kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

10.2.2015


"Hieno mahdollisuus laajentaa omaa koripallo- ja urheiluosaamistani"
Ville Tuominen Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi

Kuva © AarhusPortalen.dk.
 
Joensuulainen Kataja Basket saa koripallopiireistä tutun nimen vahvistamaan organisaatiotaan. Parhaillaan Tanskan pääsarjassa pelaavaa Bakken Bearsia toista peräkkäiskautta valmentava Ville Tuominen (32) aloittaa kesäkuussa työt seuran toiminnanjohtajana. Halu kehittyä uudenlaisissa tehtävissä ajaa nousujohteisen valmennusuran edelle.
 
Tuominen seuraa tehtävässä Riku Tapiota, joka siirtyi tammikuussa Veikkausliiga-joukkue FC KTP:n toimitusjohtajaksi.
 
Taustoiltaan löytyy yhdeksän kauden mittainen pelaajaura Korisliigassa. Viimeiset kolme kautta (2004-07) hän toimi kasvattajaseuransa Torpan Poikien miesten edustusjoukkueen kapteenina. Tilillään on myös kolme miesten A-maaottelua.
 
Ennen päävalmentajauraa Tuominen työskenteli ToPo:ssa muutaman vuoden junioripäällikkönä vastaten yhdellä kaudella myös I divisioonassa pelanneen reservijoukkueen toiminnasta sekä valmentajana että toiminnanjohtajana. Korisliiga-valmentajaura alkoi Tampereelta ja tie vei kesällä 2013 Tanskaan, jossa hän luotsasi tulokaskaudellaan (2014) Bakken Bearsin maan mestariksi. FIBA EuroChallengessa joukkue kävi viime kaudella Joensuussakin, jossa se kaatoi Katajan ja varmisti samalla historiallisen jatkopaikan kilpailun 16 parhaan joukossa.
 
- Paluu Suomeen ei ollut suunnitelmissa tässä vaiheessa enkä valmentamaan olisi palannutkaan. Toiminnanjohtajan tehtävästä innostuin kuitenkin heti ja ajattelin tässä olevan hieno mahdollisuus laajentaa omaa koripallo- ja urheiluosaamistani. Haluan edelleen kokea uutta sekä kehittää itseäni ja nyt uuden maan ja kulttuurin sijaan pääsenkin uusien tehtävien ja haasteiden äärelle, Tuominen taustoittaa.
 
- Tammivaaran Ari laittoi viime kesän maajoukkuehommissa tietämättään alulle tähän päätökseen johtaneen ajatusprosessin kerrottuaan kuinka hän kokee organisaation ja joukkueen rakentamisen jopa valmennusta mielekkäämmäksi. Lisäksi olen nauttinut työskentelystä Bakkenin toiminnanjohtajan Michael Pilozin kanssa todella paljon ja arvostan sitä kuinka hän on toiminut pestissään 21 vuotta ja rakentanut Tanskan mittapuulla ylivoimaisen organisaation.
 
- Kataja on ollut jo yli vuosikymmenen malliesimerkki hyvin hoidetusta huippuseurasta ja Törmälän Juken (miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja) kanssa neuvottelin ensimmäisen kerran jo 2004, silloin tosin oli tarkoitus touhuta kentällä eikä sen laidalla. Kaikki kuulemani ja näkemäni Joensuusta on ollut positiivista ja uskon että viihdyn erittäin hyvin. Lisäksi en ole päävalmentajana koskaan Areenalla hävinnyt, joten muistot sieltä ovat oikein hyviä, Tuominen hymyilee.
 
Kataja Basketissa toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yleisjohtaminen, edustusjoukkueen toiminnan pyörittäminen ja kehittäminen sekä yhteistyökumppanuuksien hoitaminen yhdessä tukiryhmän ja johtokunnan kanssa. Tavoitteekseen seura listaa aktiivisen kehityksen ylläpitämisen niin, että Kataja Basket koetaan nyt ja jatkossa houkuttelevaksi joukkueeksi, organisaatioksi ja yhteistyökumppaniksi.
 
Tuomisen liittyminen haussa olleesta tehtävästä kiinnostuneiden sangen laajaan joukkoon yllätti iloisesti.
 
- Kyllä piti nimi kahteen kertaan tavata ja silmiä hieraista kun hakemuksia katsastimme, joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa.
 
Vaikka aluevaltaus on Tuomiselle tällä tasolla uusi, ei Katajassa epäillä mahdollisuuksiaan onnistua tehtävässä.
 
- Villellä on tietenkin paljon kokemusta pelistä ja urheilusta yleensäkin mutta etenkin persoonana hän on täydellisen sopiva ja motivoitunut tähän tehtävään, Törmälä uskoo.
 
Tuomisella on jo selkeä visio Kataja Basketista tulevina vuosina.
 
- Tavoitteeni on vahvistaa Kataja-yhteisöä, kasvattaa yleisömäärää ja koripallon suosiota entisestään sekä varmistaa, että Kataja on Suomen johtavia seuroja ensi vuosikymmenelläkin. Koripallo on vienyt minut jo yli 20 eri maahan ja niiltä reissuilta on mukaan tarttunut paljon ideoita, joita haluaisin Suomessa toteuttaa.
 
- Aika mielelläni olisin mukana kun se mestaruus Joensuuhun vihdoin tulee, mutta en nyt kuitenkaan katso pahalla jos Pekka, Teemu ja kumppanit hoitavatkin asian jo tänä keväänä kuntoon!
 
Jukka Törmälä nyökyttelee eikä peittele tyytyväisyyttään.
 
- Kai me jotain olemme täällä vuosien saatossa oikein tehneet kun Villen tasoinen kaveri haluaa meille töihin.
 
Ville Tuominen pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 05.03.1982
Tehtävä: Toiminnanjohtaja (työ Kataja Basketissa alkaa kesäkuussa 2015)
Aikaisempia työpaikkoja: Bakken Bears (DEN) (päävalmentaja) 2013-15, Tampereen Pyrintö (päävalmentaja) 2012-13, BC Nokia (päävalmentaja) 2011-12, Suomen Koripalloliitto (nuorten maajoukkueiden pää- ja apuvalmentaja) 2011-14, Espoon Honka (apuvalmentaja) 2011, Torpan Pojat (junioripäällikkö, reservijoukkueen toiminnanjohtaja/päävalmentaja, apuvalmentaja) 2009-11, Cidercone (Solution Specialist) 2007-09, Hewlett-Packard (koordinaattori) 2004-05
Koulutus: Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) 2012, kirjoilla Aalto-yliopistossa tuotantotalouden laitoksella (pääaine: Telecommunications Management), ylioppilas (2001)
 
Valmentajaura:
Päävalmentajana: Tompan Pojat (I divisioona) 2010-11, BC Nokia (I divisioona) 2011-12, Tampereen Pyrintö (Korisliiga ja FIBA EuroChallenge) 2012-13, Bakken Bears (DEN I ja FIBA EuroChallenge) 2013-15, Suomen U16-poikamaajoukkue 2012, Suomen U15-poikamaajoukkue 2013
Apuvalmentajana: Torpan Pojat (Korisliiga) 2010-11, Espoon Honka (Korisliiga, VTB United -liiga) 2011, Suomen U18-poikamaajoukkue 2011, Suomen U16-poikamaajoukkue 2012, Suomen U20-poikamaajoukkue 2014
Saavutuksia: Tanskan mestari 2014 (Bakken Bears), Korisliigan Liigacup-mestari 2013 (Pyrintö), FIBA EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon 2015 (Bakken Bears), Tanskan cup-finalisti 2014 (Bakken Bears), 48 Korisliiga-ottelua, joista 32 voittoa (67 %) (Pyrintö)
 
Pelaajaura:
Kasvattajaseura: Torpan Pojat, Helsinki
Seurat, joita edustanut: ToPo (Korisliiga, I divisioona, North European Basketball League (NEBL), FIBA Saporta Cup), Torppa (I divisioona), Team Componenta (Korisliiga), BC Nokia (I divisioona)
Saavutuksia: 3 A-maaottelua, 42 juniorimaaottelua, 193 Korisliiga-ottelua (uran ka:t 8,4 pistettä, 2,6 levypalloa, 1,4 syöttöä, 1,2 riistoa), kaksi valintaa I divisioonan vuoden pelaajaksi (2002 Torppa ja 2005 ToPo), I divisioonan mestari 2005 (ToPo)
 
Muuta: Sai pelaajaurallaan lempinimen "Hurrikaani"
Twitter: @CoachTuominen
 
Ville Tuominen mediassa
 
Basket.fi 5.5.2014
"Tuominen johdatti Bakken Bearsin Tanskan mestariksi"
 
Basket.fi 10.12.2013
"Tuomisen Bears jyräsi jatkopaikkaan Joensuussa"
 
Basket.fi 5.5.2013
"Ville Tuominen Tanskan mestari Bakken Bearsin peräsimeen"
 
Basket.fi 4.4.2012
"Ville Tuominen Pyrinnön peräsimeen"
 
Basket.fi 7.9.2011
"Ville Tuominen BC Nokian ruoriin"
 
Basket.fi 2.6.2009
"Ville Tuomisesta ToPo:n junioripäällikkö"
 
Basket.fi 19.6.2007
"Ville Tuominen lopettaa liigauransa"


< Takaisin | Sivun alkuun