajalla esiintyneen Matthew Hezekiahin korvaa ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Tim Williams. 203-senttinen amerikkalainen valmistui viime keväänä New Mexicon yliopistosta.

Hezekiah edusti Katajaa neljässä Mestarien Liigan karsintaottelussa sekä yhdessä Korisliiga-ottelussa. BCL-peleissä hän oli kentällä keskimäärin 16 minuuttia missä ajassa tilastolukemansa olivat 8,3 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,3 torjuntaa. Kotoisella liigaparketilla hän kirjautti KTP:ta vastaan 15 peliminuutissa lukemat 9 pistettä, 1 levypallo ja 1 torjunta.

Williamsin odotetaan tuovan joukkueeseen voimaa sekä selkeää sisäpeliuhkaa eli asioita, joita Hezekiahin sinänsä kiitettävän yritteliäästä pelistä jäi kaipaamaan.

– Tarvitsemme ennen kaikkea kaverin, joka pysyy ”sisällä”. Williams on aktiivinen ja pystyy taistelemaan nimenomaan lähellä koria, päävalmentaja Greg Gibson taustoittaa.

– Tiedän, että asenne pelaajalla on erinomainen ja että hän on varmuudella hyvässä fyysisessä kunnossa.

Williams pääsi kesällä kahden NBA-joukkueen, Atlanta Hawksin ja Phoenix Sunsin, testattavaksi ja ilmoittautuipa hän mukaan myös NBA:n draft-tilaisuuteen. Nimeään ei 22. kesäkuuta kuitenkaan kuulutettu, joten katseet kääntyivät kohti muita liigoja. Heinäkuussa hän tekikin sopimuksen Unkarin pääsarjaan Atomeromu SE -joukkueeseen.

Preseason sujui Unkarissa tilastojen valossa hyvin, mutta valmennusjohto vaati Williamsilta nähtyä enemmän.

– Hänen haluttiin olevan eräänlainen ”stretch-5” ja ottavan myös kolmen pisteen heittoja mitkä eivät ole parasta osaamistaan, Gibson tietää kertoa.

Atomeromu oli joka tapauksessa halukas pitämään amerikkalaisen miehistössään, mutta Katajan osoitettua kiinnostusta häntä kohtaan siirtymisestään päästiin sopuun.

– Sanoin agentilleen että meille ”pelkkä” sisäpeli käy oikein mainiosti, päävalmentaja naurahtaa.

Williams aloitti yliopisto-opintonsa syksyllä 2012 NCAA:n ykköstasolla Samfordissa, Southern-konferenssissa, jossa vietti kaksi hyvää pelikautta tehden nimeään tunnetuksi. Hänet valittiin mm. sarjan vuoden tulokkaaksi keväällä 2013 sekä kaikki lajit huomioiden konferenssin kuukauden urheilijaksi joulukuussa 2014.

Syksyllä 2014 hän aloitti astetta kovemmassa opinahjossa NCAA:n ykkösdivisioonan Mountain West -konferenssissa. Yliopisto oli New Mexico, jota Williams edusti opiskelujensa loppuajan kevääseen 2017.

Päätöskautensa tilastot olivat sangen komeat 17,4 pistettä ja 6,9 levypalloa. Pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 56 ja vapaaheittojen 69. Williamsia kunnioitettiinkin valinnalla konferenssin kolmostähdistöön. Kansallinen valmentajayhdistys NABC arvosti hänet alueen (District 17) kakkostähdistöön.

Juuri tällä hetkellä erityisen mielenkiintoiselta kuulostaa myös valinta ennen viime kauden alkua pelatun The Wooden Legacy -turnauksen tähdistöön yhdessä tuoreista NBA-tulokkaista yhden seuratuimman, Lonzo Ballin (joukkue tulevalla kaudella: Los Angeles Lakers), kanssa.

Williamsia odotetaan Joensuuhun torstai-illaksi ja hän on edustuskelpoinen heti, kun pelilupa-asia saadaan kuntoon.

Kataja Basket on saanut harjoitella rauhassa koko kuluneen viikon. Seuraava ottelu on ohjelmassa sunnuntaina, jolloin vastustajaksi LähiTapiola Areenalle saapuu viime kevään finaalikumppani Salon Vilpas Vikings.

Tim Williams pähkinänkuoressa

Syntymäaika: 06.11.1993
Kansalaisuus: USA
Kotipaikka: Flossmoor, Illinois, USA
Pituus/cm: 203
Paino/kg: 109
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: University of New Mexico (Albuquerque, New Mexico), USA
Seurat, joita edustanut: Atomeromu SE (HUN I), Norfolk Sports Club (Portsmouth Invitational Tournament, USA), University of New Mexico Lobos (NCAA I, USA), Samford University Bulldogs (NCAA I, USA), Chicago Ferrari (AAU, USA), Homewood-Flossmoor High School Vikings (IHSA, USA)
Kausi 2017-18 ammattilaisena: 1.
Kausi 2017-18 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
A-maaottelut: –
Muuta: Pelasi yliopistoon siirtymiseensä saakka myös amerikkalaista jalkapalloa pelipaikkanaan quarterback (pelinrakentaja).

> Tim Williams -pelaajakortti (urakehitys, tilastoja, linkkejä)
> Tim Williams Highlights 2015-16 (video)

« Takaisin