kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

13.12.2014


Pekka Salminen 200 SM-runkosarjavoittoon

Kataja Basketia toista kauttaan valmentavalla Pekka Salmisella oli lauantai-iltapäivänä Tampereella syytä pienimuotoiseen juhlistukseen. Ottelu Pyrintöä vastaan oli Korisliigan runkosarjassa päävalmentajauransa 400. ja kun joukkue kunnioitti valmentajaansa vierasvoitolla, tarkoittaa se että Salmisen runkosarjavoittojen yhteismääräksi ynnätään tänään tasan 200.
 
Katajalle vierasvoitto Pyrinnöstä on normaalia kahta sarjapistettä arvokkaampi. Edellisestä Pyynikillä pelatusta voitosta olisi nimittäin ensi helmikuussa tullut täyteen jo viisi vuotta. Mainittakoon, että myös helmikuussa 2010, kun sarjapisteet viimeksi saatiin Joensuuhun, Kataja-päävalmentajana toimi Salminen. Tuon voiton jälkeen Tampereelle tehtiin kaikkiaan 13 peräkkäistä tappioon päättynyttä pelireissua.
 
Salmisen edellä Korisliigan runkosarjaottelumäärässä ovat vielä takavuosien neljä kovaa nimeä, järjestyksessä Kari Liimo (763 ottelua), Jarmo Laitinen (643), Eero Saarinen (609) ja Seppo Sonkeri (434). Runkosarjavoittomäärällä mitattuna hän on historiatilaston 10. edellään mm. Liimo (495), Mihailo Pavicevic (243), Jukka Toijala (236) ja Tomi Kaminen (221).
 
Korisliiga-urallaan Pussihukkia, Torpan Poikia, Espoon ja Tapiolan Honkaa sekä Katajaa valmentanut Salminen on tehnyt vastaavia töitä myös Ruotsin pääsarjassa, kaikkiaan viiden kauden ajan (Solna Vikings).


< Takaisin | Sivun alkuun