kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2015-16

17.3.2015

Päivitetty klo 9:55: Lisätty tieto Nicolai Hvidberg Andersenin sopimuksesta
 
"Niin kauan kun pelaamisesta nauttii ei lopettamista kannata edes ajatella"
Teemu Rannikko ja Kataja Basket kaksivuotiseen jatkosopimukseen, myös Marius Van Andringa pysyy Joensuussa

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket ja kapteeninsa, takamies Teemu Rannikko (34), ovat tehneet sopimuksen kahdesta seuraavasta pelikaudesta. Yksi suomalaisen koripalloilun ikoneista jatkaa näin ollen peliuraansa ainakin kevääseen 2017. Myös hyvää tulokaskautta pelaava takamies Marius Van Andringa (20) nähdään ensi kaudella seuran väreissä. Sopimuksensa on mallia 1+1.
 
Viime syksynä myös historiallisessa MM-kisajoukkueessa Suomea edustanut "Taikuri" ihastuttaa pelikentillä vielä ainakin kaksi täyttä kautta.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

 
Rannikko palasi 13 vuotta kestäneeltä ulkomaanreissulta Suomeen ja Kataja Basketiin keväällä 2013. Viime kaudella joukkue selvisi johdollaan Korisliigan finaaleihin, tänä vuonna nuorentunut ryhmä on parantanut peliään sitä mukaa mitä pidemmälle runkosarjassa on edetty.
 
"Maestro" on ollut kovassa vedossa sekä alkukauden europeleissä että omassa liigassa. FIBA EuroChallengen kuudessa ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 10,2 pistettä ja 7,2 koriin johtanutta syöttöä (tilastokakkonen), joita korkeimmillaan merkittiin 16 ottelussa Benficaa vastaan. Korisliigan 22 ottelussa vastaavat lukemat ovat 14,2 pistettä ja 8,5 syöttöä (tilastokärki). Korkein yksittäinen syöttönoteeraus, 16, nähtiin vajaa viikko sitten loimaalaista Bisonsia vastaan.
 
Pelintekijän otteet on laitettu merkille myös ulkomailla, mutta näillä näkymin perhe Rannikko pysyy Suomessa.
 
- Kauden mittaan olen saanut joitakin kyselyjä ensi kaudesta ja myös siirtymisestä kesken kauden vähän etelämpään osaan Eurooppaa. Perheen kanssa ollaan kuitenkin päätetty ettei ihan helpolla Suomen ulkopuolelle enää lähdetä, Rannikko juttelee.
 
Tällä hetkellä elämä on mallillaan Itä-Suomessa, josta ei juuri moitteita löydy.
 
- Ollaan perheen kanssa viihdytty Joensuussa varsin hyvin. Asiat on hoidettu kentällä ja kentän ulkopuolella mallikkaasti. Varmasti Suomen paras organisaatio, jossa asiat tehdään niin kuin luvataan. Se on minulle todella iso asia ja helpotti selvästi uuden sopimuksen tekoa.
 
Edelleen aivan häikäiseviin suorituksiin kykenevä Turun NMKY:n kasvatti ei ole vielä miettinyt kenkien ripustamista naulaan.
 
- Seuraavat kaksi vuotta nyt ainakin vielä pelaan ja itselleni olen sanonut että niin kauan kun pelaamisesta nauttii sillä tavalla kun juuri nyt niin lopettamista ei kannata edes ajatella.
 
- Laji on antanut minulle todella paljon ja nyt yritän antaa lajille myös takaisin. Tarkoitan tällä nuorempien pelaajien ohjaamista ja auttamista, jotta heistä tulisi parempia pelaajia. Ihan kaikki treenit eivät varmastikaan ole aina helppoja, mutta yritän myös niissä auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Nimenomaan voittaminen ja joukkueen kehittäminen motivoivat päivästä toiseen.
 
Aina silloin tällöin kentällä kirjaimellisesti sattuu ja tapahtuu, sillä Rannikon pelityyli on sangen raju ja oma kroppa usein kovilla. Mitenkään erityisen varovaiseksi hän ei iän karttumisen myötä aio ryhtyä.
 
- Ei pelityyliä voi vaihtaa kun ikää tulee lisää. Kolhuilta tuskin tulen ikinä säästymään, Rannikko toteaa.
 
Toivomuslistalla on paitsi se ensimmäinen SM-kulta, edelleen myös kansainväliset pelit ja pelaaminen runsaslukuiselle kotikatsomolle.
 
- Pantterin nostaminen ilmaan olisi tietenkin mahtavaa. Seuraavan kahden vuoden aikana haluaisin myös nähdä näiden nuorten pelaajien ottavan isoja kehitysaskeleita ja tietenkin Areenan katsomot täynnä - jokaisessa pelissä. Kansainvälisiä pelejä olen saanut urani aikana pelata toisaalta jo aika paljon, mutta kyllähän ne silti edelleen sytyttävät aina vähän eri tavalla.
 
> Teemu Rannikon Kataja Basket -pelaajakortti
 
Marius Van Andringan ura nousukiidossa
 
Perjantaina 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on nauttinut Rannikon ohjauksesta reilun puoli vuotta. Debyyttikausi Korisliigassa alkoi luonnollisesti hieman haparoiden mutta sittemmin nuorukainen on jo profiloitunut varteenotettavaksi kaukoheittäjäksi ja hyväksi puolustajaksi.
 
Sopivasti rämäpäinen Van Andringa on ehdolla myös Korisliigan Vuoden tulokaspelaaja -tittelin saajaksi.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

 
- Ensimmäinen liigakausi alkoi aika hitaasti jos niin voi sanoa, Van Andringa kertaa.
 
- Parin kuukauden jälkeen tempoon ja tasoon alkoi tottua, joten pystyin alkaa pelaamaan omilla vahvuuksillani.
 
Siirtyessään Katajaan viime kesänä Van Andringa asetti yhdeksi tavoitteekseen saada peliaikaa. Sitä onkin kehityksen myötä tullut keskimäärin 18 minuuttia per ottelu ja onpa paikka aloitusviisikkoonkin lohjennut jo 17 kertaa. Rannikon oltua hetken sivussa loukkaantuneena päävalmentaja Pekka Salminen jakoi nuorukaiselle vastuuta jopa pelintekijän tontilla.
 
Pelaamassaan 29 ottelussa tilastoihin on kirjattu keskimäärin 5,8 pistettä ja 1,3 levypalloa sekä hyvät 57 ja 34 prosentin heittotarkkuudet (kakkoset ja kolmoset).
 
- Kauden alussa oli henkilökohtaisella tasolla paljon tavoitteita. Niistä jotkut on saavutettu mutta paljon on vielä saavuttamatta. Vaikka olen saanut hyvin vastuuta olen tyytymätön omiin heittoprosentteihini. Niitä pitää pystyä nostamaan, Andringa toteaa päättäväisesti.
 
Hyvät otteet on huomattu muuallakin päin Suomea.
 
- Joitain puheluja on tullut, kyselty vähän ensi kauden suunnitelmista... mutta kun Kataja tarjosi uutta sopimusta olin sitä mieltä että se on paras vaihtoehto oman kehittymiseni ja pelaajaurani kannalta.
 
Kahden passin -Suomi ja Ranska- koripalloilija jakaa erityiskiitokset nykyjoukkueessa vallitsevalle tekemisen meiningille.
 
- Joukkuehenki on todella hyvä. Se näkyy mielestäni suoraan siinä että olemme sarjataulukon kärkipäässä. Huonolla joukkuehengellä siellä ei olla.
 
> Marius Van Andringan Kataja Basket -pelaajakortti
 
Rannikon ja Van Andringan lisäksi Kataja Basketilla on sopimus kaudesta 2015-16 sisäpelaaja Tommi Huolilan (22) sekä laiturien Jesse Niemi (24) ja Nicolai Hvidberg Andersen (19) kanssa.


< Takaisin | Sivun alkuun