Gamebox: Telekom Baskets Bonn (GER) – Kataja Basket 91-72

Ottelusta

Pelijaksot:
27-22, 16-14, 30-20, 18-16

Ratkaisu:
Saksalaiset ovat tehneet kotiläksynsä oikein. Kun Teemu Rannikko puuttuu edelleen Katajan kokoonpanosta (myös Tommi Huolila jatkaa sivussa), on puolustustaktiikkansa käyttää suurin huomio Daniel Mullingsin ja Rion Brownin vartiointiin. Herrat joutuvatkin kauden kovimpaan mankeliin ja joensuulaisten hyökkäyksistä ovat suurimmat tehot poissa.

Ottelu alkaa kääntyä Telekom Basketsille Katajan toisen jakson yhdeksän pallonmenetyksen myötä. Harmillisesti näistä suurin osa on pakottamattomia. Oma puolustuspelaaminen toimii tuolloin hienosti etenkin aivan oman korin läheisyydessä ja tästä saatava hyöty valuu täten hukkaan.

Kolmas ratkaiseva tekijä on materiaali. Tänään näkyy Telekom Domen piippuhyllyllekin, että kotijoukkue väsyttää vieraansa laajalla rotaatiollaan: se käyttää kaikkiaan 10 pelaajaa, Kataja kahdeksaa. Juuri väsymys on osasyyllinen useisiin lapsuksiin, joita ovat etenkin nukahtelut puolustuksessa ja syötöt suoraan vastustajan käsiin.

Avainpelaaja, Kataja:
Rion Brown: 38 minuuttia, 26 pistettä (pelitilanneheitot 10/19, 3 pisteen heitot 4/8, vapaaheitot 2/2)/11 levypalloa/3 syöttöä/5 menetystä/4 riistoa/teholuku kentän paras, 30/plus-miinus -luku -23

On, kuten mainittu, hurjassa puristuksessa mutta saa ajoittain kiinni parhaasta pelistään. Etenkin otteensa levypalloissa korostuvat. Pelinjohto sen sijaan ei toimi, toisaalta koko joukkue on viisi vastaan viisi -hyökkäyksissä aika pihalla tutuista kuvioista. Tästä ”kiitos” kuuluu tietenkin myös saksalaisten aggressiiviselle puolustamiselle.

Avainpelaaja, Telekom Baskets:
Yorman Polas Bartolo: 30 minuuttia, 11 pistettä (pelitilanneheitot 4/5, 3 pisteen heitot 2/2, vapaaheitot 1/2)/6 levypalloa/3 syöttöä/4 menetystä/6 riistoa/teholuku joukkueensa paras, 20/plus-miinus -luku kentän paras, +18.

Atleettinen saksankuubalainen saa Mullingsin (17/7/6 menetystä/2 riistoa/-15) lähes epäuskon partaalle huikealla puolustamisellaan. Vaikka periksiantamaton kanukki taiteilee lopulta ihan kelpo lukemat, on niiden takana niin paljon työtä että kotijoukkue saa ottelun edetessä tämän pisteistä koko ajan ”hyvitystä” väsymisensä myötä.

Tilastopoimintoja:
Kataja voittaa levypallot 43-34. Syöttötilasto, 20-10 kotijoukkueelle, kertoo karua kieltään vaikeuksista pelinteossa. 24 menetyksestä saa puolestaan takuuvarmasti hyvää materiaalia tuleviin videopalavereihin.

Muuta:
Edetäkseen jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon Kataja tarvitsee kotiottelustaan kahden viikon kuluttua vähintään 20 pisteen voiton. 19 pisteen erolla varsinaisen peliajan lopussa mentäisiin jatkoajalle.

> Ottelutilasto

Videot:
> Ottelu kokonaisuudessaan (FIBA @ YouTube)

Kuvasatoa:
> FIBA.com

Muualla:
”Siipirikkoiselle Katajalle tyly tappio FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä” (Basket.fi)
”Telekom Baskets legen 19 Punkte vor” (Telekom-Baskets-Bonn.de)